Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Το ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, η ΕΙΡΗΝΗ στην κόλαση — ΝΑΤΟ-ΕΕ: Τα δυο χέρια του κεφαλαίου — Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης: Ναι στην Ειρήνη - Όχι στο ΝΑΤΟ — Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία: ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνιμη απειλή για τους λαούς


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Διεθνής διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ σήμερα και αύριο στη Βαρσοβία
Παρασκευή 08/07/2016 - 08:33 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/07/2016 - 09:42
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) οργανώνει διεθνή διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία σήμερα 8 και αύριο 9 Ιούλη, τις ίδιες μέρες που συνέρχεται η πολεμική μηχανή του ιμπεριαλισμού σε Σύνοδο Κορυφής.
Στη Βαρσοβία θα κορυφωθεί η καμπάνια του ΠΣΕ με σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη - Όχι στο ΝΑΤΟ», που εντάσσεται και στις προετοιμασίες του επόμενου Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΠΣΕ το Νοέμβρη στη Βραζιλία.
Εκπρόσωποι αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων και άλλων εκπροσώπων φορέων από 21 χώρες θα πάρουν μέρος στη Διάσκεψη του ΠΣΕ στις 8 Ιούλη το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Βαρσοβίας, με τη συμμετοχή και των άλλων διεθνών οργανώσεων όπως της ΠΟΔΝ (Νεολαίας), της ΠΔΟΓ (Γυναίκες), της ΠΣΟ (Συνδικάτα) και της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νομικών. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του, ενώ θα λάβουν μέρος συναγωνιστές εκπρόσωποι κινημάτων από Πολωνία, Πορτογαλία, Κύπρο, Γερμανία, Τσεχία, Σερβία, Τουρκία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ιράν, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Βολιβία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Ιρλανδία και Σλοβακία.
Από την Ελλάδα, όπου βρίσκεται η έδρα του ΠΣΕ, θα συμμετάσχει διευρυμένη αντιπροσωπεία φορέων του λαϊκού κινήματος, με επικεφαλής τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, την Μαιρίνη Στεφανίδη, πρόεδρο της ΟΓΕ, την Δέσποινα Μάρκου, πρόεδρο της ΕΕΔΔΑ, την Χρυσούλα Λαμπούδη από το ΠΑΜΕ και τον Θωμά Κατσιούλα από το ΜΑΣ.
Χαιρετίζει τους αγώνες ενάντια στο ΝΑΤΟ
Στην πρόσφατη σύνοδο της Γραμματείας του ΠΣΕ στην Αθήνα σχετικά με το ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής του στη Βαρσοβία, το ΠΣΕ καταδίκασε κάθε ΝΑΤΟική επέκταση είτε αυτή αφορά τη Φιλανδία, τη Σουηδία ή τη συζήτηση σχετικά με την ένταξη της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» του ΝΑΤΟ είτε τις περιπτώσεις της Ουκρανίας και της Γεωργίας ή βαλκανικών χωρών όπως Σερβία, FYROM κλπ.
Ταυτόχρονα το ΠΣΕ χαιρέτισε τους αγώνες για αποδυνάμωση και διάλυση του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και τους αγώνες των οργανώσεων μελών του και άλλων φιλειρηνικών δυνάμεων στις χώρες-μέλη για την αποχώρηση και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ.
Όπως τόνισε, «το ΝΑΤΟ δεν υπήρξε ποτέ κάτι διαφορετικό από επιθετικό στρατιωτικό μηχανισμό που υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου. Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στα μέλη του στο 2% του ΑΕΠ, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης του συστήματος, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα. Το ΝΑΤΟ χέρι-χέρι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το σκεπτικό “συγκέντρωσης και κοινής χρήσης” στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρωπίνου δυναμικού, της δημιουργίας Ευρωπαϊκών Σχηματισμών Μάχης και ενός στρατού της ΕΕ., που υποστηρίζεται από τις ομόφωνες αποφάσεις των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γίνονται όλο και πιο επιθετικοί και απειλητικοί προς τους λαούς παγκοσμίως καθώς και προς όσους ζουν μέσα στα κράτη-μέλη τους.
