Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Αποκαλυπτική αθλιότητα

Μπρά-βο-τού!
Αποκαλυπτικά στοιχεία
Ακόμα βαρύτερος και από τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις αποδεικνύεται ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι από τις νέες ανατροπές που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το νέο Ασφαλιστικό.
Οι πραγματικές περικοπές στις συντάξεις και η αφαίμαξη εισοδημάτων μέσω των αυξήσεων στις εισφορές των σημερινών ασφαλισμένων ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ για την τετραετία 2016 - 2019.
  • Τα αναλυτικά στοιχεία που θα παρουσιάσει ο «Ριζοσπάστης» την Κυριακή είναι αποκαλυπτικά και κάνουν σκόνη την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «δίκαιης» και «ταξικά μεροληπτικής υπέρ των αδυνάτων» μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος.
Και βέβαια, δεν είναι προσωπικό το θέμα
Όπως προκύπτει από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό και κοστολογεί την κάθε διάταξη,
  • οι συνολικές επιβαρύνσεις για συνταξιούχους και εν ενεργεία ασφαλισμένους φτάνουν τα 8,234 δισ. ευρώ μόνο για την επόμενη τετραετία!
Οι απώλειες αυτές, που θα εκφραστούν το αμέσως επόμενο διάστημα είτε ως περικοπές συντάξεων και άλλων παροχών είτε ως αύξηση των εισφορών, προστίθενται στα ποσά που αφαιρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οδηγώντας στη φτώχεια τη μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών συνταξιούχων.
Είναι επίσης περικοπές που συμπληρώνουν το πετσόκομμα των εισοδημάτων για όλους τους εργαζόμενους, φέρνοντας «ίσα βάρκα, ίσα νερά» μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να υπηρετηθούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.
  • Οι απώλειες απ' τις περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, ανέρχονται στα 6,016 δισ. ευρώ, ενώ οι πρόσθετες εισφορές στα 2,218 δισ. ευρώ.
Απλώς διεκπεραιώνει
Τα στοιχεία αυτά δεν μαρτυρούν μόνο τα μεγάλα βάρη που καλούνται να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά ταυτόχρονα καταρρίπτουν τους μύθους της κυβέρνησης ότι με το νόμο που κατέθεσε προστατεύει δήθεν το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων, και μάλιστα τους πιο αδύναμους.
Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει.
Το σχέδιο νόμου δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. 
  • Χτυπάει αλύπητα τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους όλων των Ταμείων. Ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους η επίθεση παίρνει χαρακτηριστικά εξανδραποδισμού τους.
  • Αυτό ακριβώς σηματοδοτούν η κατάργηση του ΕΚΑΣ,
  • η κατάργηση των κατώτερων ορίων σε κύριες και επικουρικές,
  • οι χειρότερες προϋποθέσεις που μπαίνουν για τις συντάξεις θανάτου, όπως και για τις αναπηρικές.
Το μέγεθος της κοροϊδίας που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος του λαού αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
  • Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση παρουσίαζε σχεδόν ως επιτυχία το γεγονός ότι, μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα ήταν 1% του ΑΕΠ για το 2016 (1,8 δισ. ευρώ) και 0,5% του ΑΕΠ (900 εκατ. ευρώ) για τη διετία 2017 - 2018.
Εσύ;
Ισχυριζόταν, μάλιστα, ότι αυτό θα γίνει όχι μέσω μεγάλων περικοπών, αλλά μέσω «ισοδύναμων» μέτρων.
Μέχρι πρόσφατα διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα, πέραν των συμφωνηθέντων (λες κι αυτά είναι λίγα...) και καλούσε τους «θεσμούς» να σεβαστούν τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.
  • Κι όμως, μόνο για το Ασφαλιστικό, το «κοστούμι» που έκοψε τελικά η κυβέρνηση για το ίδιο χρονικό διάστημα (2016 - 2018), όπως αποτιμάται από την έκθεση που συνοδεύει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, ανέρχεται στα 5,280 δισ. ευρώ. Είναι δηλαδή αυξημένο κατά 2,5 δισ. ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε μέτρα σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Η απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική και ακαριαία.
  • Με την κινητοποίηση όλων, να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που βάζουν οι αργίες του Πάσχα στην οργάνωση του αγώνα.
  • Η 48ωρη γενική απεργία και νωρίτερα ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς να αποτελέσουν ορόσημο στην πάλη των εργαζομένων και του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.