Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Απαντάμε στις 8 Δεκέμβρη − ΠΑΜΕ στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας


*
Μέρα πανελλαδικής συζήτησης η σημερινή από το ΠΑΜΕ - Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας
(Βλέπε επόμενη ενότητα)
*
Η απάντηση των εργαζομένων
Κόντρα στην «ημερήσια διάταξη» που διαμορφώνουν όλα τα επιτελεία του συστήματος, με τις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ, τις δηλώσεις και τις «διαρροές» του ενός ή του άλλου παράγοντα της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, με τη μεθαυριανή απεργιακή τους μάχη, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπορούν και πρέπει να βάλουν στο προσκήνιο τη δική τους «ημερήσια διάταξη», τις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους, τις ανάγκες τους και την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για την ικανοποίησή τους.
Η απεργία της Πέμπτης είναι η δική τους απάντηση στην εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφωθεί και μονιμοποιείται για λογαριασμό του κεφαλαίου,
  • Ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που μεθοδεύει η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα ψήφισής τους,
  • Ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, που, με πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7%, είναι ένα κανονικό σφαγείο για το λαό, με νέα απογείωση της αντιλαϊκής φοροληστείας και παραπέρα πετσόκομμα κονδυλίων για την κάλυψη λαϊκών αναγκών, επιβεβαιώνοντας ότι προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το βαθύτερο και διαρκές τσάκισμα του λαού.
Η απεργία είναι η απάντηση των εργαζομένων
  • στην εργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς,
  • στην εντατικοποίηση,
  • στην αξιοποίηση της εργασιακής ζούγκλας για την καταστρατήγηση στην πράξη του ωραρίου,
  • στις απειλές,
  • στην παραβίαση ακόμα και στοιχειωδών δικαιωμάτων.
Την ίδια ώρα που επιχειρεί να τους κάνει συμμέτοχους στις δικές της «αγωνίες», τους ζητά να «βάλουν πλάτη» για να υπερισχύσει έναντι των ανταγωνιστών της...
  • Είναι απάντηση στις απειλές που εκτοξεύουν σύσσωμα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και οι φορείς του κεφαλαίου, για τα δεινά που τάχα περιμένουν το λαό αν δεν κλείσει έγκαιρα η «αξιολόγηση».
Σήμερα υπάρχει πλούσια πείρα, που επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν αν κάτσουν στα αυγά τους, να περιμένουν τα παζάρια του κεφαλαίου και το περιβόητο... «φως στην άκρη του τούνελ», ή αν υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας.
Τώρα είναι η ώρα να είναι πιο πολλοί αυτοί
  • που «θα κάνουν τη διαφορά»,
  • που δεν θα υποκύψουν στις απειλές, την τρομοκρατία,
  • που θα εμπιστευτούν τη δύναμη που έχουν,
  • που θα πάρουν θέση στον αγώνα, γιατί είναι αγώνας για τη ζωή τους, αγώνας για το παρόν και το μέλλον τους.
Μια υπόθεση που δεν λύνεται με ανάθεση σε κανέναν «σωτήρα», είτε στο πολιτικό σκηνικό είτε στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η απεργιακή μάχη είναι πλήγμα στην καρδιά του κεφαλαίου, εκεί που πραγματικά πονάει και από εκεί που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τραβήξει μακριά τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων:
  • «Διαδικτυακές διαμαρτυρίες»,
  • «Αγανακτισμένοι»,
  • «Πλατείες»
κι οτιδήποτε άλλο φανταστεί κανείς, αρκεί να είναι μακριά από τους χώρους δουλειάς, την παραγωγή, τα κέρδη του κεφαλαίου και τη στρατηγική που τα υπηρετεί.
  • Να μην παρασυρθούν από το κλίμα της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων», από τη λογική «έτσι δεν βγαίνει τίποτα».
  • Να σκεφτούν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχε αντίσταση και αντίδραση.
  • Να προβληματιστούν γιατί κυβέρνηση, εργοδοσία, συνδικαλιστικές ηγεσίες που αποτελούν στήριγμά τους, αναπαράγουν τα περί αναποτελεσματικότητας.
