Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Το κατά Τσίπρα σοσιαλδημοκρατίας το ανάγνωσμα: Το κεφάλαιο πρόσχωμεν − ΚΚΕ: Ολοκληρωτικά στη θέση του ΠΑΣΟΚ με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ
Προτάσεις για τη στήριξη του κεφαλαίου κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας
Πέμπτη 25/08/2016 - 20:26
Η πρόθεση του Αλ. Τσίπρα να παίξει καίριο ρόλο στην αναδιαμόρφωση της σοσιαλδημοκρατίας αποτυπώθηκε στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός προσήλθε στη σύνοδο με τέσσερις προτάσεις άμεσα συνδεδεμένες με την αξίωση της αστικής τάξης για μεγαλύτερα περιθώρια κρατικής στήριξης στην ανάκαμψη της κερδοφορίας της. Συγκεκριμένα πρότεινε:

ΚΚΕ
Σχόλιο για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών και τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα
Πέμπτη 25/08/2016 - 17:48
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών και τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει:
«Ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να πάρουν ολοκληρωτικά τη θέση του ΠΑΣΟΚ, εξελίσσονται στα πιο αγαπημένα παιδιά της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και είναι απόλυτα λογικό, αφού δίνουν “αριστερό” άλλοθι στις αντίστοιχες κυβερνήσεις της ΕΕ, που υλοποιούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική μ’ αυτήν που υλοποιεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο οικοδεσπότης της σύναξης Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, του οποίου η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό πήρε πολύ σκληρά μέτρα σε βάρος των Γάλλων εργαζομένων, επικαλούμενη κι αυτή τις “βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ”, όπως κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του νέου γύρου επίθεσης της β’ αξιολόγησης».
902

  • Αύξηση του πακέτου Γιούνκερ, ώστε περισσότερο ζεστό χρήμα να εισρεύσει στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Να δοθεί προτεραιότητα μεταφοράς πόρων από το κέντρο της Ευρώπης στην περιφέρεια και τις φτωχότερες περιοχές, πόροι για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας στις συγκεκριμένες περιοχές.
  • Να μην υπολογίζονται στα ελλείμματα πόροι που διατίθενται για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την ανεργία, δηλαδή χαλάρωση του σφιχτού δημοσιονομικού «κορσέ» της ΕΕ, ώστε το αστικό κράτος να έχει μεγαλύτερο περιθώριο στήριξης του κεφαλαίου.
Επίσης, για το συντονισμό της δράσης της σοσιαλδημοκρατίας, παλιάς και νέας, ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσει τη μάχη για λογαριασμό των αστικών τάξεων, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε τη σύσταση ενός κοινού φόρουμ διαλόγου σοσιαλδημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη. Επιβεβαιώνοντας έτσι το ρόλο του, αλλά και της κυβέρνησής του, που σπεύδουν με μεγάλη προθυμία να ξεπλύνουν τη σοσιαλδημοκρατία απ' τις βαρύτατες ευθύνες της για τα βαριά αντιλαϊκά μέτρα που έπληξαν τους λαούς τις τελευταίες δεκαετίες, προσφέροντάς τους «αριστερό» άλλοθι.
«Δεν είμαστε σε θέση να καταργήσουμε τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, τουλάχιστον ας απαιτήσουμε εποικοδομητικές εξαιρέσεις για τις επενδύσεις, την απασχόληση και την ανάπτυξη», ανέφερε σύμφωνα με το Μαξίμου ο Αλ. Τσίπρας. «Και, πιο συγκεκριμένα, εξαίρεση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της εθνικής συμμετοχής στα επενδυτικά σχέδια που συγχρηματοδοτούνται από το ταμείο Γιούνκερ και το ΕΣΠΑ. Επίσης, για τις χώρες με υψηλή ανεργία, εξαίρεση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος των εθνικών δαπανών σε προγράμματα απασχόλησης και κοινωφελούς εργασίας».
Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη για ένα
«νέο όραμα για την Ευρώπη, μια νέα στρατηγική των προοδευτικών δυνάμεων, και την προώθηση μιας ατζέντας εναλλακτικής προς τη συντηρητική και νεοφιλελεύθερη, η οποία ευθύνεται για την κρίση. Μια νέα πολιτική ατζέντα για την εργασία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».
Εισηγήθηκε στους ομοϊδεάτες του, για να γίνει πιστευτή η υποτιθέμενη φιλολαϊκή στροφή τους, να προχωρήσουν σε μια «πολιτική αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας της σοσιαλδημοκρατίας» με βασικό στοιχεία την παραδοχή ότι «η συνεργασία της με τις συντηρητικές δυνάμεις σε κυβερνητικό επίπεδο έβλαψε και τη σοσιαλδημοκρατία και την Ευρώπη».
«Αυτό που χρειαζόμαστε, λοιπόν, δεν είναι ούτε συμπόρευση με τη δεξιά, ούτε κατακερματισμό και εθνική αναδίπλωση, αλλά πρωτοβουλίες για στρατηγική ανασύνταξη και ανασυγκρότηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός,
ταυτιζόμενος πλήρως με τη σοσιαλδημοκρατία την οποία ανεπιτυχώς επιχειρεί να αποκόψει απ' τα αντιλαϊκά της έργα. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη δημιουργία του φόρουμ διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.