Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΣΥμμορία(ΡΙΖ)ΑΝΕΛέητων: Περνάει και τις νέες εξετάσεις στο κεφάλαιο για την Ανωτάτη Φορολεηλατική

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για ένα ακόμη κατόρθωμά της, ότι αύξησε τα φορολογικά έσοδα τον Ιούνη του 2016 κατά 1 δισ. ευρώ ή 38,86% σε σχέση με τον Ιούνη του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για τα φορολογικά έσοδα του Ιούνη του 2016.
Έχει μεγάλη σημασία, επίσης, ποια ήταν η κύρια πηγή αύξησης των φορολογικών εσόδων, γιατί αυτό αποκαλύπτει και ποιοι είναι εκείνοι, τάξεις, κοινωνικά στρώματα, που πληρώνουν τους περισσότερους φόρους σε σχέση με άλλους που πληρώνουν λιγότερους.
Η ίδια η ΓΓΔΕ μάς πληροφορεί ότι
«η κύρια φορολογική επιβάρυνση τον Ιούνιο του 2016 προέρχεται από την έμμεση φορολογία, με τους έμμεσους φόρους να ανέρχονται στο 61% των συνολικών φορολογικών εσόδων, όταν οι άμεσοι φόροι ανέρχονται στο 39%. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Ιούνιο του 2015 ανέρχονταν σε 56,1% και 43,9%».
Τι δείχνουν αυτά τα στοιχεία;
  • Ότι η φορολαίλαπα έπληξε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, απ' αυτούς προέρχονται τα τεράστια όντως έσοδα από τους έμμεσους φόρους, αυτοί πλήρωσαν την αύξησή τους, που επίσης προέρχεται από την αύξηση του ΦΠΑ, άλλων έμμεσων φόρων κατανάλωσης.
  • Οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, πλήρωσαν όμως και περισσότερους άμεσους φόρους.
  • Γιατί η τεράστια αύξηση φόρων, εκτός από τους έμμεσους, προέρχεται από την αυξημένη φορολογία σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και την αύξηση της προκαταβολής φόρου που πληρώνουν πολλά λαϊκά στρώματα.
Είναι ενδεικτικό ότι:
  • Η αύξηση εσόδων από τους φόρους σε μισθούς και συντάξεις ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ τον Ιούνη του 2016 συγκριτικά με τον Ιούνη του 2015, ποσοστό 15%.
  • Ενώ τα έσοδα από την προκαταβολή φόρου στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 252,6%, και ανήλθαν σε 15,57 εκατ. ευρώ τον Ιούνη του 2016 από 4,42 εκατ. ευρώ τον Ιούνη του 2015.
Και όλ' αυτά ενώ ακόμα δεν έχουν μπει σε εφαρμογή όλοι οι φόροι και τα χαράτσια που ψήφισε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, όπως π.χ.
  • Ο ΕΝΦΙΑ, η αποστολή εκκαθαριστικών για τον οποίο ξεκινά σήμερα.
  • Επίσης, από τον Οκτώβρη του 2016 αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την κηροζίνη από τα 230 στα 280 ευρώ το χιλιόλιτρο.
  • Ενώ από την 1η Γενάρη 2017 αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στο υγραέριο, στην αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση γίνεται ολοένα και πιο αποτελεσματική στο σφαγιασμό του λαού.
  • Έχει ήδη μειώσει δραστικά τις συντάξεις,
  • Πρόσφατα προχώρησε και σε άλλες μειώσεις, όπως επικουρικές, ΕΚΑΣ, έχει μειώσει μισθούς και
  • Ετοιμάζεται και για νέο τσεκούρωμα στην επόμενη φάση οπότε θα ανοίξουν τα Εργασιακά ως προαπαιτούμενο της δεύτερης «αξιολόγησης».
Η φοροληστεία του λαού δεν έχει σταματημό.
  • Επίσης έχουν αρχίσει οι κατασχέσεις μισθών από τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλες κατασχέσεις, για χρέη στην εφορία που αδυνατούν να αποπληρώσουν εργατικά, λαϊκά νοικοκυριά.
Έτσι περνά με Άριστα τις εξετάσεις που δίνει στο κεφάλαιο με τη διαχειριστική της πολιτική για τη δική του ανάκαμψη.
Μόνο που αυτή η ανάκαμψη –αποκαλύπτεται και από την αύξηση των φορολογικών εσόδων– γίνεται με θυσία της ζωής των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, που δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αυτή είναι η «αναδιανομή» που κάνει.
  • Καμιά ανοχή, λοιπόν, καμιά αναμονή από την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, που προσμένουν ότι τα «δύσκολα», όπως λέει η κυβέρνηση, περνούν και θα φέρουν καλύτερες μέρες. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους μπορεί.
Για το λαό καιάδας και κόλαση.
  • Γι' αυτό δεν του απομένει άλλος δρόμος από τη διεκδίκηση της κάλυψης όλων των απωλειών του, της κατάργησης όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του, κόντρα στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στην εξουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.