Όχι προφανώς γιατί νοιάζονται για το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα και τον προσανατολισμό του, αλλά για να καταδικάσουν τους εργαζόμενους στην αδράνεια.
  • Γιατί άραγε, αφού δεν τους ενοχλούν οι αγώνες, οι απεργίες, έχουν βάλει στην ημερήσια διάταξη τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, με στόχο τον περιορισμό της ταξικής πάλης;
Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού μπορούν να ανοίξουν δρόμο μπροστά, αρκεί να αντιστοιχηθούν στο μέγεθος και τη βαρύτητα της αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει το κεφάλαιο.
Κι αυτό μπορεί να γίνει μονάχα
  • με αποφασιστική άνοδο της μαζικότητάς τους,
  • με άνοδο του βαθμού οργάνωσης των εργαζομένων,
  • αλλά και με αποφασιστικά βήματα στο περιεχόμενο της πάλης τους,
όχι μόνο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο, αλλά και με την επιθετική διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.
Η απεργία της Πέμπτης μπορεί να γίνει ένας σημαντικός σταθμός σε αυτήν την υπόθεση!

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Μέρα πανελλαδικής συζήτησης η σημερινή από το ΠΑΜΕ - Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Τρίτη 06/12/2016 - 08:14 - Ενημέρωση: Τρίτη 06/12/2016 - 08:39
Μέρα πανελλαδικής συζήτησης με τους εργαζόμενους έχει οριστεί απο το ΠΑΜΕ η σημερινή μέρα, για την επιτυχία της απεργίας της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να πάρουν μέτρα προετοιμασίας και να προχωρήσουν ενιαία σε οργανωμένη παρουσία στα εργοστάσια, σε εργασιακούς χώρους του κάθε κλάδου σήμερα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές παρέμβασης, με εξορμήσεις, με συσκέψεις, με συζητήσεις στο διάλειμμα, στο σχόλασμα, στην αλλαγή των βαρδιών. (Διαβάστε εδώ το κάλεσμα)
Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και Επιτροπές Αγώνα, έχουν προγραμματίσει εξορμήσεις και συζητήσεις σε περισσότερους από 550 χώρους δουλειάς. Στους χώρους αυτούς περιλαμβάνονται εργοτάξια, αμαξοστάσια, χώροι από τον κλάδο του μετάλλου και της κλωστοϋφαντουργίας, εργοστάσια τροφίμων, μεγάλα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία και επισιτιστικές αλυσίδες, φαρμακαποθήκες, επιχειρήσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της Ενέργειας, σχολεία, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, σχολές κατάρτισης κ.ά.
Περιοδείες και εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, πικετοφορία διοργανώνει σήμερα στις 6.30 μ.μ. η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, ενώ πικετοφορίες και εξορμήσεις διοργανώνουν σήμερα Λαϊκές Επιτροπές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας
Σε αγωνιστικό κλοιό θα βρεθεί σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας διοργανώνει κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι για τους άνεργους.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις μεθοδεύσεις κατάργησης των ΒΑΕ. Θα γίνει συγκέντρωση στην Ομόνοια στη 1 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Πλήθος αποφάσεων για την απεργία
Αποφάσεις για την απεργία έχουν πάρει μέχρι στιγμής 14 Εργατικά Κέντρα, επτά Ομοσπονδίες και πολλές δεκάδες σωματεία. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Απεργία για τις 8 Δεκέμβρη έχει κηρυχθεί και στο Δημόσιο, με απόφαση του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ.
Σε μαζική συμμετοχή καλούν η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΒΣΑ,  η ΟΓΕ,  το ΜΑΣ. Αντίστοιχα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές στις 10 π.μ., στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να πάρουν μέρος στην απεργία και την πορεία «με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όλο το λαό». Κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν στην απεργία απευθύνουν η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια (διαβάστε εδώ τις προσυγκεντρώσεις), στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη (διαβάστε εδώ τις προσυγκεντρώσεις) και στη Θεσσαλονίκη επίσης στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. 
Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.