Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Βαγγέλης Μπούτας: Με τα μπλόκα και την κοινωνική μας συμμαχία κάποιοι θα χάσουν την εξουσία και τα κέρδη τους − Δημήτρης Κουτσούμπας: Το δικαίωμά τους στην επιβίωση (VIDEO - ΦΩΤΟ)



ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Μαζική και δυναμική συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς
Κυριακή 29/01/2017 - 16:41 - Ενημέρωση: Κυριακή 29/01/2017 - 18:13
Απάντηση στις απόπειρες της συγκυβέρνησης για την καλλιέργεια κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού, έδωσαν σήμερα, εργαζόμενοι, άνεργοι, ΕΒΕ, γυναίκες, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές και από τους τρεις νομούς της Θεσσαλίας, με τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο της Νίκαιας που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι δίκαιος και απαιτεί συμμαχία με τους εργαζόμενους και όλο το λαό
Σάββατο 28/01/2017 - 13:23 - Ενημέρωση: Κυριακή 29/01/2017 - 21:15

Από το χώρο του μπλόκου ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι δίκαιος. Και εδώ από το μπλόκο της Άρτας στέλνουν μήνυμα σε όλα τα μπλόκα της Ελλάδας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους. Δεν ζητάνε προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση ή από αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, από την ΕΕ και λοιπά, σε σχέση με άλλους εργαζόμενους, όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα και διάφοροι άλλοι καλοθελητές, ακριβώς για να διαιρέσουν τους εργαζόμενους με τους αγρότες. Αυτό που ζητάνε είναι το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στην επιβίωση, να παράγουν στη γη τους, οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να έχουν τα ζώα τους και να παράγουν το γάλα, για να μπορούν να καλύπτουν διατροφικές ανάγκες του ελληνικού λαού.
Η μικρομεσαία αγροτιά στις επάλξεις του αγώνα δίνει αυτήν τη στιγμή τη μάχη για όλο τον ελληνικό λαό. Είναι κοινός ο αγώνας, χρειάζεται κοινή συμμαχία. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και το ΚΚΕ τα υποστηρίζει όλα. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε το επόμενο διάστημα. Απαιτείται ενότητα εργατών, αγροτών, υπαλλήλων, επαγγελματιών, των λαϊκών οικογενειών, όλου του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να μπορέσουν να δικαιωθούν τα αιτήματα της αγροτιάς.
Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση πέρσι υποσχέθηκε κάποια πράγματα ή έδωσε κάποια ζητήματα -έστω επιμέρους- στους Έλληνες αγρότες, μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις, όμως τα περισσότερα από αυτά ευνοούν τους μεγάλους αγρότες καπιταλιστές, τη μεγάλη αγροτική εκμετάλλευση και βεβαίως δεν είναι αιτήματά που μπορούν να ικανοποιήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Ακόμα και αυτά που έδωσε, όπως εκείνο το αφορολόγητο πέρσι, για το πώς θα ρυθμιστούν οι δόσεις και λοιπά, φέτος το παίρνει πίσω, ενώ στα παλιά προβλήματα έχουν προστεθεί και νέα. Τα νέα αφορούν τον παγετό, αφορούν καταστροφές, αφορούν μία σειρά ζητήματα λόγω της κακοκαιρίας και βεβαίως ακόμα τρέχουν και δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις περσινές και προπέρσινες πλημμύρες και άλλες καταστροφές που είχε η αγροτική παραγωγή και εδώ στην Άρτα και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.
Το ΚΚΕ και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και μέσα στους καθημερινούς αγώνες θα συμβάλλει έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς».
902

Πάνω από 40 φορείς, συμμετείχαν στη συγκέντρωση και το δίωρο κλείσιμο της Εθνικής Οδού.
«Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και συμπαράταξη σε αυτόν τον αγώνα», είπε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. «Ξέρουν αυτοί καλύτερα από εμάς, ότι εάν αυτή η κοινωνική συμμαχία πάρει σάρκα και οστά, θα τους μαζέψουμε και θα τους πετάξουμε στη θάλασσα, δηλαδή θα χάσουν την εξουσία και τα κέρδη τους» σημείωσε, τονίζοντας ότι «πρέπει να καταλάβουμε τη δύναμή μας που βρίσκεται στην κοινή πάλη».
Ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι:
«Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να χάσουν τον ύπνο τους οι εκμεταλλευτές των εργατών και των αγροτών, οι εκμεταλλευτές των λαών που αποκομίζουν τεράστια κέρδη. (Δείτε εδώ απόσπασμα από την ομιλία)
Θα είμαστε μαζί σε όλα τα βήματα του αγώνα, μαζί όπως ήμασταν και στα μεγάλα συλλαλητήρια, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και ενάντια στην ανεργία, στην Αθήνα και τη Λάρισα. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο αγωνιστικά».
Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμη ο Βασίλης Σταμουλάκης, μέλος ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας (Δείτε εδώ απόσπασμα από την ομιλία), η Έφη Ιωαννίδου, εκπρόσωπος των Συλλόγων Γυναικών Θεσσαλίας, μελών της ΟΓΕ (Δείτε εδώ απόσπασμα από την ομιλία) και ο Θανάσης Κουμαντζέλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λάρισας (Δείτε εδώ απόσπασμα από την ομιλία).
Μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία κατά μήκος της Εθνικής Οδού μέχρι το σημείο που είχε αποκλειστεί από τρακτέρ.
Την ίδια ώρα, πάνω από 60 τρακτέρ έφτασαν στο μπλόκο από τα χωριά της περιοχής, ενισχύοντάς το περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.