Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Το έγκλημα διαπράττεται σήμερα από ΝΑΤΟ και ΕΕ − ΕΕΔΥΕ: Μαχητικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι λαοί μπορούν να νικήσουν (Video Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης - Φωτό)

71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
Μαζική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη για το έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
Και ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τίτλο «71 Χρόνια απ τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι: Ο αιματοβαμμένος δρόμος του Ιμπεριαλισμού» ετοίμασε η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης.<Μέσα από το βίντεο, η Επιτροπή Ειρήνης θέλησε να δείξει ότι από το 1948 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κενό στο χρόνο που να μην έχει σημαδευτεί από κάποια ΝΑΤΟική δράση ενάντια στους λαούς.
Το βίντεο παρουσιάστηκε στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης στην Παραλιακή Καράβολα με αφορμή τα 71 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Τρίτη 09/08/2016 - 21:14 - Ενημέρωση: Τρίτη 09/08/2016 - 21:40
Βήμα καταδίκης των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού, κάλεσμα για δυνάμωμα της πάλης ενάντια στους πολέμους και στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αποτέλεσε η εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ, στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Αθήνα.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στην Ακρόπολη, υπερασπιζόμενοι την ιστορική μνήμη από την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, καταδικάζοντας την υποκρισία των φονιάδων των λαών και το μεγαλύτερο έγκλημα μαζικής εξόντωσης άμαχου πληθυσμού που προκάλεσαν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές πριν από 71 χρόνια.
Στο χώρο της εκδήλωσης δέσποζε το πανό της ΕΕΔΥΕ, στο οποίο αναγραφόταν «Τιμάμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βασεις και τα στρατηγεία. Έξω από τη λυκοσυμμαχία ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ, Κώστα Παρασκευά και Δημήτρη Γόντικα. Επίσης, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΕΓ του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΕΕΔΔΑ, της ΚΕΘΑ κ.ά.
Στις εγκληματικές διαστάσεις, στις σκοπιμότητες του ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι και στις θηριωδίες που έχει πράξει διαχρονικά ο ιμπεριαλισμός αναφέρθηκε στην ομιλία της εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, η Ελπίδα Παντελάκη, γενική γραμματέας. Υπογράμμισε τις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη θέση της χώρας μας, ενώ αναφέρθηκε στα καθήκοντα του φιλειρηνικού και λαϊκού κινήματος, στον ελπιδοφόρο δρόμο του αγώνα των λαών που, όπως η ιστορία έχει δείξει, μπορούν να τα βάλουν με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να νικήσουν. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία)
Μετά την ομιλία ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, όπου οι συγκεντρωμένοι τίμησαν τα θύματα του ολοκαυτώματος και καλλιτεχνικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Ευγενία Παναγιωτοπούλου στο τραγούδι και το Θωμά Μητροφάνη στην κιθάρα, οι οποίοι ερμήνευσαν αντιπολεμικά τραγούδια.
Αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με κατάληξη το Σύνταγμα με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Στους ιμπεριαλιστές καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Κρίση, πολέμοι, φτώχεια και ανεργία γεμίζουν τις τσέπες στην πλουτοκρατία».

Η ομιλία της Ελπίδας Παντελάκη
Στην ομιλία της η Ελπίδα Παντελάκη τόνισε:
«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας στη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση, για να τιμήσουμε τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά.
Καταδικάζουμε το μεγαλύτερο έγκλημα μαζικής εξόντωσης άμαχου πληθυσμού που προκάλεσαν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές πριν από 71 χρόνια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και υπερασπιζόμαστε την ιστορική μνήμη από την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί αναγκαιότητας χρησιμοποίησης της ατομικής βόμβας για τον τερματισμό του πολέμου.
Η ιμπεριαλιστική θηριωδία στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι είχε στόχο την τρομοκράτηση των λαών, που με την ορμή της αντιφασιστικής νίκης χάραζαν ένα νέο δρόμο χωρίς τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Είχαν στόχο τη Σοβιετική Ένωση, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα.
Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν σήμαναν το τέλος του πολέμου αλλά την έναρξη ενός νέου εγκληματικού κύκλου ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που με τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής εξακολουθούν να σκοτώνουν τους λαούς και να προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές στο περιβάλλον και στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Είναι δεκάδες τα παραδείγματα στο πέρασμα αυτών των 71 χρόνων, στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και αλλού, όπου οι ιμπεριαλιστές αξιοποίησαν τα όπλα μαζικής καταστροφής για να υλοποιήσουν το απάνθρωπο τους έργο. Τις συνέπειες αυτές δεν τις μετράμε μόνο στα εκατομμύρια των θυμάτων που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και τα όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά και σε ό,τι "κληροδότησαν" σε ασθένειες, στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, στο περιβάλλον.
Νέα οπλικά συστήματα, όπως τα μίνι πυρηνικά όπλα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εξελίσσονται συνεχώς και παράλληλα συνεχίζονται από το ΝΑΤΟ τα ερευνητικά προγράμματα για τη χρήση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας υψηλής συχνότητας που διαπερνώντας την ατμόσφαιρα θα νεκρώνουν τις επικοινωνίες και την παραγωγή ρεύματος μιας χώρας η ακόμα θα αλλάζουν το κλίμα προκαλώντας βροχοπτώσεις ή ξηρασίες.
Τεράστια κονδύλια, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα κατευθύνονται στην στρατιωτική έρευνα και ανάπτυξη. Τα πυρηνικά όπλα αυξάνονται σε περιοχές του κόσμου με μακροχρόνιες συγκρούσεις. Οξύνεται ο ανταγωνισμός των εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων. Οι δαπάνες για την αγορά οπλικών συστημάτων αποτελούν δυσβάσταχτο χαράτσι για τους λαούς. Αυτή η οικονομική επιβάρυνση μαζί με τους αντιλαϊκούς νόμους που εφαρμόζονται στην πραγματικότητα αποτελούν από μόνα τους πολεμική πράξη απέναντι στους λαούς, με εκατομμύρια θύματα.
Μπροστά σε αυτό τον ατέλειωτο πόνο και την καταστροφή που προκάλεσε η ιμπεριαλιστική κτηνωδία αποτελούν ύβρις προς τα θύματα οι υποκριτικές εκδηλώσεις "μνήμης" που πραγματοποιήθηκαν στη Χιροσίμα πριν λίγους μήνες με την παρουσία του Ομπάμα, προέδρου των ΗΠΑ, και άλλων εκπροσώπων του ιμπεριαλισμού.
Τα γεράκια του πολέμου προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν “περιστέρια της ειρήνης” και επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος για να εξαφανίσουν και να διαστρεβλώσουν ό,τι απόμεινε από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματά της, αλλά και να υπενθυμίσουν την ετοιμότητα της πολεμικής τους μηχανής.
''Χρειάζεται αξιοποίηση του μαθήματος που έδωσε η Χιροσίμα", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, με την Ιαπωνική κυβέρνηση να συναινεί και να αναβαθμίζει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή του Ειρηνικού για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της δικής της αστικής τάξης. Γι' αυτό αλλάζει το αμυντικό της δόγμα μετά από χρόνια και προβλέπει, με συνταγματική αλλαγή, την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων, στην κρίσιμη ενεργειακά περιοχή του Ειρηνικού και αλλού.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Οι εξελίξεις αυτές συνιστούν κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στον Ειρηνικό ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία από τη μία και ΗΠΑ - Ιαπωνία - Ν. Κορέα από την άλλη στο πλαίσιο γενικότερων ανταγωνισμών, των παλιών και νέων ιμπεριαλιστικών ενώσεων, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς.
Σε όλο τον πλανήτη από την Αρκτική μέχρι την Αφρική και από τον Καύκασο μέχρι την Αν. Μεσόγειο, οξύνονται οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις.
Κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη και κάθε ιμπεριαλιστική ένωση κάνει βήματα και συμμαχίες, για να αντιμετωπίσει από θέση ισχύος τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και να διατηρήσει την κερδοφορία των δικών της μονοπωλίων.
