Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΠΑΜΕ Αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ‒ Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (VIDEO - Φωτό)

Βίντεο από την πορεία στα γραφεία της ΕΕ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη και η πορεία για το Προσφυγικό και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Σάββατο 05/03/2016 - 13:10 - Ενημέρωση: Σάββατο 05/03/2016 - 17:13
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» η σύσκεψη με θέμα «Οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες», μετά από κάλεσμα το οποίο απηύθυναν κλαδικά συνδικάτα της Αττικής σε σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, Επιτροπές Ειρήνης και άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής. Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε πορεία ως τα Προπύλαια όπου έγινε συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία στα γραφεία της Ε.Ε.
Την εισηγητική ομιλία στη σύσκεψη έκανε ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Ταατζετίν Τσολάκ, συνδικαλιστής από το Συνδικάτο Μεταφορών Τουρκίας.
Από το χαιρετισμό του Ταατζετίν Τσολάκ, συνδικαλιστή από το Συνδικάτο Μεταφορών Τουρκίας
Ακολούθησαν παρεμβάσεις που μετέφεραν την πείρα Λαϊκών Επιτροπών, σωματείων, Συλλόγων Γυναικών, φοιτητικών συλλόγων και ενώσεων ΕΒΕ, από την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναπτύξει, προκειμένου να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και παράλληλα να καταδικαστούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και οι επεμβάσεις που ευθύνονται για τους πολέμους, τη φτώχεια, την προσφυγιά.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, ενώ συνεχιζόταν ακόμα η σύσκεψη, αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων πήγε στην πλατεία Βικτωρίας, που βρίσκεται δίπλα στον κινηματογράφο, και παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί.

Συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία της ΕΕ
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες σε αυτήν, με τα πανό των σωματείων και φωνάζοντας συνθήματα, συγκροτήθηκαν σε διαδήλωση και προχώρησαν με πορεία προς τα Προπύλαια. Εκεί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ.
Με συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών», «Κάναν το Αιγαίο θάλασσα νεκρών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Τα σύνορα τα κλείνουν, τους πρόσφυγες τους πνίγουν», οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Έξω από τα γραφεία της ΕΕ μίλησε ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Τόνισε ότι στόχος της κινητοποίησης είναι να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς για τους ιμπεριαλιστικους σχεδιασμούς, αλλά και να οργανωθεί η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Όσον αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, υπογράμμισε πως αυτή έχει στόχο να εξασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών και όχι την προστασία των λαών.

«Η μεγαλύτερη αλληλεγγύη που μπορούμε να αναπτύξουμε είναι η οργάνωση της πάλης απέναντι στις αιτίες των προβλημάτων, δηλαδή η πάλη για την ανατροπή του συστήματος» τόνισε και κάλεσε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο να εντείνουν την αλληλεγγύη και να τη συνδυάσουν με το καθήκον της προετοιμασίας της 48ωρης απεργίας ενόψει της κατάθεσης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. 



  • Το κάλεσμα για τη σύσκεψη και την πορεία υπέγραφαν τα εξής Συνδικάτα: Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκο, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών, ΣΕΤΗΠ, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού Αττικής, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «ΣΕΦΕΡΗΣ» και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.


    Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), ενώ την πρωτοβουλία στήριξαν επίσης η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ.

     Η ομιλία του Βασίλη Σταμούλη στη σύσκεψη των σωματείων
    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
     Τα κλαδικά συνδικάτα που καλούμε στη σημερινή σύσκεψη μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις τόσο για τους εργαζόμενους, το λαό μας, όσο και για τους πρόσφυγες, τους λαούς της περιοχής, επιδιώκουμε να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, στους χώρους μόρφωσης, να οργανωθεί η πάλη, η απάντηση από το εργατικό – λαϊκό κίνημα στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της κυβέρνησης, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
    Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανεχτεί αυτή την κατάσταση, να μείνει παρατηρητής στο έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, στον εγκλωβισμό χιλιάδων κυνηγημένων στη χώρα μας, στους χιλιάδες πνιγμούς ακόμα και μικρών παιδιών στο Αιγαίο για να ξεφύγουν από την εξαθλίωση και τη φωτιά του πολέμου
    Να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στις αποφάσεις και στις πολιτικές που δημιουργούν τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, τον πόλεμο και την προσφυγιά.
    Δε φταίει το κακό το ριζικό κανενός λαού. Οι λαοί είναι θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και του πολέμου όσο επιτρέπουν στους εκμεταλλευτές και στους μακελάρηδες των λαών να τους ρουφούν το αίμα και τον ιδρώτα, για να αβγαταίνουν τα κέρδη τους.
    Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
    Απλώνουμε το χέρι μας σε όποιον υποφέρει, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, στους ξεριζωμένους που ψάχνουν απεγνωσμένα ένα ειρηνικό καταφύγιο.
    Συνδυάζουμε όλη αυτή τη δράση με την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.
    Δεν αφήνουμε ώρα να πάει χαμένη, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, τον καλύτερο μας εαυτό, για να προχωρήσει η οργάνωση και ο αγώνας, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη.
     Τις μέρες αυτές, ένα πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης αγκαλιάζει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας. Από το υστέρημά τους, οι λαϊκές οικογένειες συνεισφέρουν ό,τι μπορούν, ένα πιάτο φαί, μια κουβέρτα, ένα παιχνίδι, για να προσφέρουν μια προσωρινή ανακούφιση σε μια δυστυχισμένη μάνα, ένα χαμόγελο σε ένα βασανισμένο παιδί.
    Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά, στον Πειραιά, στο Ελληνικό, στο κέντρο της Αθήνας, παντού όπου συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες. Η απουσία του αστικού κράτους και των μηχανισμών του είναι εμφανής. Επί της ουσίας δε θα υπήρχε φαγητό, γάλα για τα παιδιά, αν δεν κινητοποιούνταν οργανωμένα τα συνδικάτα και οι φορείς της Αττικής, αλλά και μεμονωμένα, άνθρωποι με ευαισθησία, για να προσφέρουν απλόχερα την αλληλεγγύη τους.
    Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες. Οι ευθύνες αυτές δεν μπορούν να κρυφτούν με λόγια συμπάθειας και ευχολόγια. Δεν μπορεί η γνήσια λαϊκή - ταξική αλληλεγγύη να χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο της κρατικής απουσίας στην εξασφάλιση των ελάχιστων μέσων επιβίωσης των κυνηγημένων από τις πατρίδες τους. Ούτε, βέβαια, να αποτελεί μανδύα για τη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να την οικειοποιηθεί.
    Ούτε φυσικά η παρουσία ΜΚΟ και άλλων λεγόμενων «εθελοντικών» οργανώσεων μπορούν να κρύψουν ή να απαλείψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης. Δεν αποτελούν λύση οι ΜΚΟ. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας για πολλές από τις περιβόητες ΜΚΟ, οι δηλώσεις ακόμα και υπουργών για τον ύποπτο ρόλο τους και τους σκοπούς τους, η πείρα που έχουμε συγκεντρώσει από τη δράση τέτοιων οργανώσεων στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε χώρες που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.
    Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή στην κυβέρνηση και στους ηγέτες της Ε.Ε., είναι υποκριτές. Περιοδεύουν στα νησιά του Αιγαίου και φωτογραφίζονται με τους κατοίκους που σώζουν τους πρόσφυγες και τα μωρά τους από τη μανία της θάλασσας, αλλά την ίδια στιγμή συγκρούονται με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και μεταξύ τους για τις σφαίρες επιρροής, για τον έλεγχο πηγών και δρόμων Ενέργειας. Είναι οι ίδιοι που εξόπλισαν και εκπαίδευσαν στρατούς ολόκληρους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για να υπηρετήσουν τους σκοπούς τους.
    Ένα πρέπει να είναι καθαρό. Πως οι αποφάσεις της Ε.Ε. είναι αυτές που δημιουργούν την προσφυγιά, που κλείνουν τα σύνορα, που ταλαιπωρούνται εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, παγιδευμένοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, πολύ από αυτούς στην Ελλάδα. Και όσο θα μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όσο εξαπλώνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, τόσο θα μεγαλώνουν οι προσφυγικές ροές.
    Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, να δυναμώσει επίσης το μέτωπο με την πολιτική της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την πολιτική που οδηγεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων.
    Η καλύτερη, η μεγαλύτερη προσφορά στους ξεριζωμένους είναι να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, στα συμφέροντα και την εξουσία του, που ευθύνονται για τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, είτε με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, είτε με την ιμπεριαλιστική ειρήνη τους.
     Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
    Θεωρούμε ότι τα παρακάτω αιτήματα πρέπει να γίνουν υπόθεση πάλης των συνδικάτων και των μαζικών φορέων, κάθε εργαζόμενου:
    Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών, να υπάρξει διευκόλυνση της μετακίνησής τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού, να εξασφαλιστεί η απευθείας και ασφαλής μεταφορά τους.
