Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Καμία ανοχή στη Χρυσή Αυγή, είν' οργάνωση εγκληματική

Δολοφονική - εγκληματική - Χρυσή Αυγή
Η επίθεση της ομάδας χρυσαυγιτών στον 24χρονο φοιτητή, την περασμένη Παρασκευή, είναι ένα ακόμα επεισόδιο από τα πολλά που επιβεβαιώνουν το δολοφονικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ναζιστικής φασιστικής οργάνωσης. Ναζιστική και γι' αυτό δολοφονική.
Όπως ακριβώς ήταν
  • η δολοφονία Φύσσα,
  • η επίθεση σε βάρος εργατών, μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ,
  • η επίθεση σε βάρος των αλιεργατών μεταναστών στο Πέραμα,
  • η επίθεση στον φοιτητή στο Παλαιό Φάληρο και τόσες άλλες.
Ακριβώς έτσι και πριν μερικές μέρες επιτέθηκαν στον Αλέξη Λάζαρη και ο ένας από τους συλληφθέντες, που αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα, είναι όνομα και πράμα.
Στενός συνεργάτης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και του ηγετικού στελέχους της Ηλ. Κασιδιάρη.
Ο συλληφθείς χρυσαυγίτης είναι, σύμφωνα με ντοκουμέντα και όσα στοιχεία είδαν τη δημοσιότητα,
  • έμμισθο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής,
  • πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων,
  • υποψήφιος βουλευτής (και στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Γενάρη - Σεπτέμβρη 2015) και
  • δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ,
  • υπεύθυνος ασφάλειας της «Κεντρικής Διοίκησης» και βέβαια
  • υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, μισθοδοτούμενος από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης κατηγορείται για τα κακουργήματα της ληστείας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, για την επίθεση σε βάρος του φοιτητή, η οποία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.
* * *
Ο εγκληματικός χαρακτήρας και η εγκληματική δράση έχουν αναδειχθεί στις δίκες των φασιστών για όλες αυτές τις υποθέσεις.
Να μην ξεχνάμε ότι δεκάδες μάρτυρες με τις καταθέσεις τους μέχρι τώρα έχουν καταδείξει ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση,
  • με ιεραρχική δομή,
  • με στρατιωτική εκπαίδευση,
  • που δρα με εντολή του αρχηγού,
  • που εξαπολύει τάγματα εφόδου.
Τι δείχνουν, όμως, αυτού του τύπου η δομή και η δράση για μια οργάνωση;
Τι είδους οργάνωση είναι αυτή που, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από μάρτυρα στο δικαστήριο, η διάπραξη δολοφονίας μπορεί να είναι προσόν για ανέλιξη στην ιεραρχία της;
Ιστορικά έχει αποδειχθεί και επιβεβαιώνεται και από τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της, ότι ο ναζισμός είναι σύμφυτος με την εγκληματική δράση.
Βάζει στο στόχαστρό του αλλοδαπούς, μετανάστες, αντιφρονούντες, επιδίωξε τον αφανισμό των Εβραίων και των κομμουνιστών με τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην Ιστορία.
Και σήμερα, τα θύματά τους και στις υποθέσεις που εντάσσονται στη δικογραφία της δίκης είναι μετανάστες, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, αντιφασίστες κ.ά.
  • Όλοι οι μάρτυρες της υπόθεσης της επίθεσης στους Πακιστανούς εργάτες της Ιεράπετρας δήλωσαν πως τους είχαν πληροφορήσει ότι η Χρυσή Αυγή χτυπάει μετανάστες.
  • Φίλοι του Παύλου Φύσσα, αντίστοιχα, είχαν πει ότι ήταν στοχοποιημένος επειδή ήταν αντιφασίστας.
  • Ενώ είναι γνωστές και οι δηλώσεις στελεχών της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ότι θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ΠΑΜΕ στη Ζώνη του Περάματος, πριν την επίθεση στους κομμουνιστές στο Πέραμα.
  • Επιπλέον, έχουν επιδειχθεί και στη διάρκεια των δικών φωτογραφίες με στελέχη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να φιγουράρουν δίπλα σε σημαίες με τη σβάστικα, να χαιρετούν ναζιστικά. Υμνούν τους ναζί.