Κοινός παρανομαστής τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στη χώρα μας αποτελεί η ενιαία επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη κάθε χώρας και η προσπάθεια στοίχισης των λαών κάτω από τη ξένη σημαία των εκμεταλλευτών τους, βαφτίζοντας "εθνική ομοψυχία" τους στόχους της αστικής τάξης κάθε χώρας.
Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες των αντιθέσεων και γι’ αυτό προετοιμάζουν τους λαούς να αποδεχτούν ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο αξιοποιώντας και τα τρομοκρατικά χτυπήματα και δημιουργώντας κλίμα τρομοϋστερίας, φόβου και ανασφάλειας.
Οι επιθέσεις στη Γαλλία, στο Βέλγιο και αλλού, δεν εκφράζουν παρά τις ίδιες τις σφοδρές αντιθέσεις που συγκρούονται στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Β. Αφρικής. Είναι μια άλλη μορφή που παίρνει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Η αξιοποίηση της τρομοκρατίας γίνεται ισχυρό όπλο της κυρίαρχης τάξης και δόγμα κάθε ιμπεριαλιστικής ένωσης στην προσπάθεια πολλαπλής χειραγώγησης των λαϊκών μαζών, στο χτύπημα και στην καταστολή κάθε λαϊκής αντίδρασης.
Τα γεράκια του ΝΑΤΟ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία επικαλούνται την ανάγκη εξάλειψης του "Ισλαμικού Κράτους" και τον έλεγχο των "προσφυγικών ροών" που οι δικοί τους πόλεμοι γιγάντωσαν. Δικαιολογούν έτσι τις νέες πολεμικές συρράξεις που προετοιμάζουν, υποδαυλίζοντας ή δημιουργώντας θρησκευτικές και εθνικές αντιθέσεις.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Σε αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο για τον ελληνικό λαό και όλους του λαούς του κόσμου, βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς της ευρωνατοϊκής λυκοσυμμαχίας και ταυτόχρονα κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επέλαση σ’ ό,τι δικαιώματα έχουν απομείνει, επιχειρώντας η κυβέρνηση, σφοδρή επιχείρηση εξαπάτησης, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης του λαού.
Οι αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8-9 Ιουλίου, επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ και αποκαλύπτουν ότι ο κίνδυνος γενικευμένης αναμέτρησης έρχεται πιο κοντά. Αποφασίστηκε -με τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ- η παραπέρα συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα των χωρών μελών με τη Ρωσία, η ολοκλήρωση της εγκατάστασης της "Πυραυλικής Ασπίδας" στην Πολωνία και τη Ρουμανία, η μονιμοποίηση και ενίσχυση της ΝΑΤΟικής παρουσίας σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο, Μεσόγειο, Βαλτική και η συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Δ. Βαλκάνια, Καύκασο και Β. Αφρική. Στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων, ΝΑΤΟ και ΕΕ σε συνεργασία και σε στρατιωτικό συντονισμό δηλώνουν ετοιμότητα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, επιδιώκοντας να κατοχυρώσουν το πλεονέκτημα πρώτου συμβατικού ή πυρηνικού πλήγματος.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και καλούμε το λαό να εκφράσει μαζικά και αποφασιστικά την αποδοκιμασία του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει και πρωτοστατεί στην προώθηση των αποφάσεων αυτών, στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης". Δηλαδή στην προώθηση των συμφερόντων ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων. Η χώρα εμπλέκεται σε ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις που οδεύουν σε δυναμική, πολεμική επίλυση, με ανυπολόγιστο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων ευρωνατοϊκών κομμάτων είναι τεράστιες, γιατί με την πολιτική τους βάζουν το λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Η θανάσιμη παρουσία των Νατοϊκών βάσεων και στρατηγείων στην Ελλάδα, η χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας στην Κρήτη ως ορμητήριο θανάτου ως "αβύθιστο αεροπλανοφόρο", η πρόταση για νέα στρατιωτική βάση στην Κάρπαθο και η πρόσκληση των Νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Η Ελλάδα έχει διαθέσει 38 δισ ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες την περίοδο 2009-2016 και καταλαμβάνει, με ποσοστό 2,38% του ΑΕΠ, τη δεύτερη θέση στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή που η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης κι εργοδοσίας "στραγγίζει" ακόμα περισσότερο τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες μέσα από ένα τσουνάμι φόρων και χαρατσιών, που συνοδεύουν την αντιλαϊκή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το 40% των ενόπλων δυνάμεων της χώρας είναι ενταγμένο στις δυνάμεις άμεσης επέμβασης του ΝΑΤΟ και ελληνικές δυνάμεις συμμετέχουν σε 23 αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕE, όταν ο σκοπός ύπαρξης τους έπρεπε να είναι μόνο η αμυντική ικανότητα της χώρας και η υπεράσπιση των συνόρων.
Σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός εκθειάζει το ρόλο του ΝΑΤΟ αναγορεύοντας το θανατηφόρο χέρι του ιμπεριαλισμού σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, όταν αμφισβητούνται καθημερινά τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και εκδηλώνονται επιθετικά οι βλέψεις της αστικής τάξης της Τουρκίας.
Οι πρόσφατες εξελίξεις με την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία επιδεινώνουν την ένταση στην περιοχή, καταδεικνύουν το μέγεθος των ενδοαστικών ανταγωνισμών, τις έντονες αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων και των ισχυρών περιφερειακών δυνάμεων της περιοχής. Αποδεικνύεται ότι οι λαοί είναι χαμένοι αν εγκλωβιστούν και διαθέσουν τις δυνάμεις τους στη μια η την άλλη εκδοχή διαχείρισης.
Σε αυτές τις συνθήκες μόνη αποτρεπτική δύναμη απέναντι στους αυξανόμενους κινδύνους και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είναι η λαϊκή κινητοποίηση και επαγρύπνηση. Είναι ο αγώνας με τη σημαία των λαϊκών συμφερόντων, η αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με τον εργαζόμενο λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η ΕΕΔΥΕ, και στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, προσπαθεί να συμβάλει στο σταθερό αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό του διεθνούς κινήματος ειρήνης. Έχουμε αμετακίνητο μέτωπο απέναντι στο ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Αντιπαλεύουμε τις αντιλήψεις περί "καλών και κακών" ιμπεριαλιστών, τις χρεωκοπημένες αυταπάτες για τον πολυπολικό κόσμο. Πίσω από αυτές τις θεωρίες βρίσκονται η διεθνής σοσιαλδημοκρατία και άλλα πολιτικά κέντρα, όπως το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Βρίσκονται ιμπεριαλιστικά κέντρα και μηχανισμοί που έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν ένα ελεγχόμενο "κίνημα ειρήνης" και να παγιδέψουν αγωνιστικές δυνάμεις, εντός των ορίων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Τέτοιες μέρες της επετείου από το έγκλημα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, περισσεύουν τα λόγια και η υποκρισία από τα γεράκια του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τα ευχολόγια, για ένα κόσμο ειρηνικό και χωρίς πυρηνικά. Είναι αυτοί που έχουν κάνει διάτρητες κι αυτές τις διεθνείς συμφωνίες που ίδιοι έχουν υπογράψει για τα πυρηνικά, και υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Αυτοί που αιματοκυλούν κάθε μέρα τους λαούς, είτε με την ιμπεριαλιστική ειρήνη, είτε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, του καπιταλισμού που γεννάει πολέμους, δυστυχία και προσφυγιά.
Είναι ψεύτες, υποκριτές και δολοφόνοι των λαών, είναι αδίστακτοι μπροστά στη θωράκιση της εξουσίας τους και στην εξασφάλιση των κερδών τους. Η δύναμή τους στηρίζεται στην εξουσία που έχουν, στους στρατούς που πολεμούν, στα μέσα καταστολής και στον πόλεμο προπαγάνδας για τη χειραγώγηση των λαών.