    Με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς, ανοιχτοί προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας όπου θα παρέχεται στους μετανάστες και πρόσφυγες ιατροφαρμακευτική φροντίδα, σίτιση, στέγαση, διερμηνεία και νομική βοήθεια με ιδιαίτερη μέριμνα από τους κρατικούς φορείς για τις μητέρες και τα παιδιά, τους ανήλικους, τα θύματα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και των αναπήρων.
    Δεν αρκεί η συγκινητική αλληλεγγύη των εργαζομένων, των απλών ανθρώπων. Ούτε πρέπει να χρησιμοποιείται για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη.
    Είμαστε αντίθετοι στα κέντρα διαλογής, τα hotspots, στους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης που θα λειτουργούν και ως σύγχρονα σκλαβοπάζαρα για όσους είναι χρήσιμοι για τους μονοπωλιακούς ομίλους των κρατών – μελών της Ε.Ε.
    Έξω η frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
    Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Αποτελεί δολοφονικό – πολεμικό μηχανισμό. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στις επεμβάσεις και τον πόλεμο.
     Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
     Οι λαοί πρέπει να βάλουμε τη σφραγίδα στις εξελίξεις.
    Έχουμε σημαντική πείρα και πρέπει να την επαναφέρουμε στη μνήμη μας. Θυμίζουμε τις κινητοποιήσεις, την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στην καταδίκη της πολεμικής Ευρωνατοϊκής επιδρομής στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, ενάντια στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Τη λαϊκή πάλη χαρακτήριζαν η μαζικότητα, η μαχητικότητα, η πολυμορφία και η ευρυματικότητα.
    Το καθήκον που αναλαμβάνουμε μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πρέπει να ενημερωθούν, να μπουν στη δράση όλοι οι εργαζόμενοι ενάντια στον πόλεμο για τα κέρδη των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε τα νέα πολεμικά σχέδια σε βάρος όλων των λαών της περιοχής. Ήδη με ορισμένες δηλώσεις διάφοροι προαναγγέλλουν ακόμα και πιθανές συγκρούσεις στα βαλκάνια εξαιτίας του προσφυγικού.
    Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τη συμμετοχή της χώρας μας στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
    Η παρουσία των γερακιών του πολέμου στην περιοχή με πρόσχημα την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, που οι ίδιοι προκαλούν δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Έχουν βαμμένα με αίμα τα χέρια τους.
    Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται όλο και περισσότερο, συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιοχή, γιατί οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς οξύνονται.
    Συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέες επεμβάσεις που θα οδηγήσουν στο θάνατο, στον ξεριζωμό και την προσφυγιά πολύ περισσότερους. Αυτή είναι η αλήθεια. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο μετά από κάλεσμα της Ελληνικής κυβέρνησης, της Γερμανίας και φυσικά της Τουρκίας που προωθεί τα σχέδια της για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση στο Αιγαίο, ούτε τα σύνορα προστατεύει, το αντίθετο, αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ούτε το έγκλημα ενάντια στους πρόσφυγες θα έχει τελειωμό, το αντίθετο, θα μεγαλώνει.
    Αυτό που θέλουν να σώσουν και να διασφαλίσουν είναι τα κέρδη των μονοπωλιακών τους ομίλων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη συμφωνία και των κομμάτων που θεωρούν τις λυκοσυμμαχίες κοινό τους σπίτι, επιδιώκει μερίδιο για τους ντόπιους ομίλους, αυτούς για παράδειγμα που ωφελούνται από τις συμφωνίες του προηγούμενου διαστήματος με Ισραήλ – Ιράν – Τουρκία, τους επιχειρηματίες που συνταξιδεύουν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και άλλους.
    Οι λαοί της περιοχής δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από αυτούς τους ανταγωνισμούς, είναι έξω και μακριά από τα δικά μας συμφέροντα. Αν μπούμε κάτω από τη δική τους σημαία θα βρεθούμε σε πολύ χειρότερη, σε δεινή θέση.
    Η εξασφάλιση του κέρδους για τα μονοπώλια είτε με τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα εδώ, είτε με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δίπλα μας είναι η αιτία τόσο για τα δικά μας βάσανα όσο και για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.
    Είναι κρίσιμο ζήτημα τα σωματεία, το εργατικό – λαϊκό κίνημα να αναδείξει τις αιτίες της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, το γιατί εκατοντάδες χιλιάδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
    Όσο παραμένουν και οξύνονται οι αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τόσο θα δημιουργούνται και νέα κύματα εξαθλιωμένων και κυνηγημένων μεταναστών και προσφύγων που θα αναζητούν διέξοδο για να σώσουν τη ζωή τους.
