Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΤσΗΠΑς: Με ΣΕΒασμό και ασμένως Συντάσσεται με το κεφάλαιο

Οι ΣΕΒαστοί βιομήχανοι
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Απολογισμός προς το κεφάλαιο, κοροϊδία προς το λαό
Τετάρτη 25/01/2017 - 12:42
Με μια τρισέλιδη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει τον απολογισμό της προς το κεφάλαιο και να ανανεώσει την κοροϊδία προς το λαό, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. 
Στη συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας, κινήθηκε στη λογική του μικρότερου κακού, ανάμεσα στο «χάος» που παρέλαβε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και στα «επιτεύγματα» της δικής του κυβέρνησης, που γίνονται υπέρ του κεφαλαίου και βαφτίζονται «μάχες» προς όφελος του λαού. Μάλιστα, σημείωσε ότι
«ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που ποτέ δεν τόλμησαν να κάνουν οι κυβερνήσεις του συστήματος εξουσίας που χρεοκόπησε τη χώρα. Αντιστάθηκε στον παραλογισμό της κοινωνικής διάλυσης και της λιτότητας». Λες και η πολιτική - οδοστρωτήρας των (εναπομείναντων) εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι... φιλολαϊκή. 
Σημειώνει μάλιστα ότι
«αν τα μισά από όσα κάναμε εμείς, τα επιχειρούσε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010, η χώρα θα είχε γλιτώσει τη λεηλασία του 25% του εθνικού της πλούτου».
Βεβαίως, το μόνο που επιβεβαιώνει με τέτοιες δηλώσεις ο Αλ.Τσίπρας, είναι ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ενταγμένα στην ίδια στρατηγική για έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση και τσάκισμα του λαού. Και πράγματι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πολλά τέτοια «επιτεύγματα» να παρουσιάσει στο κεφάλαιο, για αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούσαν χρόνιες απαιτήσεις των μονοπωλίων και ο ΣΥΡΙΖΑ τα νομοθέτησε, από το Ασφαλιστικό μέχρι τη φοροληστεία του λαού και το άνοιγμα νέων επενδυτικών ευκαιριών στο κεφάλαιο. 
Εξάλλου, τα διαπιστευτήριά του, ο Αλ. Τσίπρας τα δίνει στο κεφάλαιο και στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζει «άθλο» τις «επιτυχίες» της κυβέρνησής του, μεταξύ αυτών, το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε στέλνοντας στο απόσπασμα τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και υλοποιώντας πάγιες απαιτήσεις του κεφαλαίου για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του στο δρόμο για την ανάκαμψη.
Παράλληλα, εν αναμονή της επιστολής Τσακαλώτου και των αποφάσεων του Eurogroup, είπε ότι
«δε θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επί πλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και πολύ περισσότερο για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος»,
τη στιγμή που τα παζάρια ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και το «κουαρτέτο» φέρνουν στον «αφρό» νέα αντιλαϊκά μέτρα, που απ' ό,τι φαίνεται περιστρέφονται γύρω από παρεμβάσεις με «δημοσιονομικό αποτέλεσμα», όπως η φοροληστεία του λαού και η συμπίεση κονδυλίων για κοινωνικές ανάγκες. 
Ο Αλ. Τσίπρας, επανέλαβε ότι ήταν
«σχέδιο του συστήματος εξουσίας που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα» να προχωρήσει στη «χρηματοδοτική ασφυξία και την εξώθηση της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς σε παραίτηση, κάτω από το βάρος του εκβιασμού για έξοδο από το ευρώ» και μάλιστα σημείωσε: «Όταν εμείς αναλάβαμε, πέραν της προμελετημένης ασφυξίας, τα περιθώρια κινήσεων ήταν περιορισμένα». Κάτι που ωστόσο δεν τον εμπόδισε να επιδίδεται σε κορόνες περί «σκισίματος του μνημονίου» προεκλογικά... 
Στο θέμα του νομίσματος, χαρακτηρίζει «ανοησία» ή «προδοσία» το να έθετε η ελληνική κυβέρνηση την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς
«θα ήταν καταστροφικό για τους εργαζόμενους που θα έβλεπαν την αγοραστική τους δύναμη και το βιοτικό τους επίπεδο να καταρρέει, αλλά και συνολικά για την οικονομία της χώρας και τη θέση της στο διεθνή καταμερισμό εργασίας».

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.