Στη Βαρσοβία το ΠΣΕ θα λάβει μέρος με τα συνθήματα, τις σημαίες και τα χρώματά του στη διαδήλωση που θα οργανωθεί το Σάββατο 9 Ιούλη στους δρόμους της πόλης.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Παρέμβαση σήμερα και αύριο στη Βαρσοβία ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Παρασκευή 08/07/2016 - 08:20 - Ενημέρωση: Παρασκευή 08/07/2016 - 09:45
Με το σύνθημα «ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνιμη απειλή για τους λαούς. Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για ειρήνη, κοινωνικά δικαιώματα, το σοσιαλισμό», η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία οργανώνει σημαντική παρέμβαση - παρουσία στη Βαρσοβία σήμερα και αύριο, μέρες της διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Η παρέμβαση γίνεται στο πλαίσιο πολύμορφης δράσης σε κάθε χώρα ενάντια στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και τη σύναξή της στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.
Σήμερα Παρασκευή 8 Ιούλη το πρωί η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία διοργανώνει εκδήλωση ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βαρσοβίας, ενώ το Σαββάτο το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των ΚΚ θα συμμετέχουν στις διαδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ μαζί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.
Στη Βαρσοβία βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.
Στις εκδηλώσεις στη Βαρσοβία έχουν δηλώσει συμμετοχή 11 κόμματα: ΚΚΕ, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Λαών Ισπανίας, ΚΚ Ιταλίας, Κίνημα «Αντίσταση» Μολδαβία, ΚΚ Νορβηγίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, ΚΚ Πολωνίας, ΚΚ Σλοβακίας, Σουηδικό ΚΚ και ΚΚ Τουρκίας.
Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 8 και αύριο Σάββατο 9 Ιούλη ετοιμάζεται να επισημοποιήσει τα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ για ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία και πολεμική δράση σε όλο τον πλανήτη, για την προάσπιση των ευρωατλαντικών μονοπωλιακών συμφερόντων.
Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής τους με τη Ρωσία για τη διείσδυση στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες κι ενώ υποβόσκει πάντα η ένταση με την Κίνα οι κυβερνήσεις προσέρχονται στη ΝΑΤΟική Σύνοδο, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στους επικίνδυνους για τους λαούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο καθεμιά για την αστική της τάξη. Από όσα μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην αντιλαϊκή Ατζέντα της Συνόδου του ΝΑΤΟ περιλαμβάνονται:
-- Η αναβαθμισμένη συνεργασία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Β. Αφρική. Με προσαρμογή της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Αctive Endeavour» στην Ανατολική Μεσόγειο, από επιχείρηση ενάντια στην τρομοκρατία και την πειρατεία, σε μια «ευρύτερη επιχείρηση ναυτικής ασφάλειας» σε συντονισμό και με τη στρατιωτική επιχείρηση «Σοφία» στα ανοικτά της Λιβύης.
-- Η ανάπτυξη τεσσάρων ταγμάτων στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία με μονάδες που θα ανέλθουν πιθανότατα σε περίπου 40.000 στρατιώτες, έχοντας πάντα ως στόχο μεταξύ άλλων τον έλεγχο της κατάστασης στην Ουκρανία.
-- Επίσης, θα τεθούν σε συζήτηση οι επικίνδυνες για τους λαούς διεργασίες στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, η ενίσχυση της εμπλοκής του με την παρουσία του Αιγαίο της ΝΑΤΟικης αρμάδας όπως και στη Μαύρη Θάλασσα.
Στις συζητήσεις περιλαμβάνεται η περαιτέρω διείσδυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με αιχμή την υπό συζήτηση ένταξη του Μαυροβουνίου.
Στόχος τους είναι η ταχύτητα στη λήψη των επικίνδυνων για τους λαούς αποφάσεών του και η ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ με τους λαούς να πληρώνουν και πάλι το μάρμαρο της κούρσας των εξοπλισμών, την ώρα που οι λαοί οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Με βάση τα παραπάνω, έχει ιδιαίτερη σημασία η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας και των ΚΚ που συμμετέχουν σε αυτή, για να αποκαλυφθούν στους λαούς αυτοί οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί όπως και ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ως αντίπαλοι των λαών. Πρόκειται για παρέμβαση - κάλεσμα σε ένταση της πάλης των λαών της Ευρώπης.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι, εξάλλου, η μαχητική στάση και η πάλη που διεξάγει το ΚΚ Πολωνίας, κόμμα που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, σε συνθήκες οξυμένου αντικομμουνισμού, απαγορεύσεων και συνεχών διώξεων σε βάρος των μελών και στελεχών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.