    Είναι σίγουρο ότι η συνέχιση και ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ με τη συμμετοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και η καταλήστευση του πλούτου των λαών από μια χούφτα μονοπωλιακές επιχειρήσεις θα διαιωνίζουν και θα διογκώνουν το πρόβλημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.
    Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στη δίνη των ανταγωνισμών για λογαριασμό των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων και το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου πρέπει να σημάνει συναγερμό ώστε ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νεολαία, τα παιδιά των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών να μην χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των εκμεταλλευτών.
    Η ανάπτυξη της πάλης και η ένταση της αλληλεγγύης από κάθε συνδικάτο, το αίτημα για καμία εμπλοκή – συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να φύγει τώρα ο πολεμικός μηχανισμός, το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο αποτελεί κύριο μέτωπο πάλης, γιατί οι σχεδιασμοί τους, η ίδια η πολιτική τους είναι κίνδυνος – θάνατος για τους εργαζόμενους. Αυτοί οι σχεδιασμοί, η πολιτική τους έχει ως κριτήριο, υπηρετεί με κάθε μέσο τα συμφέροντα των μονοπωλίων και όχι των εργαζομένων, του λαού. Να καταλάβουν καλά οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστεράς αυτό που έχουν διατρανώσει και βροντοφωνάξει και οι προηγούμενες από εμάς γενιές πως αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό και ούτε θα ανεχτούμε να γίνει κέντρο ταλαιπωρίας ξεριζωμένων ανθρώπων, ότι αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.
    Τώρα, χωρίς χάσιμο χρόνου, αποφασιστικά να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς, παντού για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και το προσφυγικό, συνδυασμένα με τα υπόλοιπα μέτωπα πάλης, με την προετοιμασία της 48ωρης Γενικής απεργίας, που έχουμε ως συνδικάτα ήδη πάρει απόφαση για όταν κατατεθεί από την κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή. Να υπάρξει αγωνιστική ετοιμότητα από τα συνδικάτα για τις εξελίξεις.
    Ως ταξικά συνδικάτα και Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο από την πρώτη στιγμή αποκαλύπταμε την υποκρισία τους, ότι τα δάκρυα που χύνουν συγκυβέρνηση και ΕΕ ήταν κροκοδείλια.
    Καθημερινά επιβεβαιώνεται από κάθε απόφαση και συνθήκη της ΕΕ ο αντιλαϊκός τους χαρακτήρας. Οι αποφάσεις της με τη συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης που διαβεβαιώνει για την εφαρμογή τους ήταν ουσιαστικά αποφάσεις εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, δημιουργίας των κέντρων διαλογής, των λεγόμενων hotspots, για να ξεδιαλέγουν το απαραίτητο για τα μονοπώλια εργατικό δυναμικό, ελάχιστο είναι η αλήθεια σε περίοδο κρίσης. Ήταν αποφάσεις έντασης και καταστολής και επαναπροώθησης των ξεριζωμένων από την ίδια την πολιτική τους, αποφάσεις εφαρμογής των Συνθηκών Σέγκεν, του Δουβλίνου, της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.
    Με δηλώσεις τους δεν κρύβουν για την αξιοποίηση του προσφυγικού ως οικονομική ευκαιρία ή ακόμα ότι θέλουν τζάμπα εργάτες, πάμφθηνη εργατική δύναμη για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης όπως ονομάζουν την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Προτείνουν την απαλλαγή των εργοδοτών από την υποχρέωση καταβολής του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους που αιτούνται άσυλο. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο των εργαζομένων. Η απόκρουση των διαχωρισμών των εργαζομένων με βάση το χρώμα, τη φυλή, την εθνικότητα, τη θρησκεία, η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη είναι όπλο μας, ντόπιων και ξένων εργατών απέναντι στον κοινό αντίπαλο.
    Στον παράδεισο της ΕΕ υψώνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα φράχτες, κατάσχουν από τους κυνηγημένους ότι τους απέμεινε από τους δουλέμπορους, επιλέγουν πολιτικές καταστολής και ενισχύουν τα μέτρα διωγμών, δίνοντας έδαφος στον εθνικισμό και το ρατσισμό που μεγαλώνουν στην Ευρώπη, στις φασιστικές οργανώσεις που αποτελούν το μακρύ – δολοφονικό τους χέρι για να περάσει η αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου στοχοποιώντας τους μετανάστες και πρόσφυγες για την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων.