Όμως, δεν είναι πανίσχυροι. Οι λαοί έχουν αποδείξει σε όλο το διάβα και της σύγχρονης ιστορίας ότι μπορούν να αντιπαλέψουν τους ιμπεριαλιστές, μπορούν να τα βάλουν με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να νικήσουν. Όσο κι αν είναι δύσκολες οι συνθήκες της πάλης σήμερα, όσο αρνητικός κι αν είναι ο συσχετισμός δύναμης, αν οι λαοί συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και το δίκιο των συμφερόντων τους, αυτή η δύναμη είναι ακατανίκητη. Είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο το σύνθημά μας: "στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί".
Τώρα που τα τύμπανα του πολέμου ξυπνούν τους χειρότερους εφιάλτες της ανθρωπότητας, τώρα που ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου απειλεί, πρέπει να αντιδράσουμε πριν να είναι αργά. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και καμία αναμονή.
Ο ελληνικός λαός, όπως και κάθε λαός, δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, στον πόλεμο αλλά ούτε και να συμβιβαστούν με μια ψεύτικη ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο. Πρέπει να χαράξουν τη δική τους γραμμή πάλης, χειραφετημένοι από τα σχέδια και τους στόχους των ιμπεριαλιστών. Γνωρίζουμε καλά ότι η πάλη αυτή είναι αλληλένδετη με τους αγώνες ενάντια συνολικότερα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, στην πάλη για το ψωμί και τη δουλειά του λαού, για το σχολειό των παιδιών του και την υγεία του.
Μόνο ένα ταξικό, ορμητικό εργατικό κίνημα μπορεί να οργανώσει και να ηγηθεί αυτής της πάλης. Να βάλει εμπόδια στην εμπρηστική πολιτική τους, να εμποδίσει νέα μέτρα, να διεκδικήσει απώλειες, να κερδίσει χρόνο, να ανασυνταχθεί και να ετοιμαστεί για ακόμα μεγαλύτερες αναμετρήσεις.
Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του κινήματος ειρήνης, επωμιζόμαστε μεγαλύτερες ευθύνες στην προσπάθεια για την ενημέρωση του λαού, για την αποκάλυψη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Την αποκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας και τους μεγάλους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Μεγαλώνουν οι ευθύνες μας και η συμβολή μας στην οργάνωση των λαϊκών αντιστάσεων.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται να συσπειρωθούν οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος φιλοδοξώντας να έχει τη δική του συνεισφορά στον αγώνα, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Η αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, είναι στόχος αναγκαίος και ρεαλιστικός όσο ποτέ.
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Παλεύουμε να καταργηθούν ΟΛΑ τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στη Ελλάδα.
Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
Μαχητική η κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ για την επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι
Τρίτη 09/08/2016 - 20:47

Ενάντια στην πυρηνική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά του σχέδια, διαδήλωσε το απόγευμα της Τρίτης, ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχε στην εκδήλωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Με μία μαχητική συγκέντρωση και πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, εργαζόμενοι και νεολαία, έστειλαν μήνυμα καταδίκης της βαρβαρότητας του ιμπεριαλισμού και συνάμα αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
Παράλληλα, οι διαδηλωτές σάλπισαν ξεσηκωμό, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Όχι στην επέμβαση σε Ιράν - Συρία, καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», απαιτώντας να κλείσουν όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία, να φύγει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR από τη Θεσσαλονίκη και από τη χώρα μας.
Ο Πασχάλης Κυπαρίσσης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μίλησε ο Πασχάλης Κυπαρίσσης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμαριάς, και ο οποίος τόνισε:
«Φίλες και φίλοι, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Εβδομήντα ένα χρόνια μετά, το φιλειρηνικό-αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, τα μέλη και οι φίλοι της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη παραμένουμε συνεπείς στο χρέος μας. Δίνουμε το αγωνιστικό "παρών" μας για να αποδώσουμε φόρο τιμής στα 300.000 και πλέον αθώα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, του πυρηνικού ολοκαυτώματος, που προκάλεσαν οι αμερικανικές ατομικές βόμβες με το βομβαρδισμό των δύο πόλεων στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, που έχει καταγραφεί ως το μεγαλύτερο, μαζικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, τη μεγαλύτερη, ταυτόχρονη δολοφονία πολλών χιλιάδων ανθρώπων.
