Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΜΜΕ: Στα κανάλια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με γονδολιέρηδες εφοπλιστές − ΚΚΕ: Στις συχνότητες της διαπλοκής

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Κορυφώνεται ο επιχειρηματικός πόλεμος με «μαέστρο» την κυβέρνηση
Τρίτη 30/08/2016 - 08:09 - Ενημέρωση: Τρίτη 30/08/2016 - 08:26
Στο κτίριο της γενικής γραμματείας ενημέρωσης θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα, κεκλεισμένων των θυρών, η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. 

ΚΚΕ
Σχόλιο για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες
Τρίτη 30/08/2016 - 13:28 - Ενημέρωση: Τρίτη 30/08/2016 - 13:36
Σε σχόλιο που εξέδωσε σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Απ’ τη στιγμή που τα κανάλια και οι συχνότητες θα συνεχίσουν να ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, θα ζουν και θα βασιλεύουν η διαπλοκή, τα πολιτικά παιχνίδια και πάνω απ’ όλα η ''ενημέρωση'' θα είναι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και προς όφελος των ιδιοκτητών των καναλιών και των επιχειρηματικών τους συμφερόντων.
Όπως δεν αντιμετωπίστηκε η διαπλοκή σε άλλους τομείς, π.χ. ιδιωτικοποιήσεις, προμήθειες του Δημοσίου, δημόσια έργα, που γίνονται παρόμοιοι διαγωνισμοί, έτσι δεν πρόκειται να μπει τέλος στη διαπλοκή και με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως κοροϊδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». 
902

Οι υποψήφιοι είναι οκτώ μετά τον χθεσινοβραδινό αποκλεισμό του καναλιού «Ε-TV» του επιχειρηματία Φ. Βρυώνη, αφού δεν έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε (κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις του σχετικού νόμου και της προκήρυξης του διαγωνισμού).
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι εξής:
  1. «ΣΚΑΪ»
  2. «STAR»
  3. «ΑΝΤΕΝΝΑ»
  4. «ALPHA»
  5. «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED» (Ιβάν Σαββίδης)
  6. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ
  7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ (Β. Μαρινάκης)
  8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΕ (Γ. Βαρδινογιάννης).
Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική διαδικασία, η κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο, η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Οταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο, όπου οι δύο υποψήφιοι θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο δίχως περιορισμό στο προσφερόμενο τίμημα. Οποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.
Στο μεταξύ, χθες το βράδυ και στο φόντο των αντεγκλήσεων, αποκαλύφθηκε ότι ο συνήγορος του δημοσίου στο Συμβούλιο της Επκρατείας Γιάννης Μαντζουράνης υπήρξε και δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη που συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με την εταιρεία με την επωνυμία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Την είδηση διέψευσε ο ίδιος ο Γ. Μαντζουράνης, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε υπήρξε δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά είναι δικηγόρος του συγκατηγορούμενου του Μαρινάκη Θόδωρου Κουρίδη, δικηγόρου της ΕΠΟ.
Η όλη υπόθεση, πάντως, στην πραγματικότητα αποτυπώνει τον σφοδρό επιχειρηματικό πόλεμο για το ξαναμοίρασμα της πίτας των ΜΜΕ που προωθεί η κυβέρνηση, επιδιώκοντας παράλληλα και αυτή όπως και οι προκάτοχοί της τη διαμόρφωση ενός πιο «φιλικού» προς αυτήν τηλεοπτικού περιβάλλοντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.