Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η Μόρια των προσφύγων και η μωρία των κυβερνώντων − ΚΚΕ: Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη

Μόρια Λέσβου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Εκτεθειμένοι στο πολικό ψύχος σε Λέσβο και Μαλακάσα
Χωρίς ρεύμα και θέρμανση σε Μόρια - Ο Στ. Τάσσος ζήτησε από τον Γ. Μουζάλα άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων

Δευτέρα 09/01/2017 - 17:39 - Ενημέρωση: Δευτέρα 09/01/2017 - 18:11
Χωρίς ρεύμα παραμένει κατά μεγάλα διαστήματα από τη 1 το μεσημέρι όλη η Λέσβος, αφήνοντας ευάλωτους στο κρύο τόσο τους κατοίκους όσο και τους μετανάστες και πρόσφυγες στα Κέντρα Φιλοξενίας. Αιτία, η χιονοθύελλα που έπληττε το νησί από άκρη σε άκρη καθώς και η έλλειψη υποδομών αλλά και μέτρων πρόληψης, παρότι η ΕΜΥ προειδοποιούσε αρκετές μέρες πριν για την επέλαση του χιονιά. 

ΚΚΕ
Σχόλιο για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων
Δευτέρα 09/01/2017 - 17:57
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων, αναφέρει:
«Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παραμένουν εκτεθειμένοι στο κρύο και στο χιόνι, μέσα σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες.
Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει το ταχύτερο δυνατό, με την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους και την παροχή όλων των απαραίτητων μέσων».
902

Όμως, η κατάσταση στη Μόρια, εξαιτίας της κακοκαιρίας, παραμένει τραγική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.
Παράλληλα, ο Στ. Τάσσος εξέθεσε για άλλη μία φορά τις θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ έλαβε την υπόσχεση πως περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους όπως  ξενοδοχεία και οικήματα, ένας ελάχιστος δηλαδή αριθμός σε σχέση με όσους βρίσκονται σε σκηνές μόνο στη Λέσβο. 
Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο FM» ανέφερε πως ήδη  «μεταφέρονται πρόσφυγες από τη Μόρια σε κάποιο ξενοδοχείο», πως «υπήρξαν και κάποιες αντιρρήσεις ξενοδόχων στο να δεχθούν πρόσφυγες» και σημείωσε ότι οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν τι άλλο μπορεί να γίνει «για να μπορούν να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες γι' αυτούς τους ανθρώπους, όπως υπάρχουν στον ηπειρωτικό χώρο, όπου έχει καλυφθεί το θέμα από την πλευρά ξεχειμωνιάσματος και καλύτερων συνθηκών».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφυγες και μετανάστες είχαν ξεκινήσει από το πρωί να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό προκειμένου να βρουν -από μόνοι τους- μέρη ώστε να ζεσταθούν, καθώς μέσα στο χώρο το χιόνι ξεπερνούσε τους 10 πόντους ενώ φέρεται να έχουν ανοίξει δύο κλειστά γυμναστήρια της πόλης στα οποία μεταφέρονται μερικοί από τους διαμένοντες του Κέντρου.
Μαλακάσα
Τραγική είναι και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες και στη Μαλακάσα, με όλο το δίκτυο ύδρευσης στο χώρο φιλοξενίας να έχει παγώσει και όσους διαμένουν στο Κέντρο -από το απόγευμα του Σαββάτου- να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.