Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλλεργία στην απεργία και καθαρίζει για το κεφάλαιο − ΚΚΕ: Του πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την μπουκιά απ’ το στόμα

Οι μπαλαντέρ της ΕΕ και του ΣΕΒ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εκφράζει απέχθεια για τις απεργίες των εργαζομένων
Παρασκευή 03/03/2017 - 11:04 - Ενημέρωση: Παρασκευή 03/03/2017 - 12:05
Να σταματήσει η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας διαπιστευτήρια στην αστική τάξη.
ΚΚΕ
Σχόλιο για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με το δικαίωμα της απεργίας
Παρασκευή 03/03/2017 - 11:55 - Ενημέρωση: Σάββατο 04/03/2017 - 07:41
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το δικαίωμα της απεργίας, αναφέρει:
«Η ΝΔ επιτίθεται στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της απεργίας, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει σε αντιλαϊκότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος της έχει πάρει την μπουκιά απ’ το στόμα με την προσήλωσή του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής».
902

«Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε», ανέφερε στο Twitter, αναπαράγοντας ευθέως λογικές κοινωνικού αυτοματισμού.
«Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών», πρόσθεσε, επιδιώκοντας να μπουν περισσότερα εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.
Το θέμα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου είναι στην ατζέντα της δεύτερης αξιολόγησης και των αντεργατικών μέτρων που συζητάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μία από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι, ενόψει αυτών των αντιδραστικών αλλαγών, είναι ότι η προκήρυξη απεργίας θα αποφασίζεται από το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων μιας επιχείρησης και όχι από το σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.