Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Για τα πανηγύρια: Χωρίς τσίπα, αλλά με ΤσΗΠΑ και χωρίς ντροπή, εντός προγράμματος, πανηγυρίζει για τους στόχους


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Πανηγυρίζει επειδή ματώνει ο λαός για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος
Τετάρτη 18/01/2017 - 12:42 - Ενημέρωση: Τετάρτη 18/01/2017 - 12:54
Σε πανηγυρισμούς για την «υπερκάλυψη» των αντιλαϊκών στόχων του προγράμματος κατέφυγε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ταγμένη στην προάσπιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
«Διαμορφώνεται κλίμα ανάκαμψης, διαμορφώνεται κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», ανέφερε κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά θέματα. «Είμαστε εντός προγράμματος για δεύτερη συνεχή χρονιά», πρόσθεσε, επικαλούμενος τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα αυξημένα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, που καταδεικνύουν τη λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών, ανάμεσά τους και των μικρομεσαίων αγροτών.
Ο Αλ. Τσίπρας  
  • διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία συνοδεύεται από πληθώρα αντιλαϊκών μέτρων.
  • Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει «χωρίς τη νομοθέτηση επιπλέον μέτρων» για μετά το 2018, τη στιγμή που ήδη γίνεται συζήτηση για την επέκταση και αναβάθμιση του δημοσιονομικού «κόφτη».
Καλώντας το λαό να επιλέξει μεταξύ της Σκύλας και της Χάρυβδης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιθυμεί την αποτυχία της δεύτερης αξιολόγησης για να μετατρέψει τη χώρα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη. «Σιγά τα αίματα, κύριε Μητσοτάκη», είπε, σχολιάζοντας την υπόσχεση του προέδρου της ΝΔ ότι θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Για τα αγροτικά κινήθηκε στις ράγες των κατευθύνσεων της ΕΕ που ξεκληρίζουν τη φτωχή αγροτιά. 
  • Έτσι, σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί «ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας», με «βασικό εργαλείο» το πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020», το οποίο βέβαια υλοποιεί μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ για τη στήριξη των καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα.
Διαμορφώνοντας μια εικονική πραγματικότητα για τα φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια που συνθλίβουν τους αγρότες, ισχυρίστηκε πως υπήρξε φορολογική «ελάφρυνση» για την πλειοψηφία των αγροτών, προσθέτοντας πως αυτή η μείωση της φορολογίας «υπερκαλύπτει ή υπερβαίνει» την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Καταφεύγοντας σε επικοινωνιακά τρικ όπως τα ψίχουλα που δόθηκαν στους συνταξιούχους από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα, δήλωσε πως
«με δεδομένη την υπεραπόδοση της οικονομίας» για το 2017 «επανεξετάζουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, τον ΕΝΦΙΑ των αγροτικών εγκαταστάσεων, τη μείωση στο 13% του ΦΠΑ  σε ορισμένες κατηγορίες εισροών και την χρήση του εργόσημου για την οικογενειακή εργασία».
Ενημερώνοντας για τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, εκτίμησε ότι
«οι μέχρις στιγμής εξελίξεις, χωρίς να έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε ορατή μία λύση, είναι σημαντικές», ενώ κάλεσε την ηγεσία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την επιθετική ρητορική. «Η κυβέρνηση συνεχίζει σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κύπρου και τον κ. Αναστασιάδη μία σκληρή και επίμονη προσπάθεια ώστε να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.