Επτά δεκαετίες τώρα, η προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών επιμένει να εξαπατά τους λαούς. Ότι δήθεν έριξαν τις βόμβες για να συντομεύσουν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τα δεδομένα όμως μαρτυρούν άλλες επιδιώξεις!
Είναι γνωστό σε όλους, ότι από τις 9 Μάη 1945 η χιτλερική Γερμανία είχε συνθηκολογήσει. Η Ιταλία είχε συνθηκολογήσει ήδη από το 1943. Απέμενε μόνο το τρίτο μέλος της φασιστικής συμμαχίας, η Ιαπωνία, η οποία συνέχιζε τον πόλεμο μέχρι τις αρχές Αυγούστου 1945. Ήταν ωστόσο ζήτημα ημερών η συνθηκολόγηση και η παράδοσή της. Παράλληλα, ο πραγματικός νικητής του φασισμού - ναζισμού, η Σοβιετική Ένωση, από το Μάη του 1945 ακόμη είχε αρχίσει να μεταφέρει μεγάλα τμήματα του ένδοξου Κόκκινου Στρατού στην Άπω Ανατολή, χτυπώντας νικηφόρα τους Ιάπωνες στην περιοχή της Μαντζουρίας.
Αυτήν ακριβώς την παρουσία της Σοβιετικής Ένωσης ήθελαν να αποτρέψουν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί. Σε αυτό αποσκοπούσε και η ρίψη των ατομικών βομβών. Στην τρομοκράτηση των λαών, που με ηγέτη και κύριο αιμοδότη τον ηρωικό σοβιετικό λαό, είχαν ολοκληρώσει ήδη το τιτάνιο έργο τους, τη συντριβή του φασισμού και την απελευθέρωση της ανθρωπότητας.
Με αυτή τη φρικαλεότητα, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές θέλησαν να κάμψουν το φρόνημα των λαών, που αναπτερωμένοι από την αντιφασιστική νίκη ατένιζαν με αισιοδοξία το μέλλον. Με νέα ορμή συνέχιζαν τον αγώνα για την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση, για το γκρέμισμα της αποικιοκρατίας και την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη ήθελαν να τρομοκρατήσουν πρωτίστως την ίδια τη Σοβιετική Ένωση, με σκοπό να εξασφαλίσουν την υπεροχή στο τραπέζι των μεταπολεμικών διαπραγματεύσεων και τους μεταπολεμικούς συσχετισμούς δύναμης.
Με το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, άνοιγε μια καινούργια σελίδα στην Ιστορία της ανθρωπότητας, η εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Ο λεγόμενος "ψυχρός πόλεμος" όμως είχε ήδη ξεκινήσει με την απόβαση των βρετανικών στρατευμάτων στην απελευθερωμένη από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ Ελλάδα. Με το μακέλεμα των αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης στην Αθήνα, τον Δεκέμβρη του '44. Η συνέχεια είναι γνωστή - μια ατελείωτη αλυσίδα ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων.
Έτσι όπως ισοπέδωσαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, συνέχισαν στην Κορέα, στο Βιετνάμ, σε όλη την Ινδοκίνα, στη Μ. Ανατολή, στην Κύπρο, στην Παλαιστίνη! Ασταμάτητα, δεκαετίες τώρα! Στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, σε όλη τη Βόρεια Αφρική, στην Ουκρανία και τη Συρία σήμερα! Όπου και να γυρίσει τα μάτια του κανείς, σε όποιο σημείο του παγκόσμιου χάρτη και να κοιτάξει θα βρει σημάδια από τα αποτρόπαια εγκλήματά τους. Εμφύλιοι πόλεμοι, πραξικοπήματα, ωμές εισβολές, για να επιβάλλουν τα άνομα συμφέροντα και την επικυριαρχία τους.
ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!
Δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα πιο απάνθρωπα και βάρβαρα μέσα. Από τις βόμβες Ναπάλμ, που πρωτοχρησιμοποίησαν ενάντια στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στα ελληνικά βουνά, στον εμφύλιο πόλεμο 1946-'49. Από τα βιολογικά και χημικά όπλα που έριξαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους στο Βιετνάμ και σε όλη την Ινδοκίνα. Από το βιολογικό πόλεμο που διεξήγαγαν δεκαετίες ολόκληρες ενάντια στην Κούβα. Μέχρι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο πότισαν το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια. Μέχρι το βάρβαρο αποκλεισμό και την εξόντωση των παλαιστινιακών πληθυσμών στις ελάχιστες δήθεν ελεύθερες περιοχές του.
Αυτή είναι η συμπεριφορά των ιμπεριαλιστών!
Αυτή είναι η φύση και η ουσία του κεφαλαίου!
Σκοτώνει στον πόλεμο ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη του!
Φίλοι και συναγωνιστές,
Σήμερα ζούμε την πολύ βαθιά και επικίνδυνη όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχει επιβληθεί μία νέα, παγκόσμια ιμπεριαλιστική τάξη, όπου οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι είναι καθημερινά στην ημερήσια διάταξη.
Οι λαοί πληρώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο την οικονομική κρίση του καπιταλισμού και την όξυνση των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών και ενδοαστικών ανταγωνισμών στην Αφρική, στον Καύκασο, στην Ουκρανία, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ολόκληρης της Αν. Μεσογείου. Καινούργιες εστίες αντιπαράθεσης δημιουργούνται στην Ασία, όπως αυτή στη Νότια Σινική Θάλασσα. Η επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, στη Συρία, στο Ιράκ και τη Λιβύη, η όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, δημιουργούν τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης.
Στόχος των ιμπεριαλιστών είναι οι αγορές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ο πλούτος των λαών και οι δρόμοι μεταφοράς του. Αυτή η αντιπαράθεση έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής μας. Η επέμβαση στη Συρία είναι ένας μόνο κρίκος στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που ονομάστηκαν από τα αστικά επιτελεία και τους ποικιλόμορφους οπορτουνιστές "Αραβική Άνοιξη". Είναι ωστόσο η εφαρμογή του αμερικανόπνευστου σχεδίου για τη "Νέα Μέση Ανατολή". Ένα σχέδιο που το αποδέχτηκε αμέσως η ΕΕ και που σκοπό έχει την απόλυτη κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων πάνω στους λαούς και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής.
Τα αμέτρητα καραβάνια των ξεριζωμένων προσφύγων από τη Συρία και από τις άλλες χώρες - θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η μετατροπή του Αιγαίου και της Μεσογείου σε θάλασσα νεκρών, τα απαράδεκτα στρατόπεδα όπου στοιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες, η ωμή καταπάτηση του προσφυγικού δικαίου και η απαράδεκτη σιωπή του ΟΗΕ γι' αυτό, η εγκληματική πολιτική της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών απέναντι στα ανυπεράσπιστα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας είναι οι συνέπειες αυτής της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης και η κατάσταση δεν θα ανατραπεί, αν δεν συναντήσει την αντίσταση των λαών.
Συναγωνιστές και φίλοι,
Τα τύμπανα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου ηχούν ακόμη πιο δυνατά σε όλη την περιοχή από τη Βαλτική μέχρι τη Μέση Ανατολή μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία, στην οποία οι ηγέτες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν:
Την παραπέρα συγκέντρωση και μετακίνηση ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών δυνάμεων προς τις χώρες, που συνορεύουν με τη Ρωσία.
Την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργία της λεγόμενης "Πυραυλικής Ασπίδας" με βάσεις στη Ρουμανία, στην Πολωνία, με τη ναυτική στήριξη και γενικότερες υποδομές, που συνδέονται με τη χρήση πυρηνικών όπλων σε μια καταστροφική αναμέτρηση. Στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Συνόδου, δηλώνεται η ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά όπλα!