* * *
Πρέπει να γίνει σαφές ότι κυρίαρχος στόχος της εγκληματικής τους δράσης είναι οτιδήποτε σχετίζεται με την οργάνωση της ταξικής πάλης.
  • Βεβαίως, στο σύνολό της η αστική τάξη και οι φορείς της αστικής ιδεολογίας αντιτίθενται στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην εξουσία της και σε αυτό το καθήκον αξιοποιούνται και το καρότο, αλλά και το μαστίγιο των αστικών μηχανισμών και θεσμών.
Βασικό όμως στοιχείο της φασιστικής δράσης είναι η προσπάθεια αυτή να υπηρετείται με όρους μαζικής οργανωμένης δράσης στο όνομα της ενότητας του «έθνους», συνοδευόμενης από «αντιπλουτοκρατική» και «αντισυστημική» συνθηματολογία.
Για τους φασίστες, οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες που ληστεύουν τους Έλληνες εργαζόμενους είναι «ομοαίμοι», είναι «πατριώτες» (ή καταγγέλλονται ορισμένοι μόνο ως απάτριδες), η ταξική κοινωνία αντιστοιχεί στις θεωρίες περί φυσικού καταμερισμού ανάμεσα σε «ηγέτες» και «ακόλουθους», την ίδια στιγμή που το μίσος τους παίρνει φυλετικά και εθνικά χαρακτηριστικά απέναντι στον εργάτη και λαϊκό άνθρωπο που ληστεύεται το ίδιο με τους Έλληνες εργαζόμενους.
  • Σε αυτή την κατεύθυνση οι δολοφονίες, επιθέσεις, τραμπουκισμοί, οργανωμένες με στρατιωτικό τρόπο επιθέσεις, έχουν ως στόχο τη διάλυση κάθε ταξικής οργάνωσης.
  • Γι' αυτό βασικός τους στόχος είναι οι κομμουνιστές, όχι μόνο επειδή έχουν διαφορετικές απόψεις, έτσι, γενικά και αφηρημένα.
  • Αλλά επειδή πρωτοστατούν στο να οργανώσουν τον ταξικό αγώνα που θα φέρει τη σύγκρουση μέχρι την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
* * *
Άλλωστε, η ναζιστική - φασιστική Χρυσή Αυγή είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.
Και δεν είναι «ξένο σώμα» για το αστικό πολιτικό σύστημα, παρ' όλες τις διαφορές της με τα άλλα αστικά κόμματα, ιδεολογικές, πολιτικές κ.λπ., αποτελεί μια εφεδρεία για το κεφάλαιο, χρήσιμη σε δύσκολες περιστάσεις.
Γι' αυτό εξηγείται και το γεγονός ότι:
  • Την ίδια στιγμή που επιχειρηματικά συμφέροντα τής αναθέτουν «αποστολές εκκαθάρισης» (βλ. Ζώνη - Πέραμα), την ίδια στιγμή εκπρόσωποι του αστικού πολιτικού συστήματος προσπαθούν να την εξωραΐσουν, είτε με «αλά μπρατσέτα» φωτογραφίες με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε Καστελόριζο και Ρω, είτε με δηλώσεις τύπου Παρασκευόπουλου «να προτιμήσουμε τη σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή».
Τέτοιες διαδικασίες «ξεπλύματος» και αναμόρφωσης φασιστικών δυνάμεων έχουν συντελεστεί σε πολλά κράτη της «δημοκρατικής» ΕΕ, με αποτέλεσμα κάποιες απ' αυτές να παίρνουν μέρος σε κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλα αστικά κόμματα.
Γιατί όχι και οι «αναμορφωμένοι» χρυσαυγίτες στο μέλλον;
  • Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στο ναζισμό, ούτε σε αυτούς που τον εξωραΐζουν.
  • Γιατί η Ιστορία έχει δείξει ότι αυτή η ανοχή δυναμώνει και προετοιμάζει για πολλά και σοβαρά δεινά σε βάρος των εργαζομένων.
Για το λαό, τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, χρειάζεται επαγρύπνηση και απομόνωση των φασιστών - ναζιστών δολοφόνων.
Κανένας εφησυχασμός και καμία ανοχή.
Κ. Πασ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.