Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης − Τι μπορούν να ελπίζουν από τον ιμπεριαλισμό αυτοί που παράγουν τον πλούτο; − Εκδήλωση για τον Κομαντάντε στη Θεσσαλονίκη, 28 Απρ. 2017, 19:30

¡La historia me absolverá!
Τώρα απομένει να δικαιωθεί και η Ιστορία
Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους
(Fidel Alejandro Castro Ruz)
Μπιράν Επαρχίας Οριέντε, 13 Αυγούστου 1926 - Αβάνα, 25 Νοεμβρίου 2016
Σχέδιο (3ο από 3 του Κομαντάντε), Μπάμπης Ζαφειράτος, 30.XI.2016 (Μολύβι, 29χ21εκ.)

ΦΙΝΤΕΛ
Φιντέλ,
Το όνομα της Κούβας φοράει
στο στήθος του πάντα με πίστη.

Φιντέλ,
Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε
στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης.

Φιντέλ,
Αυτός που οικοδόμησε μια νέα πατρίδα
χωρίς έγκλημα, μίσος και πίκρα.

Φιντέλ.
Νικολάς Γκιγιέν (1977)
(Μετάφραση, Μπάμπης Ζαφειράτος)

*
Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ
*
Εκατομμύρια εργαζόμενοι που εξαναγκάζονται να δουλεύουν για ένα μισθό με τον οποίο μόλις και μετά βίας μπορούν να επιβιώσουν, με την εργατική δύναμή τους δημιουργούν το τεράστιο κεφάλαιο των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που συσσωρεύουν την περιουσία των προνομιούχων τάξεων οι οποίες γίνονται όλο και πιο πλούσιες όλο και πιο ισχυρές.
[...] Ο Καρλ Μαρξ έγραφε ότι «το κεφάλαιο έρχεται στον κόσμο στάζοντας από την κορφή ως τα νύχια, από κάθε πόρο, αίμα και βρομιά». Όταν έδωσε όλα όσα ήταν ικανό να δώσει, το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής έγινε ένα αβυσσαλέο εμπόδιο στην πρόοδο της ανθρωπότητας.
[...] Τι μπορούν να προσμένουν αυτές οι τεράστιες μάζες, αυτοί που παράγουν τον πλούτο, που δημιουργούν τις αξίες, που βοηθούν έναν καινούργιο κόσμο να γεννηθεί σε κάθε τόπο; Τι μπορούν να ελπίζουν από τον ιμπεριαλισμό, αυτό το άπληστο στόμα, το άπληστο χέρι, χωρίς κανέναν άλλον ορίζοντα παρά μόνο τη δυστυχία, την πιο απόλυτη στέρηση και τον θάνατο, έναν κρύο θάνατο μέσα στην αφάνεια;

Φιντέλ
Η Δεύτερη διακήρυξη της Αβάνας
(4 Φλεβάρη 1962)


*
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΡΟΥΖ
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο.
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 28 Απρίλη, στις 7.30 μμ, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, Νίκος Μόττας, γεν.γραμματέας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και Νίκος Ζώκας, γεν.γραμματέας της ΕΔΥΕΘ.
Στην εκδήλωση θα παρεβρεθεί και θα χαιρετίσει η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα Zelmys María Domínguez Cortina, ενώ θα προβληθεί βίντεο-ντοκυμαντέρ για τη ζωή του σπουδαίου κουβανού επανάστατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.