Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κυπριακό με «brainstorming»(!) − Σε ρόλο παρατηρητή η ΕΕ(!!) − Δημήτρης Κουτσούμπας: Υπονομευμένη διαπραγμάτευση

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ασφάλεια, Εγγυήσεις και Διακυβέρνηση στο επίκεντρο της απογευματινής συνάντησης Αναστασιάδη - Ακιντζί
Δευτέρα 09/01/2017 - 16:34
Με «ανταλλαγή απόψεων», πάνω στα ζητήματα της Ασφάλειας, των Εγγυήσεων, αλλά και Διακυβέρνησης, θα συνεχιστεί το απόγευμα της Δευτέρας το παζάρι, μεταξύ του πρόεδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, στη Γενεύη της Ελβετίας, που ξεκίνησε το πρωί.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για το Κυπριακό
Δευτέρα 09/01/2017 - 15:56 - Ενημέρωση: Δευτέρα 09/01/2017 - 16:07
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε σήμερα Δευτέρα 9 Γενάρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Μετά από τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Για να μιλάμε για διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε λύση, σημαίνει πρώτα απ’ όλα άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών δυνάμεων. Σημαίνει κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων.
Λύση σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη. Κράτος ενιαίο, βιώσιμο, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, εγγυητές, προστάτες.
Η διαπραγμάτευση στην ουσία είναι σήμερα υπονομευμένη πρώτα και κύρια από την τουρκική, την τουρκοκυπριακή ηγεσία επίσης, με την ανάμειξη και άλλων δυνάμεων και μεγάλων συμφερόντων, όπως των ΗΠΑ, αφού διεξάγεται στην ουσία κάτω από όρους διχοτομικής λύσης.
Απαιτείται σήμερα η μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση και από το λαό της Ελλάδας και από το λαό της Κύπρου».
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο ηγέτες θα επανέλθουν στις 17.30 (ώρα Γενεύης) για ανταλλαγή απόψεων («brainstorming», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά) στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων και στη συνέχεια θα επανέλθουν σε θέματα Διακυβέρνησης.
Στο διάλειμμα των συνομιλιών, ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς που συνοδεύουν τον Ν. Αναστασιάδη στη Γενεύη.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, έως τη Διεθνή Διάσκεψη την Πέμπτη, θα πραγματοποιούνται, υπό την αιγίδα του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Αϊντε δύο γύροι συναντήσεων, ο ένας το πρωί και ο άλλος το απόγευμα.
Σήμερα θα συζητηθούν το Περιουσιακό, η Ασφάλεια και οι Εγγυήσεις. Τα άλλα θέματα των διαπραγματεύσεων είναι: Οικονομία - ΕΕ, χρηματοδότηση - εφαρμογή της λύσης και το εδαφικό με υποβολή χαρτών.
Κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία ανέφερε πως, επί του παρόντος, στη διάσκεψη θα μετέχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις, η Κυπριακή Δημοκρατία, οι κοινότητες και εκπρόσωπος της ΕΕ.
Όπως είναι γνωστό, η Διεθνής Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις έχει προγραμματιστεί για τις 12 Γενάρη. Ωστόσο, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση κατά πόσο ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα παραστεί στην έναρξη της Διάσκεψης την Πέμπτη.
Σε ρόλο παρατηρητή η ΕΕ στην Πολυμερή Διάσκεψη
Το ρόλο παρατηρητή θα έχει η ΕΕ, στη Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επαναλαμβάνοντας ότι της αποστολής θα ηγηθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ωστόσο, ο Μ. Σχοινάς δεν ήταν ακόμα σε θέση να ανακοινώσει την πλήρη σύνθεση της αποστολής της ΕΕ στις 12 Γενάρη, στη Γενεύη.
«Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θα μεταβεί στην Ελβετία αμέσως μετά τη Μάλτα» διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι οι λόγοι της παρουσίας της ΕΕ στις συνομιλίες για το Κυπριακό, σε ανώτατο επίπεδο, είναι προφανείς. «Υπάρχει σαφής εντολή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς, σημειώνοντας ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη Διάσκεψη, καθώς αυτός βρισκόταν σε επαφή με τους δύο ηγέτες όλο το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.