Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μετρό Λένινγκραντ: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 50 τραυματίες − Έκτακτα μέτρα στο μετρό της Μόσχας − ΚΚΕ: Νέος φόρος αίματος για τον λαό της Ρωσίας μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση

Πηγή: Associated Press
*
*
ΡΩΣΙΑ
Πηγή: Associated Press
Έκτακτα μέτρα στο μετρό της Μόσχας - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 50 τραυματίες από εκρήξεις στο μετρό του Λένινγκραντ (Αγ. Πετρούπολης)
Το ένα από τα τρένα που σημειώθηκε η έκρηξη
Πηγή: Associated Press
Δευτέρα 03/04/2017 - 16:15 - Ενημέρωση: Δευτέρα 03/04/2017 - 20:01
Στους δέκα ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και στους 50 οι τραυματίες από τον μέχρι τώρα απολογισμό των δυο εκρήξεων που σημειώθηκαν μέσα στο μετρό στο Λένινγκραντ (Αγ. Πετρούπολη), δήλωσε στο «Ρόιτερς» πηγή των ρωσικών Υπηρεσιών Ασφαλείας.

ΚΚΕ
Το τρένο όπου σημειώθηκε η έκρηξη

Πηγή: Associated Press
Για την έκρηξη στο Μετρό του Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη)
Πηγή: Associated Press
Δευτέρα 03/04/2017 - 20:19
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκρηξη στο Μετρό του Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη) αναφέρει: 
«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική ενέργεια στο μετρό της πόλης του Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη) που οδήγησε στο θάνατο και σε σοβαρούς τραυματισμούς δεκάδες ανθρώπους.
Οι ενέργειες αυτές δεν είναι άσχετες από τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται και αξιοποιούνται από διάφορες δυνάμεις με θύματα τους εργαζόμενους.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στην εργατική τάξη και το λαό της Ρωσίας, που ήδη έχει πληρώσει ανάλογο βαρύ "φόρο αίματος" και ο οποίος για μια ακόμη φορά έρχεται αντιμέτωπος με μια από τις συνέπειες που προξένησε η καπιταλιστική παλινόρθωση». 
902

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης τη ςπόλης, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο βαγόνια σε δύο σταθμούς του μετρό.
Το πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ» μετέδωσε επικαλούμενο πηγή πως τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια.
Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του «Ιντερφάξ», έχουν κλείσει όλοι οι σταθμοί του μετρό της πόλης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δηλώσεις σχετικά με το επεισόδιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης.
Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Tass».
Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στο λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Telegram», αναφέρεται ότι «λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας» και πως η «διοίκηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.