Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Νίκος Σοφιανός - σίφουνας: Το δικομματικό θέατρο, ο πολιτικός σαχλαμάρας κύριος Κατρούγκαλος και η αριστερά της λεηλασίας (VIDEO)



ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟΝ «ΑΝΤ1»
Απέναντι στο δικομματικό θέατρο η απάντηση είναι ισχυρό ΚΚΕ, δύναμη αναχαίτισης
Παρασκευή 14/10/2016 - 10:27
«Τέρμα ως εδώ» πρέπει να πει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι στους μνημονιακούς διαχειριστές που ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, έχουν κοινές στρατηγικές στοχεύσεις, ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και το πλαίσιο που ζούμε σήμερα. Απέναντι στο δικομματικό θέατρο η απάντηση είναι ισχυρό ΚΚΕ, δύναμη αναχαίτισης, λαϊκής κινητοποίησης και ανατροπής. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» και τον Γιώργο Παπαδάκη.
Για τη «δίκαιη ανάπτυξη» που επικαλείται η κυβέρνηση, ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι πρόκειται για ανάπτυξη πάνω στα τσακισμένα λαϊκά δικαιώματα, φέρνοντας ως αποδεικτικά στοιχεία τον προϋπολογισμό του 2017 που προβλέπει νέα φορολεηλασία ύψους 2,5 δισ. και νέα μείωση συντάξεων κατά 1,6 δισ. ευρώ. «Ήρθε η ανάπτυξη, αλλά ήρθε πακέτο με την ενίσχυση φοροληστείας, τη μείωση των εισοδημάτων, με αντιλαϊκές συνέπειες», πρόσθεσε ο Ν. Σοφιανός. 
Επίσης, κατήγγειλε τα κυβερνητικά στελέχη που δηλώνουν αριστερά για να ξεπλύνουν τη μνημονιακή τους ντροπή. «Την αριστερά της λεηλασίας έχουμε σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός, προσθέτοντας πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση τη μία μέρα να κάνει τεμενάδες στην Καισαριανή και την άλλη μέρα να ρίχνει χημικά στους συνταξιούχους, δεν μπορεί να μιλάει για τον Γράμμο και ταυτόχρονα να φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, να του δίνει βάση στην Κάρπαθο και να κρατά εγκλωβισμένους χιλιάδες μετανάστες».
Καταλήγοντας απηύθυνε μήνυμα λαϊκής κινητοποίησης και κάλεσε στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 17 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την αναπλήρωση των απωλειών που είχε το λαϊκό εισόδημα όλα τα προηγούμενα χρόνια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.