Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Νίκος Σοφιανός: Βαράνε τα νταούλια και μας χορεύουν στο ταψί - Ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτούς που τον κρατάνε στην ΕΕ - Να σταθμίσει το όφελος από ένα ισχυρό ΚΚΕ (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟ «ACTION 24»
Ο κόσμος θα ωφεληθεί από ένα ισχυρό ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που στέκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική
Παρασκευή 23/12/2016 - 08:34
Ο κόσμος έχει συμφέρον να σταθμίσει το πόσο ο ίδιος θα ωφεληθεί από ένα ισχυρό ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που θα σταθεί απέναντι στα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που εφαρμόζουν μνημόνια και τους πρόθυμους συνεργάτες τους. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός,  μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Action 24» το βράδυ της Πέμπτης 22 Δεκέμβρη.
Συμπλήρωσε ότι στήνεται νέος διπολισμός στη θέση του δικομματισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σοσιαλδημοκρατικοποιηθεί, υλοποιεί το τρίτο βαρύ μνημόνιο, ετοιμάζει τέταρτο και κρατά αλώβητους τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους τους οποίους είχε πει πως θα καταργήσει.
Το ΚΚΕ λέει στον κόσμο να σκεφτεί με βάση τη λογική και την εμπειρία του. Οι εργαζόμενοι, συνέχισε, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από καμία κυβέρνηση, ούτε του  ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ που κρατάνε την Ελλάδα στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές επιλογές της, παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι θα αντιμετωπίσουν τις αγορές οι οποίες κάνουν κουμάντο. Με αυτές τις αγορές πρέπει να συγκρουστούμε και να τις ανατρέψουμε, υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός.
Ερωτηθείς για το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους, επισήμανε ότι ανάλογη κίνηση είχε κάνει και η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι μία πολιτική που από τη μία δίνει κάποια χρήματα και από την άλλη μειώνει συντάξεις, κύριες και επικουρικές, κόβει το ΕΚΑΣ, αυξάνει τις εισφορές στον κλάδο της Υγείας.
Πρόσθεσε πως η ανάπτυξη, που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει ένα δισ. ευρώ λιγότερα για συντάξεις και 2,4 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους σε μια λαϊκή οικογένεια που δεν αντέχει να πληρώσει άλλα.
Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε και στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας η οποία έχει εγκλωβίσει 60.000 πρόσφυγες στη χώρα μας με περισσότερους από 16.000 στα νησιά. Την ίδια ώρα η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορα, οξύνονται οι αντιθέσεις και οι πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας, ενώ στην Κύπρο προωθείται ένα διχοτομικό σχέδιο που δημιουργεί δύο νέα συνιστώντα κράτη.

Κάλεσε τον κόσμο να προβληματιστεί και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση καθώς μπορεί να προκύψουν επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.