Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Αλ. Φλαμπουράρης: Πιστή εφαρμογή της β' αχτσιολόγησης − Κώστας Παπαδάκης: Που σημαίνει νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων (VIDEO)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
Αλ. Φλαμπουράρης: Οπωσδήποτε θα κλείσουμε τη β' αξιολόγηση
Σάββατο 14/01/2017 - 21:48 - Ενημέρωση: Σάββατο 14/01/2017 - 21:53
Να χρυσώσει το χάπι των αντιλαϊκών μέτρων που φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ή είναι έτοιμη να αποδεχθεί για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση προσπαθεί ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρώτη επιλογή της κυβέρνησης είναι η προώθηση των μέτρων και όχι οι εκλογές.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Αξιολόγηση σημαίνει νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων
Κυριακή 15/01/2017 - 10:00
Αξιολόγηση σημαίνει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων με το δημοσιονομικό «κόφτη» που θα κόψει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων και με τα δημοσιονομικά «κενά» που θα γεμίσουν πάλι με νέα μέτρα, φορολεηλασία, σημείωσε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 15 Γενάρη σε εκπομπή της «ΕΡΤ1».
Τα μέτρα, συνέχισε δεν έφυγαν ποτέ από το τραπέζι. Έχεις συνεχόμενη προετοιμασία νέων μέτρων στο όνομα του να κλείσει η αξιολόγηση και του να έρθει η ανάκαμψη. Η ανάκαμψη όποτε και αν έρθει θα έχει τη σφραγίδα των βάρβαρων μέτρων, των τσακισμένων δικαιωμάτων, των πετσοκομμένων μισθών, τη φορολεηλασία, ενώ σε αντίθεση ζωή χαρισάμενη θα έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα πριμοδοτηθούν από τα διάφορα πακέτα. 
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπαδάκης, την ερχόμενη Πέμπτη στο ευρωκοινοβούλιο θα συζητηθεί ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Πυλώνας, πτυχή του οποίου είναι οι μερικές συντάξεις και η μερική απασχόληση. Δηλαδή επί της ουσίας σου λένε ότι επειδή αυτή η πετσοκομμένη σύνταξη που παίρνεις δεν φτάνει, θα αναγκάζεσαι να βγαίνεις στο μεροκάματο. Αυτό εντάσσεται και αποτελεί σχεδιασμό της ΕΕ στα πλαίσια της «ενεργούς γήρανσης» που προωθεί η ΕΕ.
Από την άποψη αυτή οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να οργανώσουν την πάλη τους χωρίς καθυστέρηση για την ανάκτηση των απωλειών τους και την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, ανοίγοντας το δρόμο για τη δική τους προοπτική και εξουσία, κατέληξε ο Κώστας Παπαδάκης.
902

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «θα προχωρήσουμε οπωσδήποτε στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης» και σαν επιχείρημα για την ολοκλήρωση της παρουσίασε την επιδίωξη να διατηρήσουν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διότι λόγω των εκλογών που θα γίνουν το 2017 σε ισχυρές χώρες της ΕΕ θα ενισχυθούν σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις. Αναφέρει
«δεν είμαστε πια μόνοι μας στην Ευρώπη, υπάρχουν δυνάμεις που κυβερνούν είτε είναι ανερχόμενες, υπάρχουν δυνάμεις σοσιαλδημοκρατικές που σιγά-σιγά φεύγουν από τον εναγκαλισμό τους με την πολιτική των νεοφιλελεύθερων επιλογών κυρίως της λιτότητας και βλέπουν ότι μια λύση που θα συνεχίσει και θα αναπαράγει τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής καταστροφικής λιτότητας στη χώρα μας έχει αντίκτυπο και σε αυτούς».
Προετοιμασία του εδάφους
Είναι πιθανό η κυβέρνηση να προετοιμάζει το έδαφος για την αποδοχή των μέτρων στα Εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις και το πλήγμα στο δικαίωμα στην απεργία, αλλά και στα δημοσιονομικά για την κάλυψη κενών ύψους 2,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2018. Υπάρχουν πληροφορίες πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε όλα για τη δεύτερη αξιολόγηση και προσπαθεί να αποσυνδέσει την ολοκλήρωση της από τη συζήτηση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη διετία 2019 - 2020, δηλαδή μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου.
Αυτή τη γραμμή επανέλαβε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας πως «χωρίς μέτρα καινούρια, αλλά με την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας που έχουμε υπογράψει, θα μπορέσουμε να κλείσουμε τη β' αξιολόγηση». Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να απεγκλωβιστεί από μια προκαταβολική νομοθέτηση πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων για μετά το 2018, με αντάλλαγμα σε πρώτο επίπεδο την πιστή εφαρμογή του υπάρχοντος μνημονίου ή σε δεύτερο επίπεδο μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα μετά το 2018 χωρίς, αν είναι δυνατόν, εκ των προτέρων ψήφιση τους.
Προετοιμασία και του ΣΥΡΙΖΑ
Ήδη έχει ξεκινήσει και η προετοιμασία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων που εμφανίζεται, εμμέσως πλην σαφώς, σαν μοναδική επιλογή διότι σε αντίθετη περίπτωση θα γίνουν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να τις χάσει στην παρούσα συγκυρία. Αυτό φαίνεται πως ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης δηλώνοντας στο «Real FM» πως
«ή θα γίνει πάλι μία τακτική αναδίπλωσης από τη μεριά της Ελλάδας και θα περιλάβει αυτές τις απαιτήσεις των δανειστών για να προχωρήσει η αξιολόγηση και να πετύχουμε το περίφημο κλίμα σταθερότητας το οποίο με αγωνία το περιμένει ο λαός, οι επιχειρήσεις και η αγορά ή διαφορετικά θα έχουμε κάποιο αδιέξοδο» και στο ερώτημα αν στο αδιέξοδο θα πάει η χώρα σε εκλογές, απάντησε ότι «δεν το γνωρίζω αυτό, είναι όλα ανοικτά. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε τις εξελίξεις».
Τα περί «δολοφονίας χαρακτήρων»
Τέτοιου είδους τοποθετήσεις δείχνουν πως ο μπαμπούλας των εκλογών μάλλον χρησιμοποιείται προς το εσωτερικό της κυβερνητικής συμμαχίας και ενισχύεται με επιχειρήματα πως δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε πως αυτές οι δυνάμεις, και κυρίως η ΝΔ, «θέλουν ανακατάληψη της εξουσίας», ενώ πλέον η κυβέρνηση έριξε στη δημόσια συζήτηση και τη μέθοδος «της δολοφονίας χαρακτήρων» υπουργών της με σκοπό τον εξαναγκασμό σε παραίτηση και τελικό σκοπό την πτώση.
Για προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρων» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για την δικαστική διαμάχη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με στελέχη της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας που δήλωσε στον «Flash FM» ότι χρησιμοποιείται το προσφυγικό
«για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και πως «για να γίνει αυτό, πρέπει χτυπηθεί με έναν τρόπο που θυμίζει δολοφονία χαρακτήρων ο υπουργός, που έτυχε να είμαι εγώ».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.