Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Δημήτρης Κουτσούμπας: Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υποκλοπών − Δεν είναι κάποιος ερασιτέχνης − ΚΚΕ-ΝΔ: Διαφορές αγεφύρωτες − Το ΚΚΕ σταθερά στην πάλη του είτε με κυβερνήσεις πριν της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ − Σεβασμός, γιατί η εμπιστοσύνη είναι πολύ μεγάλη κουβέντα (3 VIDEO)

Να δοθούν πλήρεις απαντήσεις για την απαράδεκτη υπόθεση των συνακροάσεων
Πέμπτη 06/04/2017 - 14:56 - Ενημέρωση: Πέμπτη 06/04/2017 - 16:17
Δηλώσεις για την υπόθεση των τηλεφωνικών συνακροάσεων έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
- Για την υπόθεση των συνακροάσεων και για τη νέα καταγγελία που κάνατε;
- Εξακολουθεί να είναι πολύ περίεργη υπόθεση. Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υποκλοπών που έχει δημιουργηθεί. Αυτό φαίνεται και από τις πρώτες διαπιστώσεις της ΑΔΑΕ ή άλλων φορέων, με βάση την ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής. Όμως η εξέταση της υπόθεσης σε βάθος ούτε έχει προχωρήσει ούτε φαίνεται να ολοκληρώνεται από όσο ξέρουμε, ενώ προστίθενται και τα νέα στοιχεία, όπως ξέρετε, τα χτεσινά, στην υπόθεση αυτή. Είναι απαράδεκτη υπόθεση να ζούμε κάτω από συνακροάσεις, από παρακολουθήσεις ή οτιδήποτε άλλο ή έστω και να υπάρχει υποψία αυτών. Θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα και να γίνει διερεύνηση σε βάθος. Οπωσδήποτε να δοθούν πλήρεις απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. Ως ΚΚΕ δεν θα το αφήσουμε έτσι το ζήτημα.
- Θα υπάρξουν κάποιες πρωτοβουλίες;
- Ναι, θα συνεχίζουμε και στο επίπεδο της Βουλής και στο επίπεδο γενικότερα της λαϊκής πάλης γιατί είναι σημαντικό ζήτημα μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι της πατρίδας μας να αντισταθούν σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα ενίσχυση της αυταρχικότητας, της καταστολής, της παρακολούθησης των Ελλήνων πολιτών.
- Στρέφονται κάπου οι υποψίες σας;
- Ε, τώρα, δεν μπορώ να σας πω. Με βάση τα στοιχεία δεν είναι κάποιος ερασιτέχνης. Οπωσδήποτε πρόκειται για υπηρεσίες, για κρατικούς ή παρακρατικούς εντός εισαγωγικών μηχανισμούς, πάρτε το όπως θέλετε.
- Το συζητήσατε αυτό και με τον κ. Μητσοτάκη;
- Ναι, μου είπε ότι θα αναπτύξει και η ΝΔ αντίστοιχες πρωτοβουλίες, θα σας πει ο ίδιος φαντάζομαι. Και η ΝΔ εκφράζει την ίδια ανησυχία, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ - Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Το ΚΚΕ σταθερά στην πάλη ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που ματώνουν το λαό
Πέμπτη 06/04/2017 - 14:41
Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή.
Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επιβεβαιώνεται ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με τη ΝΔ και τον κύριο Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτες. Το ΚΚΕ σταθερά θα συνεχίσει την πάλη του, θα βρίσκεται μπροστά σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων που όλα αυτά τα χρόνια, είτε με κυβερνήσεις πριν της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ είτε σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εξακολουθούν να ματώνουν, να ξεζουμίζονται, το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ έρχεται και νέο τέταρτο μνημόνιο με τη λήξη της αξιολόγησης. Και από αυτή την άποψη αυτό που χρειάζεται είναι πλατιά κοινωνική συμμαχία, οργάνωση των αγώνων ενάντια στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις της, στα μνημόνια και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Αύριο είναι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα και οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν με τη συμμετοχή τους σε αυτά. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας, της λαϊκής πάλης, για μια πραγματική διέξοδο σε όφελος των εργαζομένων και του λαού μας».
Έγγραφο για το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ
Ο Κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος έδωσε στον Δ. Κουτσούμπα ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Έχω να σας δώσω κάτι το οποίο θα βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέρον», ανέφερε. «Αναζήτησα -συνέχισε- στο ιστορικό αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κάτι που ίσως να μην έχετε στο δικό σας αρχείο, αφού είναι η συμφωνία ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωση Κρήτης η οποία υπεγράφη 7 Νοεμβρίου του 1943. Η συμφωνία του Θερίσου, η οποία ουσιαστικά έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη». Όπως είπε, το πρωτότυπο φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σημείωσε ότι «για το αρχείο σας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα, επειδή ξέρω ότι το ΚΚΕ νοιάζεται για την ιστορία».
Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «ενόψει των 100 ετών από την ίδρυση του ΚΚΕ, το 2018, αναμένεται εμπλουτισμός του Ιστορικού Αρχείου του Κόμματος». Πρόσθεσε ότι «ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές υπάρχουν και θα υπάρχουν, το ζήτημα είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε ή τουλάχιστον να διαβάζουμε την κοινή ιστορική μνήμη, έστω ο καθένας από τη δική του σκοπιά».
Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αυτό προϋποθέτει πάνω από όλα εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις του καθενός». Η απάντηση του Δ. Κουτσούμπα ήταν: «Σεβασμό κυρίως, γιατί η εμπιστοσύνη είναι πολύ μεγάλη κουβέντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.