Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΔΝΤΕΕ: Περί καλού και κακού δανειστή − ΚΚΕ: Παζάρια για αφορολόγητο και συντάξεις

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Αντιλαϊκά όλα τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι
Τρίτη 17/01/2017 - 09:53
Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη βρίσκεται ο ελληνικός λαός, καθώς όλες οι επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι από χέρι αντιλαϊκές.
«Αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί να κάνει συστάσεις σε κάποιον, αυτός πρέπει να είναι το ΔΝΤ και όχι η ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, συνεχίζοντας να καλλιεργεί το παραμύθι περί «καλών» και «κακών» δανειστών. 
«Εμείς δεν είπαμε να φύγει το ΔΝΤ, εμείς είπαμε να μη ζητά παράλογα πράγματα και να ξεκαθαρίσει τη στάση του (αν θα παραμείνει ή αν θα φύγει από το πρόγραμμα)», πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

ΚΚΕ
Σχόλιο για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης
Δευτέρα 16/01/2017 - 14:16
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, αναφέρει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αν και δηλώνει ότι δε θα νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, ήδη παζαρεύει με την ΕΕ και το ΔΝΤ το αφορολόγητο, τις συντάξεις, τις νέες συμφωνίες και δεσμεύσεις, μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου, χώρια όλα τα αντεργατικά που ετοιμάζει στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.
Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί τους μόνιμους κόφτες στη ζωή και τα δικαιώματά του για χάρη της καπιταλιστικής ανάκαμψης και κερδοφορίας. Χρειάζεται να αντιπαλέψει την πολιτική της κυβέρνησης που είναι επί της ουσίας πολιτική και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων-συνεταίρων του μνημονίου, που σήμερα μεταμφιέζονται για να ξεγελάσουν το λαό».
902

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως ο Β. Σόιμπλε δεν είπε τίποτα διαφορετικό από ό,τι είπε την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι τα περί ενδεχόμενης αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα συνιστούν μια «προσεκτική πολιτική αλλαγή» του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.
Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις διαβουλεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για ένα θέμα που αντικατοπτρίζει γενικότερους ανταγωνισμούς ανάμεσα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, αλλά και στο εσωτερικό της Ευρωζώνης. 

Οι αβεβαιότητες γύρω από τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα φέρνουν στο επίκεντρο σενάρια για την αναβάθμιση του ρόλου που έχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), μέσω του οποίου διοχετεύονται και τα δάνεια της Ευρωζώνης προς το ελληνικό κράτος.
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το πρόβλημα εστιάζεται στις «παράλογες» απαιτήσεις του ΔΝΤ, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ξεκαθάρισε με τις τελευταίες συνεντεύξεις του ότι και στην περίπτωση που αποχωρήσει το Ταμείο, θα ασκείται αυστηρή εποπτεία από τους μηχανισμούς της Ευρωζώνης για την υλοποίηση ενός τέταρτου μνημονίου.
Άλλωστε, τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει ότι δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018, ήδη
  • συζητάει με το ΔΝΤ και την ΕΕ για την επέκταση του «δημοσιονομικού κόφτη», για το αφορολόγητο όριο και τις συντάξεις.
  • Παράλληλα, προχωράει η συμφωνία για τα αντεργατικά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η «ασυμφωνία» μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ για το πώς θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα δεν είναι ζήτημα που λύνεται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, αλλά η συζήτηση πρέπει να εμπλέξει την κορυφή των εμπλεκόμενων μερών. 

Επίσης επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εντός του πρώτου τριμήνου του 2017. 
«Αυτό που επιδιώκουμε είναι στο Eurogroup της 26ης Γενάρη να ληφθεί μια απόφαση που θα ανοίγει το δρόμο για να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα, με κομβική ημερομηνία τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ στις 9 Μαρτίου», είπε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.