Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΑΜΕ για την ανατροπή των αντιασφαλιστών ρυθμίσεων ‒ Συλλαλητήριο αύριο, Παρασκευή στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο για το Προσφυγικό ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Από την επιτυχία των απεργιών, των συλλαλητηρίων θα κριθούν τα λαϊκά συμφέροντα (VIDEO-Φωτό)

ΑΘΗΝΑ
Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 31/03/2016 - 21:14 - Ενημέρωση: Πέμπτη 31/03/2016 - 21:47
«Ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό να μην περάσει στη Βουλή», το μήνυμα που έστειλαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε την Πέμπτη το απόγευμα το ΠΑΜΕ στην Αθήνα. 
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)


Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 
Πέμπτη 31/03/2016 - 19:26 - Ενημέρωση: Πέμπτη 31/03/2016 - 20:12
Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια όπου παραβρίσκεται, αναφέρει:
«Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα σημάνει νέο Γολγοθά για τους εργαζόμενους. Τώρα χρειάζεται πιο δυναμική λαϊκή απάντηση. Από την επιτυχία των απεργιών, των συλλαλητηρίων θα κριθούν τα λαϊκά συμφέροντα και όχι από τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης και τις δημαγωγικές κορώνες, στη Βουλή, του κάλπικου δίπολου».
902

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, όπου το σύνθημα στην κεντρική εξέδρα έστελνε το μήνυμα: «Δε θα περάσει ο νόμος λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Όλοι στη 48ωρη γενική απεργία. Να πληρώσει κράτος και πλουτοκρατία». Ακολούθησε δυναμική πορεία ως τη Βουλή με συνθήματα όπως: «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού», «Πρόνοια - Ασφάλιση και Υγεία, δεν τα παραδίδουμε στην πλουτοκρατία», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά». 


ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο αύριο, Παρασκευή στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο για το Προσφυγικό
Πέμπτη 31/03/2016 - 19:55 - Ενημέρωση: Πέμπτη 31/03/2016 - 21:29
Σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 7 μ.μ. καλεί αύριο, Παρασκευή 1η Απρίλη το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Προσφυγικό. 
Από το βήμα του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ που έγινε στην Ομόνοια ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εξέφρασε την καταδίκη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το Προσφυγικό, στη βάση της συμφωνίας που έχει ήδη γίνει με την ΕΕ.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν με συγκέντρωση, την Παρασκευή, με τους συγκεντρωμένους να απαντούν με το σύνθημα: «Οι πρόσφυγες δεν είναι τίτλοι στις ειδήσεις, δεν είναι για παζάρια και για επενδύσεις».
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Να καταδικαστεί το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το Προσφυγικό, στη βάση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας. Να καταδικαστεί η πρακτική της κυβέρνησης που συνεχίζει την άθλια διαδικασία του "κατεπείγοντος".
Η κυβέρνηση βιάζεται να υλοποιήσει την πολιτική που θα δημιουργήσει μεγαλύτερη επιδείνωση στις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής των προσφύγων, που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού τους, που τους χαρακτηρίζει πλέον ως παράνομους και στην ουσία κρατούμενους.
Η ΕΕ αφού τελείωσε με τη διαλογή των προσφύγων στις διάφορες χώρες, ανάλογα με τις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, τους σφραγίζει τις πόρτες και τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα, καταπατώντας τα δικαιώματα τους. Μέσα σε άθλιες συνθήκες, στο κρύο, στη βροχή και σε πρόχειρους καταυλισμούς, η αναζήτηση της αξιοπρεπούς ζωής μακριά από πολέμους και βομβαρδισμούς μετατρέπεται για τους πρόσφυγες, σε νέο εφιάλτη.
Την ίδια στιγμή που η δυστυχία και η απόγνωσή τους συσσωρεύεται στη χώρα μας, μοναδικός καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι πρόσφατες αποφάσεις και συμφωνίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Κατοχυρώνει με νόμο την παρουσία του ΝΑΤΟ ως χωροφύλακα στην περιοχή, στο Αιγαίο.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση! Να μη γίνουν συνένοχοι στο νέο έγκλημα. Να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.
Να ενισχύσουν μέσω των σωματείων τους, των συλλόγων, των λαϊκών επιτροπών την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες - μετανάστες. Να μην περάσει το δηλητήριο του ρατσισμού, η ξενοφοβία.
Να διεκδικήσουν με τους αγώνες τους αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, ασφαλή μετάβασή των προσφύγων στις χώρες του τελικού προορισμού τους.
Να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των άλλων δυνάμεων. Να καταδικαστεί η εμπλοκή της χώρας μας στους παραπάνω σχεδιασμούς».
902

