Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

SY(RIZ)ANELDNTEE: Συμμορία εκβιαστών − ΚΚΕ: Ο λαός να διεκδικήσει ζωή με δικαιώματα


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΝΤ - ΕΕ
Πιέσεις και εκβιασμοί για να ανεχτεί ο λαός και νέα σκληρά μέτρα
Τρίτη 31/01/2017 - 18:23
Όσο πιο αντιλαϊκά είναι τα μέτρα που πρέπει να περάσει η εκάστοτε κυβέρνηση τόσο πιο μεγάλοι οι εκβιασμοί προς το λαό για να τα ανεχτεί μέσα σε κλίμα δραματοποίησης των διαπραγματεύσεων. Το «θρίλερ» παίζεται πριν από κάθε ψήφιση των μνημονίων και των προαπαιτούμενων των αξιολογήσεων. Το ανάλογο συμβαίνει και σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης με ζητούμενο την προληπτική ψήφιση μέτρων για μετά το 2018 με το Grexit να επανέρχεται σαν φόντο.

ΚΚΕ
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στους εκβιασμούς και να διεκδικήσει ζωή με δικαιώματα
Τρίτη 31/01/2017 - 16:09 - Ενημέρωση: Τρίτη 31/01/2017 - 18:58
Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τόσο οι παρεμβάσεις στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο κι αυτές των άλλων κομμάτων-συνεταίρων του 3ου μνημονίου, στήνουν σκηνικό εκβιασμού του λαού, προκειμένου αυτός να αποδεχθεί ως μονόδρομο τα νέα βάρβαρα μέτρα της β' αξιολόγησης, καθώς και τα επόμενα που παζαρεύουν για μετά το 2018.
Ο λαός έχει μεγάλη εμπειρία για να μην πέσει στην παγίδα "της Σκύλλας ή της Χάρυβδης". Να γυρίσει την πλάτη στους νέους φανερούς και κρυφούς εκβιασμούς και να διεκδικήσει ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια».
902

Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με κάθε ευκαιρία δηλώνει πως χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει τρίτο μνημόνιο και συνεπώς δεν θα καταβληθούν οι επόμενες δόσεις. Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε δήλωσε πως «οι περαιτέρω πληρωμές εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ». Μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα, και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ συνέδεσε ευθέως την εκταμίευση των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο.

Η λέξη Grexit επανήλθε στα δημοσιεύματα κυρίως των γερμανικών εφημερίδων αλλά και στις ερωτήσεις προς τους αξιωματούχους της ΕΕ που δεν αποκλείουν τίποτα, ενώ ακόμα και ο Γάλλος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι θέμα ανησυχίας για την Κομισιόν, η οποία, όπως είπε, κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι η σύγκλιση των οικονομιών της ζώνης του ευρώ είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ώθησή της, συνεπώς μέτρα και ξανά μέτρα.
Η ελληνική κυβέρνηση ξορκίζει τα σενάρια περί Grexit καθώς με non paper το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί πως «ανώνυμοι κύκλοι διαρρέουν ότι ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί έθεσε θέμα αμφισβήτησης της θέσης της Ελλάδας ως προς την Ευρωζώνη» υποστηρίζοντας πως ο Π. Μοσκοβισί «επανέλαβε εμφατικά τη θέση της Επιτροπής ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη» και αποκλείει εκλογές λέγοντας πως η διαστρέβλωση δηλώσεων «βλάπτει σοβαρά τη χώρα. Ας συγκρατηθούν -πως θα αντέξουν, άλλωστε, άλλα δυο χρόνια να ζητάνε εκλογές διαστρεβλώνοντας συνεχώς δηλώσεις;».
Βέβαια θέμα δραχμής, άρα Grexit έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης που σε δηλώσεις του ανάφερε ότι η επιστροφή στη δραχμή πρέπει να συζητηθεί και επειδή η Ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια μπορεί να αλλάξει. Εκ των πραγμάτων οι δηλώσεις αυτές ενισχύουν το σκηνικό εκβιασμού του λαού αν και επίσημα η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ και διαβεβαιώνει για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Ακολουθώντας τη γραμμή που ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνέντευξη στην Σερβική εφημερίδα «Πολίτικα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε από τα Γιάννενα πως «πολύ σύντομα θα έχουμε κατάληξη αυτής της διαδικασίας» και στο ερώτημα περί Grexit απάντησε ότι «από τη δικιά μας την πλευρά, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Δουλεύουμε για την υλοποίηση του προγράμματος που έχουμε συμφωνήσει». Η απάντηση του υπουργού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει θέμα Grexit από άλλες πλευρές.
Στο σκηνικό των εκβιασμών συμμετέχει και η ΝΔ καθώς μετά το Eurogroup στις 26 Γενάρη με δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση πως «αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.