Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Η εξαθλίωση των συνταξιούχων και η άθλια αρχισυνταξία της ΑΥΓΗΣ − ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ!

Το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται στην επικαιρότητα, με αφορμή εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου, με βάση τις οποίες γίνονται συνεχώς νέες περικοπές, όπως π.χ. η επέκταση της αύξησης στο 6% των εισφορών Υγείας, οι μειώσεις στις προσωρινές συντάξεις.
Έτσι, η κυβέρνηση φρόντισε να απαντήσει ότι δεν γίνεται καμιά μείωση.
Η χτεσινή «Αυγή», μάλιστα, είχε πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η αλήθεια για τις συντάξεις», γράφοντας συγκεκριμένα ότι «καμιά διαφορά δεν πρόκειται να δει στα ΑΤΜ το 80% των συνταξιούχων όπως είπε ο υπουργός Εργασίας».
Έφτασαν, μάλιστα, να υποστηρίζουν ότι έγιναν και
«μικρές αυξήσεις και έμμεση αύξηση συντάξεων, καθώς η παρακράτηση γίνεται πλέον επί του πραγματικού ποσού»!
Μια προπαγάνδα μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των συνταξιούχων, που θέλει
  • Αφενός να συγκαλύψει τη νέα σφαγή που έκανε και κάνει και ο δικός της νόμος στις ήδη τσακισμένες συντάξεις από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Αφετέρου, να αποπροσανατολίσει από το βασικό:Ότι οι συντάξεις για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων είναι ψίχουλα και δε φτάνουν όχι μόνο για αξιοπρεπή ζωή των απόμαχων της δουλειάς, αλλά ούτε καν για να καλύπτουν κάποιες στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Επιβλήθηκαν χαράτσια σε επιδόματα αναπήρων και πολύτεκνων
Άρα για να εφησυχάσει τους συνταξιούχους, χειραγωγώντας τους στην πολιτική των μειωμένων απαιτήσεων, εμποδίζοντας έτσι και τον αγώνα για να βάλουν εμπόδια στις νέες μειώσεις που έρχονται και τις πραγματικές διεκδικήσεις τους.
Η κυβέρνηση, μετά τη μείωση στο ΕΚΑΣ, απαντά στις νέες μειώσεις που κάνει ότι το 80% των συνταξιούχων δεν θα δει μείωση στο ΑΤΜ.
  • Επομένως, το υπόλοιπο 20% θα πάρει μειωμένες συντάξεις.
Ομολογεί λοιπόν ότι μειώνει συντάξεις. Κάνει λόγο για επέκταση παρακράτησης της εισφοράς για την Υγεία και στις δεύτερες συντάξεις.
  • Άρα μειώνει με ανάλογο ποσό τις συνολικές αποδοχές συνταξιούχων που τυχαίνει να παίρνουν π.χ. μια σύνταξη χηρείας ή άλλες παρόμοιες συντάξεις, άρα ελάχιστα ποσά.
Τώρα πώς αυτή η μείωση παρουσιάζεται ως έμμεση αύξηση, αυτό μόνον ταχυδακτυλουργός μπορεί να το εξηγήσει.
Φαιδρή κυβερνητική προπαγάνδα.
  • Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προβάλλοντας την άποψη ότι στο 80% δεν μειώνονται οι συντάξεις, καλλιεργεί εμμέσως κάλπικους διαχωρισμούς στους συνταξιούχους, (χαμηλοσυνταξιούχοι - υψηλοσυνταξιούχοι), ως μέρος της τακτικής παρεμπόδισης της διεκδικητικής πάλης.
Η κυβερνητική προπαγάνδα επικεντρώνει στην εισφορά 6% για την Υγεία, γιατί εμμέσως πλην σαφώς θέλει να πει ότι ενισχύεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, άρα είναι σε όφελος όλου του λαού και των συνταξιούχων.
  • Άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης της αντιλαϊκής πολιτικής της στον τομέα της Υγείας, αφού έχει μειώσει δραστικά τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει αυξήσει τις πληρωμές για παροχή υπηρεσιών Υγείας από το Δημόσιο Σύστημα, αλλά και φαρμάκων.
Η κατάσταση και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα και στα νοσοκομεία είναι δραματική και για τους υγειονομικούς, και για τους ασθενείς, ιδιαίτερα τους χρονίως πάσχοντες και μάλιστα με βαριές ασθένειες (π.χ. καρκινοπαθείς).
Όλ' αυτά, ενώ αύξησε από 4% στο 6% την εισφορά στην Υγεία.
Δηλαδή, πάλι ο λαός πληρώνει.
  • Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να συγκαλύψουν ότι οι άνθρωποι του μόχθου δούλεψαν μια ζωή, πληρώνοντας από τους μισθούς τους, από το μικρό λαϊκό εισόδημα, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να έχουν αξιοπρεπείς συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ.
Τώρα, όλ' αυτά έχουν «κουρευτεί με την ψιλή μηχανή, από τον πάτο», γίνανε ακριβοθώρητα.
Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα
  • Να μην ανεχτούν τη ζωή των μειωμένων μισθών, συντάξεων, υπηρεσιών Υγείας.
  • Να μην εγκλωβίζονται στα κάλπικα κυβερνητικά διλήμματα, αλλά χωρίς ανοχή και αναμονή να οργανώσουν την κοινή τους αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.