Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Χαλέπι: Oμαδικοί τάφοι με δεκάδες πτώματα και οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές της «συριακής αντιπολίτευσης» − ΙΚ: Τουλάχιστον 30 άμαχοι νεκροί και πολλοί τραυματίες στην αλ-Μπαμπ − RAF: Ισοπεδώνει τη Ράκα

ΣΥΡΙΑ
Εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι καταγράφει η Ρωσία
Δευτέρα 26/12/2016 - 15:12
Τα πολύ σοβαρά, τρομοκρατικά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Συρία καταγράφονται προσεκτικά και θα τους δοθεί η μέγιστη δημοσιότητα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, στο Ανατολικό Χαλέπι βρέθηκαν επτά μεγάλες αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά, αρκετά για να εξοπλιστούν πολλά τάγματα.

Οι μαχητές της αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης ναρκοθέτησαν σχεδόν τα πάντα, δρόμους, εισόδους κτιρίων, αυτοκίνητα, δίκυκλα, ακόμη και παιδικά παιχνίδια, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αντιστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Όλα καταγράφονται προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένων και των σοβαρών στρατιωτικών εγκλημάτων των τρομοκρατών, για να δημοσιοποιηθούν, τόνισε, ώστε οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές της αποκαλούμενης (συριακής) αντιπολίτευσης στο Λονδίνο και το Παρίσι να ενημερωθούν για το ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι προστατευόμενοί τους», είπε.
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι που περιέχουν δεκάδες πτώματα ανθρώπων οι οποίοι βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. 

Σε πολλούς λείπουν μέλη του σώματος, οι περισσότεροι έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι. Αυτή είναι προφανώς μόνο η αρχή, συνέχισε.
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μετά την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα του Χαλεπιού δεν έχει εντοπιστεί στην περιοχή αυτή κανένας εθελοντής διασώστης της ομάδας που έγινε γνωστή με την ονομασία «Λευκά Κράνη».
«Στο Ανατολικό Χαλέπι δεν καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε ακόμη κανένα λεγόμενο εθελοντή διασώστη (...) από αυτούς για τους οποίους στρώθηκαν κόκκινα χαλιά στο Παρίσι και το Λονδίνο και έφτασαν σχεδόν να είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης», κατέληξε.
Η βρετανική RAF εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Ράκα
Δευτέρα 26/12/2016 - 20:06 - Ενημέρωση: Δευτέρα 26/12/2016 - 20:12
Η Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF) θα κλιμακώσει τις επιχειρήσεις της εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ) στη Ράκα της Συρίας, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στον οποίο συμμετέχει, ενώ θα έχει επαφές με τη Ρωσία, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ τα οποία επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στις βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Η Ράκα είναι η καρδιά του χαλιφάτου (...) Θα εντείνουμε την εκπαίδευση των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων και επίσης θα δούμε μια αληθινή κλιμάκωση της αεροπορικής υποστήριξης στη Ράκα από πλευράς όλου του συνασπισμού. Θα χρειαστεί να μιλήσουμε με τους Ρώσους», ανέφερε μία πηγή στο φύλλο της εφημερίδας «The Telegraph» που κυκλοφόρησε χθες Κυριακή.
Κατά την «Τέλεγκραφ», η RAF διεξήγαγε περίπου 60 επιδρομές στη Συρία και 347 στο Ιράκ το 2016. Το 2017 το επιτελείο σκοπεύει η δράση της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας να επικεντρωθεί στη Συρία.
Νεκροί 30 άμαχοι από επίθεση του «Ισλαμικού Κράτους» στην αλ - Μπαμπ
Δευτέρα 26/12/2016 - 11:24
Τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν χθες, έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» στην πόλη αλ-Μπαμπ της Βορειοδυτικής Συρίας για να εμποδίσει τον πληθυσμό να φύγει από την περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.
Σύροι ένοπλοι αντικαθεστωτικοί του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» με την υποστήριξη των τουρκικών δυνάμεων, πολιορκούν επί εβδομάδες την πόλη αυτή που τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που διεξάγει η Άγκυρα εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες για να εκδιώξει σουνίτες σκληροπυρηνικούς και Κούρδους μαχητές από τα νότια σύνορά της με τη Συρία.
Χτες Κυριακή, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης τη συριακή κρίση, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.
Ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, που βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Ρωσία, συμμετείχε επίσης στη συνομιλία, προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του σχετικά με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους «TU-154» κοντά στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.