Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τζανακόπουλος: Εντατικά μαθήματα − Μοσκοβισί: Μετεξεταστέοι για το 2018 − ΚΚΕ: Με φιέστες και κουτοπονηριά, πάρ' το τώρα και πλήρωσ' το μετά!

−Τέρμα πια. Εδώ έχουμε κόκκινη γραμμή
−Ο,τι πεις, Ευκλείδη μου...
*
*
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαρκείς επαφές για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση
Τρίτη 24/01/2017 - 14:13
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται εντατικά» για το κλείσιμο της αξιολόγησης δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, εκφράζοντας την ετοιμότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να νομοθετήσει την επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη» και για μετά το 2018. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι είναι διαρκείς οι επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να βρεθεί «κοινό έδαφος» για όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης.

ΚΚΕ
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμφωνήσει νέα μέτρα που θα τα νομοθετήσει αργότερα
Τρίτη 24/01/2017 - 15:25
Σε σχόλιο για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Με τα γνωστά εμπορικά κόλπα "πάρτο τώρα και πλήρωσέ το αργότερα", η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμφωνήσει τώρα νέα σκληρά μέτρα, που θα νομοθετήσει αργότερα, εκτός όλων αυτών που προωθεί στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.
Μια ακόμη απόδειξη πως -παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της- θα συνεχίσει να φορτώνει στο λαό τα βάρη της κρίσης και της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, όπως κάνει κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου.
Μοναδική διαφορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γνωστή για την "κουτοπονηριά" της, ετοιμάζεται να το γιορτάσει κιόλας, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων απ’ την ανάδειξή της στο τιμόνι της διακυβέρνησης».
902

Περιγράφοντας μία συμφωνία-πακέτο, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως αν συμφωνηθεί το σύνολο των ζητημάτων, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει την επέκταση του «δημοσιονομικού διορθωτή» για ένα χρόνο, ο οποίος θα περιγράφει από ποια πεδία θα «εξοικονομηθούν» πόροι στην «απίθανη» περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι. «Ζητούμε τον καθορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018. Αν γίνει αυτό, τότε θα ξεκαθαρίσουν και τα μεσοπρόθεσμα», είπε.
Ερωτηθείς εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να ψηφίσουν την επέκταση του «κόφτη», δήλωσε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής».
Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, υποστήριξε πως «ο αρμόδιος υπουργός και ο πρωθυπουργός έχουν δηλώσει πως είναι ανοιχτοί στο διάλογο». Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι αυτός ο «διάλογος» θα κινείται στα όρια των αντιλαϊκών επιλογών του μνημονίου, αφού -όπως είπε- «θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές συνθήκες».
Με αφορμή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, υποστήριξε πως «δεν είναι το τέλος της μάχης κατά της διαπλοκής, είναι η αρχή», καθώς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να συνεχίσει την αξιοποίησή του για να συσκοτίσει από τα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται προ των πυλών.
Σχετικά με την πρωτοβουλία για τη διάσωση υπερχρεωμένων συγκροτημάτων Τύπου που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως προϋπόθεση είναι να υπάρξει «ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση». Πρόσθεσε ότι «η δική μας πρόταση παραμένει στο τραπέζι» και κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να αλλάξει τη θέση του. 
Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
Δεν θα κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup της Πέμπτης
Τρίτη 24/01/2017 - 14:46
Στο Eurogroup της Πέμπτης δεν θα ληφθεί απόφαση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, δήλωσε ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί.
«Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη συνάντηση της Πέμπτης», ανέφερε σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να γίνει σύντομα.
Σύμφωνα με τον Π. Μοσκοβισί, στο Eurogroup της 26ης Γενάρη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης «θα προσπαθήσουν να βρουν τον τρόπο προκειμένου να κινηθούμε προς μία συμφωνία».
«Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση και απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά η προσέγγισή μας έχει αποτελέσματα και σε αυτή», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλ. Ρέγκλινγκ.
H ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει στο Eurogroup της Πέμπτης να αποφασιστεί η επιστροφή των θεσμών. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, αναμένεται να παρουσιάσει λίστα επιπλέον αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να «ξεκλειδώσει» τη δεύτερη αξιολόγηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.