Αποφάσισαν τη μονιμοποίηση και ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Βαλτική, στο Βόρειο Ατλαντικό, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αποφάσισαν την ενίσχυση των δυνάμεων σε Αιγαίο και Μεσόγειο, με το πρόσχημα του "ελέγχου των προσφυγικών ροών".
Αποφάσισαν τη συνέχιση της παρουσίας των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, αλλά και στα Δυτικά Βαλκάνια, στον Καύκασο, στη Βόρεια Αφρική.
71 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στην κοινή ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, μαζί με την απόφασή τους για το στρατιωτικό τους συντονισμό ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ!
71 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, έχει εγκατασταθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR, στο οποίο προβλέπετε η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής - ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΧΗΜΙΚΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ!
Είναι βαριές οι ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων διαχρονικά. Για να εξασφαλίσουν το καλύτερο πλασάρισμα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στη διεθνή σκακιέρα εμπλέκουν ολοένα και βαθύτερα τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων. Υιοθετούν όλες τις επιθετικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργούν επικίνδυνες συμμαχίες με το Ισραήλ και άλλες δυνάμεις στην περιοχή.
Στην ίδια ακριβώς ρότα βρίσκεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάτω από όλες τις συμφωνίες, που υπογράφτηκαν στη Βαρσοβία, φιγουράρει φαρδιά-πλατιά και η υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Με την εκλογή της ακόμη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέθεσε ένα τεράστιο ποσό για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, που κατέληξε στα ταμεία της αμερικανικής LOCKHEED. Αναβαθμίζει και συμπληρώνει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές υποδομές στη χώρα μας, τη βάση της Σούδας, σχεδιάζει καινούργιες βάσεις DRONES, αναβαθμίζει και βαθαίνει το ρόλο ευρωατλαντικών στρατηγείων και στρατοπέδων εκπαίδευσης. Στα δεκάδες στρατηγεία και στρατόπεδα, διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, στρατοπεδεύουν και ασκούνται οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι.
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κάλεσαν αρχικά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν μία καινούργια βάση σε νησί του Αιγαίου. ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!
Η στάση αυτή διαχρονικά υπαγορεύεται από την προσπάθειά τους να προωθήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στις αγορές της περιοχής. Γι' αυτό η Ελλάδα διατηρεί τις εξοπλιστικές της δαπάνες σε τόσο υψηλά επίπεδα, ακόμη και τώρα στα χρόνια της κρίσης, γι' αυτό και στέλνει σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων ως μισθοφόρους τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας. Ενώ την ίδια στιγμή φορτώνουν νέα αβάσταχτα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Εβδομήντα ένα χρόνια μετά την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τιμούμε τα αμέτρητα θύματα του ιμπεριαλισμού στις δύο μαρτυρικές ιαπωνικές πόλεις, στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στη Γιουγκοσλαβία, στην Ουκρανία, σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Τα τιμούμε με ένταση του αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Η μόνη δύναμη, που είναι ικανή να το κάνει αυτό, είναι οι ίδιοι οι λαοί, η αλληλεγγύη τους, η κοινή τους δράση και αγώνας.
Καλούμε το λαό μας, την εργατική τάξη και τη νεολαία σε ξεσηκωμό. Αυτό το σύστημα δεν αλλάζει, δεν εξανθρωπίζεται. Ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να υψώσουν τη δική τους σημαία! Σημαία, που θα γράφει: "Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά!" Για την κατάργηση του τελευταίου εκμεταλλευτικού συστήματος στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Για τη δημιουργία του νέου κόσμου της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης ειρήνης.
Καταδικάζουμε το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη ΧΙΡΟΣΙΜΑ και το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ!
Απαιτούμε:
Την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων! Να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές!
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!
Να κλείσουν όλες οι ευρωτλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία!
Έξω το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR από το πρώην 3ο Σώμα Στρατού, από τη Θεσσαλονίκη και από τη χώρα μας!
Να γυρίσουν στην Ελλάδα όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις, που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές!
Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του!
Καμιά συμμετοχή του λαού μας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.