Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τουρκία: Χτες και σήμερα Ίμια κι όμοια... − ΚΚΕ: Οι εγγυητές του πολέμου και οι κυβερνητικές προσπάθειες εφησυχασμού

Φωτογραφία που δημοσίευσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού που δείχνουν τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ κοντά στα Ίμια

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΑΓΚΥΡΑ
Τουρκικό πλοίο με τον αρχηγό ΓΕΣ της Τουρκίας προσέγγισε τα Ίμια
Κυριακή 29/01/2017 - 14:39 - Ενημέρωση: Κυριακή 29/01/2017 - 16:54
Πλοίο που μετέφερε τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χουλουσί Ακάρ, προσέγγισε σήμερα το πρωί τα Ίμια και παρέμεινε στην περιοχή για περίπου 15 με 20 λεπτά. Σύμφωνα με το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η τουρκική πυραυλάκατος «Meltem», συνοδεύονταν από δύο φουσκωτά σκάφη στα οποία επέβαιναν καταδρομείς.

ΚΚΕ
Επικίνδυνη εξέλιξη η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά σκάφη
Δευτέρα 30/01/2017 - 12:32 - Ενημέρωση: Δευτέρα 30/01/2017 - 12:45
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά σκάφη, αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκικά πολεμικά σκάφη με την παρουσία των επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έλαβε χώρα την Κυριακή 29 Γενάρη.
Η ενέργεια αυτή - 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, – αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη που προστίθεται στις διαδοχικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, τις απειλές που εκτοξεύτηκαν πρόσφατα από την Άγκυρα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, που ζήτησαν προστασία - άσυλο στη χώρα μας.
Οι κυβερνητικές προσπάθειες, να περάσει κλίμα εφησυχασμού, δεν αντιστοιχούν στη σοβαρότητα της κατάστασης, που διαμορφώνουν οι τουρκικές επιδιώξεις για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση στην περιοχή, σε συνδυασμό με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική, την Ανατολική Μεσόγειο.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι θέσεις, που παρουσιάζουν ως εγγυητές την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή μιλούν για «Ευρωπαϊκά» ή και «ΝΑΤΟικά» σύνορα στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες και δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Η ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο όχι μόνο δεν εμποδίζει, αλλά αποθρασύνει την τουρκική επιθετικότητα.
Οι εξελίξεις επιβάλλουν ουσιαστική λαϊκή ενημέρωση και ετοιμότητα, ενίσχυση της πάλης για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δυνάμωμα της κοινής πάλης Ελλήνων και Τούρκων εργαζομένων ενάντια στις αστικές τάξεις και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά τους».
902

Σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος και κανονιοφόρος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, παρακολούθησαν όλες τις κινήσεις των τουρκικών σκαφών στην περιοχή, τα οποία με τις κινήσεις τους, παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Λίγο μετά τις 10.00 π.μ. της Κυριακής, τα τουρκικά σκάφη αποχώρησαν και επέστρεψαν στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ).
Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι ο Τούρκος στρατηγός πέταξε και με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή. Η πληροφορία αυτή για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες σύμφωνα με ανώτατες στρατιωτικές πηγές παραμένουν σε επιφυλακή, επιτηρώντας την περιοχή.
Η όλη εξέλιξη, με την οποία κλιμακώνεται η προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης στο Αιγαίο, σημειώνεται στο φόντο των αντιδράσεων της Άγκυρας για την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ενώ επίσης λαμβάνει χώρα στην επέτειο των 21 χρόνων από τα γεγονότα των Ιμίων, το Γενάρη του 1996.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.