Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Χρ. Κατσώτης: Ναι στην τροπολογία της κυβέρνησης για το επίδομα. Να γίνει δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ για 13η και 14η σύνταξη (2 VIDEO)

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Χρ. Κατσώτης: Ψηφίζουμε την τροπολογία με την εξαγγελία, να γίνει αποδεκτή η τροπολογία του ΚΚΕ για 13η και 14η σύνταξη
(VIDEO)
Πέμπτη 15/12/2016 - 11:51 - Ενημέρωση: Πέμπτη 15/12/2016 - 11:54
Το ΚΚΕ «θα ψηφίσει την τροπολογία με την εξαγγελία του πρωθυπουργού γιατί έχουν ανάγκη οι συνταξιούχοι», επανέλαβε στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης (και από Μποτίλια). «Έχουμε καταθέσει τροπολογία όπου ζητάμε να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη για τους συνταξιούχους, τις έχουν πληρώσει και έχουν χάσει 50 δισ. ευρω από το 2010 έως τώρα και παίρνουν πίσω ένα πολύ μικρό κομμάτι», είπε. Βλέπε και: Ε(ξαρτημένη)ΡΤ: Φιλο-κυβερνητική προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ (2 VIDEO)


Μιλώντας επί του νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που υπερψηφίστηκε επί της αρχής την Τετάρτη (προηγούμενο βίντεο), κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή την τροπολογία και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν και σημείωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των συνταξιούχων που πραγματοποιούν σήμερα πανελλαδικό συλλαλητήριο με αίτημα των κάλυψη των απωλειών τους. Επίσης επανέλαβε οτι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία για τον ΟΕΚ, καθώς δίνει τα παραχωρητήρια στους ιδιοκτήτες των εργατικών κατοικιών.
Τόνισε ότι ο λαός πρέπει να βάλει τη δική του ατζέντα σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του που ονομάζουν τις απαιτήσεις του μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετούν. Ανέφερε ότι με τον υποκατώτο μισθό οδηγούν τους νέους να δουλεύουν με 100 και 150 ευρώ και να τους δίνουν και 200 ευρώ Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Σημείωσε ότι δημιουργούν ένα μέλλον σκοτεινό χωρίς όνειρα με πολύ φτηνή εργατική δύναμη με ένα πιάτο φαΐ για να μην υπάρχουν κοινωνικές εκρήξεις.
Για τον ενιαίο μηχανισμό παρακολούθησης των κοινωνικών επιδομάτων ανέφερε ότι θα λειτουργήσει όπως το ΚΕΠΑ όπου είναι μεγάλη η σφαγή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων. Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επίσης τα άρθρα που υλοποιούν το νόμο λαιμητόμου του Γ. Κατρούγκαλου που έβαλε ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Το μεσημέρι, έπειτα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού, θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία με το εφάπαξ ποσό για τους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.