Από το βήμα της κινητοποίησης στην Ομόνοια, ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εξέφρασε την καταδίκη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το Προσφυγικό, στη βάση της συμφωνίας που έχει ήδη γίνει με την ΕΕ. Καλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν με συγκέντρωση, την Παρασκευή 1η Απρίλη στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια για το Προσφυγικό με τους συγκεντρωμένους να απαντούν με το σύνθημα: "Οι πρόσφυγες δεν είναι τίτλοι στις ειδήσεις, δεν είναι για παζάρια και για επενδύσεις"
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το κάλεσμα του Δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς μπροστά στην πρωτοβουλία του Δήμου να οργανώσει πορεία από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα ενάντια στην ανεργία.
Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ο Ινδός Βενκατατσαλάμ, γγ της κλαδικής οργάνωσης Τραπεζοϋπάλληλων και Ασφαλιστικών Υπαλλήλων, ο οποίος σημείωσε ότι «η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα των εργαζομένων του κόσμου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση». Παράλληλα μετέφερε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των οργανώσεων και των εργαζομένων από 126 χώρες του κόσμου που εκπροσωπεί η ΠΣΟ. Αμέσως μετά στο βήμα βρέθηκε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, για την κεντρική ομιλία και λίγο πριν τις 8 ξεκίνησε η πορεία.
Η ομιλία του Αλ. Αρβανιτίδη
Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια μίλησε ο Αλέκος Αρβανιτίδης μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα δράσης, αγώνα, αλληλεγγύης, αλλά και αναμέτρησης με την εργοδοσία και την κυβέρνησή της σημειώνοντας ότι «είναι ξανά η ώρα για να δείξει η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος τη δύναμή του. Να πάρει την υπόθεση της ζωής του, και τον αγώνα στα χέρια του».
Κάλεσε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τα σωματεία να ριχτούν στην προετοιμασία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.
«Οι δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ δεν θα μείνουμε παρατηρητές στα παζάρια της κυβέρνησης με τους περιβόητους θεσμούς, την ΕΕ και το ΔΝΤ για το πώς θα μας κλέψουν και τα ελάχιστα που απέμειναν από τα δικαιώματά μας».
Ο Αλ. Αρβανιτίδης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν «καμιά εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις».
Παράλληλα, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων για την ανεργία, καθώς και στην απεργία στο Δημόσιο στις 7 Απρίλη.
Τέλος, ο Αλ. Αρβανιτίδης κατήγγειλε την απόφαση του υπουργείο Εργασίας και της κυβέρνησης να γιορταστεί η εργατική Πρωτομαγιά την 3η μέρα του Πάσχα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε αίτημα να γιορταστεί στις 5 Μάη.
«Όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό έχει να κάνει με την υπονόμευση των αγώνων και του γιορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας της εργατικής τάξης. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Για άλλη μια φορά θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Η εργατική Πρωτομαγιά θα γιορταστεί και δε θα λείψει κανείς» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η εργατική Πρωτομαγιά θα γιορταστεί και θα γιορταστεί όπως πρέπει». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Χαιρετισμός εκ μέρους της ΠΣΟ
Στον χαιρετισμό του ο Βενκατατσαλάμ εκ μέρους της ΠΣΟ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι
«Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι από τα σημαντικότερα όπλα των εργαζόμενων του κόσμου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση. Οι αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα δίνουν δύναμη στους εργαζόμενους και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμο και στην πατρίδα μου την Ινδία να συνεχίσουμε κι εμείς τους δικούς μας αγώνες. Έτσι κι εσείς, στο δικό σας αγώνα να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας. Έχετε δίπλα σας εκατομμύρια αγωνιζόμενους εργαζόμενους απ’ όλο τον κόσμο να στηρίζουν τον αγώνα σας, έχετε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του διεθνούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.
Ζήτω οι αγώνες των Ελλήνων εργαζόμενων! Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη!»

Με αποφασιστικότητα για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας 
Εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία έχουν τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων και τα οποία προβλέπουν συντάξεις φιλοδώρημα και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. 
Απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν μαχητικά τη δράση τους για να έχει επιτυχία η 48ωρη γενική απεργία όταν το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση κατατεθεί στη Βουλή.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε ένταση του αγώνα παντού. Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε πόλη και χωριό, στα χωράφια, στις γειτονιές καθώς «κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!»
Την Πέμπτη έγιναν επίσης συλλαλητήρια σε Πειραιά, Αγρίνιο, Αίγιο, Αλεξανδρούπολη, Αργοστόλι, Άρτα, Γιάννενα, Γιαννιτσά, Ελευσίνα, Ζάκυνθο, Ικαρία, Καβάλα, Καλαμάτα, Καστοριά, Λαύριο, Λευκάδα, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Πύργο, Ρόδο, Σάμο, Φλώρινα, Χαλκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.