Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκαλύψεις και αναιρέσεις από αστυνομικούς (και για τα πρόσφαρα επεισόδια του Περάματος), αλλά τα όπλα κατά του ΠΑΜΕ ήταν φονικά

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Φονικά τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο Πέραμα
Παρασκευή 20/01/2017 - 19:36
Με τις καταθέσεις αστυνομικών συνεχίστηκε σήμερα χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή για τη δολοφονική επίθεση σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013.
Χαρακτηριστικά των καταθέσεών τους -με παραλλαγές μεταξύ τους- ήταν από τη μία η προσπάθεια συγκάλυψης του χαρακτήρα και της δράσης της Χρυσής Αυγής, με τα γνωστά πια «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν γνωρίζω» και οι σοβαρές αντιφάσεις στις οποίες έπεσαν από την άλλη.
Αποκορύφωμα όλων, η κατάθεση του αστυνομικού της Ασφάλειας Περάματος Παράσχου Σταύρου, που αρχικά αναίρεσε την προανακριτική του κατάθεση λέγοντας σήμερα στο δικαστήριο ότι:
«Εκείνο το βράδυ (σ.σ. το επόμενο από τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) που είχα βάρδια στο Τμήμα χτύπησε το τηλέφωνο, το σήκωσα (...) μια αντρική φωνή είπε ότι "μένω κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής του Περάματος και βλέπω τώρα να τοποθετούν ένα στειλιάρι στο κλιματιστικό"». Προανακριτικά είχε καταθέσει ότι «σε τηλεφωνική σύνδεση που αντιστοιχούσε στον αξιωματικό υπηρεσίας, αυτός που κάλεσε είπε ότι περί ώρα 03.00 ξημερώματα, μετά το επεισόδιο στο Πέραμα, είδα άτομα με μαύρες μπλούζες που συμμετείχαν στο περιστατικό να εισέρχονται στα γραφεία και να τοποθετούν καδρόνια, ξύλα και άλλα αντικείμενα». Τα όσα είπε έκαναν την Πρόεδρο του δικαστηρίου να πει ότι «η κατάθεσή του είναι άλλ' αντ' άλλων σε σχέση με την προανάκριση».
Τελικά επιβεβαίωσε την αρχική του κατάθεση και αναίρεσε τα όσα αρχικά είπε σήμερα στο ακροατήριο!
Παρ' όλη αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης και τις αντιφάσεις, αναδείχθηκε από την κατάθεση τόσο του μάρτυρα αστυνομικού Ελευθερίου Καρδάμη όσο και του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά Πέτρου Παναγιωτίδη ότι το όπλο, δηλαδή το κοντάρι με μεταλλική απόληξη (μια από τις ιδιότυπες κατασκευές που είχε το τάγμα εφόδου) που βρέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα την επόμενη μέρα της δολοφονικής επίθεσης, ήταν φονικό.
Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί η προσπάθεια του μάρτυρα αστυνομικού διευθυντή Π. Παναγιωτίδη να συγκαλύψει στο δικαστήριο την ανοχή που επέδειξε η Αστυνομία, προς τους χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν πριν λίγες μέρες με επικεφαλής τον κατηγορούμενο στη δίκη βουλευτή Ι. Λαγό, με τραμπουκισμούς και ξυλοδαρμούς σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, που προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα από το κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού.
Συγκεκριμένα κατέθεσε -απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα- ότι ο ίδιος είναι «παθών» από την παραπάνω επίθεση αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «πιάστηκε στα χέρια με τους χρυσαυγίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.