Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ένας ΤσΗΠΑς πολλαπλών επιλογών στην Ευρώπη των (αγ)λαών (καπιταλιστών) − ΚΚΕ: Από το παραμύθι της σύγκλισης στη νέα απάτη της επιδιoρθωμένης ΕΕ

Στον αστερισμό της τσΗΠΑς και της Ντροπής
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ναι στην ΕΕ των πολλών ταχυτήτων ή επιλογών με διατήρηση της Ευρωζώνης και μέτρα σε βάρος του λαού

Δευτέρα 13/03/2017 - 09:07
Τις ανησυχίες της ελληνικής αστικής τάξης για το μέλλον της ΕΕ και την επιδίωξη της να διατηρηθεί εντός του ενιαίου νομίσματος, φορτώνοντας όλο και περισσότερα βάρη στο λαό, εκφράζει σε άρθρο του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

ΚΚΕ
Από το παραμύθι της σύγκλισης στη νέα απάτη ότι η ΕΕ μπορεί να «διορθωθεί» υπέρ των λαών
Δευτέρα 13/03/2017 - 15:40
Σε σχόλιο για το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Όσοι σήμερα κλαίνε για την “κρίση προσανατολισμού” στην ΕΕ είναι οι ίδιοι που εδώ και χρόνια κορόιδευαν τους εργαζόμενους με το παραμύθι της σύγκλισης και της ευημερίας, ενώ τώρα σπέρνουν τη νέα απάτη ότι η ΕΕ μπορεί να "διορθωθεί" υπέρ των λαών.
Στην πραγματικότητα οι φυγόκεντρες τάσεις και οι σχεδιασμοί για μια “ΕΕ πολλών ταχυτήτων” αποδεικνύουν ότι η ΕΕ είναι μια αντιδραστική ένωση καπιταλιστικών κρατών, τα οποία αν και ενωμένα στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, την ίδια στιγμή νοιάζονται πρωτίστως για τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων.
Άρα, το κρίσιμο ζήτημα για τον ελληνικό λαό, όπως και για κάθε λαό, είναι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια ενάντια στην ΕΕ, να μην παγιδευτεί στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου ή τμημάτων του, αλλά να κατευθυνθεί στην πάλη για το δρόμο ανάπτυξης υπέρ των δικών του συμφερόντων».
902

Αποδέχεται τη λογική μιας ΕΕ διαφορετικών ταχυτήτων ή επιλογών υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διασπαστεί η Ευρωζώνη. Αναφέρει πως «αν η Ευρώπη της επόμενης μέρας θέλει να δώσει σε αυτούς που θέλουν περισσότερα, να κάνουν περισσότερα» και «να επιδιώξουν διαφορετικούς βαθμούς ολοκλήρωσης, αυτό θα πρέπει να καταστεί εφικτό μέσα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις».
Οι προϋποθέσεις κατά τον Αλέξη Τσίπρα έχουν άμεση σχέση με την Ευρωζώνη που είναι ο διακαής πόθος των κυρίαρχων τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου. Αναφέρει πως θα πρέπει «να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη διάσπασης των σημερινών θεσμών μεγαλύτερης εμβάθυνσης, όπως είναι η ευρωζώνη και ο χώρος Σέγκεν» και ότι «θα πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα για κλειστά “κλαμπ” ισχυρών, με δικούς τους εσωτερικούς κανόνες, από τους οποίους αποκλείεται οποιοσδήποτε τρίτος».
Ειδικότερα για την Ελλάδα, ταυτίζει τις επιδιώξεις και τις γεωπολιτικές συμμαχίες τη αστικής τάξης με τα συμφέροντα του λαού και αναφέρει πως «ο ελληνικός λαός έχει κουβαλήσει στις πλάτες του δυσανάλογο βάρος στο όνομα της Ευρώπης (...) Και σηκώσαμε το βάρος, δεδομένης της επιλογής μας να παραμείνει η χώρα στον πιο προωθημένο πυρήνα ολοκλήρωσης στην ευρωζώνη και στη Σέγκεν. Δικαιούμαστε, λοιπόν, να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης».
Για το λαό όμως η συζήτηση για το μέλλον περιλαμβάνει πρόσθετα σκληρά μέτρα, άλλωστε ο πρωθυπουργός το παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς γράφοντας ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται πολύ κοντά στους στόχους της δεύτερης αξιολόγησης, της ποσοτικής χαλάρωσης και των μεσοπρόθεσμων μέτρων βιωσιμότητας του χρέους». Συνεπώς, ο λαός βρίσκεται πολύ κοντά στο να φορτωθεί ένα ακόμα πακέτο ύψους 3,6 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις παράλληλα με την περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων και περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να καρπωθούν τη ρευστότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και τυχόν χρηματικών ποσών που θα εξοικονομηθούν από την αποπληρωμή του χρέους από το λαό.
Αυτή τη λογική ο Αλέξης Τσίπρας την εμφανίζει σαν μια «προοδευτική εναλλακτική ατζέντα για την Ευρώπη» και καλεί το λαό να συνταχθεί υπό τους πολιτικούς χώρους «της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας» με τις εχθρικές προς τα λαϊκά συμφέροντα επιδιώξεις της άρχουσας τάξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.