    Η απάντηση στις αποφάσεις και την πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στο δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μαζικές διαδικασίες και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, του λαού. Αυτό αποτελεί και την προϋπόθεση για την απομόνωση, την αποφασιστική αντιμετώπιση της εγκληματικής – φασιστικής οργάνωσης της Χ.Α. Και από τις τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνεται αυτό που χρόνια τώρα λένε τα ταξικά συνδικάτα και προειδοποιούν την εργατική τάξη και όλο το λαό. Ότι η Χ.Α. αποτελεί το μακρύ, δολοφονικό χέρι του συστήματος, των επιχειρηματικών ομίλων. Βγάζουν λάδι τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τους καπιταλιστές που τον διευθύνουν και προσπαθούν να στρέψουν το μίσος και το θυμό του λαού μας απέναντι στους δυστυχισμένους πρόσφυγες. Δεν θα τους περάσει, θα βρουν απέναντί τους το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές.
    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Δίνουμε τη μάχη σε σύνθετες συνθήκες, όπου η κυβέρνηση προετοιμάζεται να κλιμακώσει την επίθεσή της, να φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή. Το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, νέα φορολογικά μέτρα, νέα μέτρα για τα εργασιακά. Δεν πρέπει να χάσουμε καθόλου χρόνο. Η προετοιμασία της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας πρέπει να συνδυαστεί με τα καθήκοντα της αλληλεγγύης. Πρέπει όλα αυτά να κατανοηθούν ως ένα ενιαίο καθήκον, μια ενιαία προσπάθεια. Απ’ αυτή τη σκοπιά απαιτείται ετοιμότητα, προετοιμασία, σχέδιο σε κάθε συνδικάτο, λαϊκή επιτροπή και μαζικό φορέα.
    Από Δευτέρα οργώνουμε τους χώρους δουλειάς, δουλεύουμε δραστήρια για να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στη 48ωρη απεργία. Όλα τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς με τα υλικά και τις ανακοινώσεις τους, δίνουμε βάρος στην διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεων στους χώρους δουλειάς. Να ανοίξει πιο πλατιά η συζήτηση, να συμβάλουμε στη διαμόρφωση αγωνιστικού και μαχητικού κλίματος.
    Μετά το τέλος της σύσκεψης, πάμε συγκροτημένα στα Προπύλαια, συγκροτούμαστε σε πορεία και κατευθυνόμαστε στα γραφεία της Ε.Ε.
    Στηρίζουμε και προετοιμάζουμε την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 8 Μάρτη, ημέρας αφιερωμένης στην πάλη των γυναικών εργατριών και των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων. Ένα συλλαλητήριο που επιδιώκουμε να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης της εργατικής και λαϊκής πάλης. Αντίστοιχα στηρίζουμε και προετοιμάζουμε πολύμορφες δραστηριότητες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς, κλάδους, εργατογειτονιές που μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην διαμόρφωση αγωνιστικού και απεργιακού κλίματος.
    Εάν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το αντιλαϊκό νομοσχέδιο στη βουλή, υποδεχόμαστε αγωνιστικά αυτή την προσπάθεια. Άμεσα, με εκατοντάδες περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με πολύμορφη δραστηριότητα στους κλάδους και στις γειτονιές.
    Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξης της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ότι άλλο οργανωθεί από τα συνδικάτα, τις επιτροπές ειρήνης, τους μαζικούς φορείς.
    Οργανώνουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, κάθε σωματείο και κάθε μαζικός φορέας. Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα στη συγκέντρωση υλικών, στη διαμόρφωση υποδομών και στην αξιοποίηση δυνάμεων σ’ αυτή την κατεύθυνση. Με εμπιστοσύνη απευθυνόμαστε πλατιά, σε όλο το λαό, αξιοποιώντας πολλές και κατάλληλες μορφές. Είναι στη σκέψη των συνδικάτων που οργανώνουν τη σημερινή σύσκεψη να προχωρήσουν σε μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, σε κατάλληλο χώρο και ημέρα, που θα αποτελέσει και αφορμή συγκέντρωσης υλικής βοήθειας.
    Προτείνουμε να αξιοποιηθεί η 21η Μάρτη, η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και να οργανωθούν συζητήσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις από τα σωματεία στους χώρους δουλειάς, να αναπτυχθεί πολύμορφη δραστηριότητα με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς. Αντίστοιχα από τους συλλόγους εκπαιδευτικών, γονέων, νεολαίας για τους χώρους εκπαίδευσης.
    Ως ταξικά συνδικάτα καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην μείνει θεατής στο έγκλημα που εξελίσσεται, στην αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε. Να πάρει ταξική θέση στοχεύοντας τον πραγματικό ένοχο και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα και για κάθε ζήτημα που αφορά την ίδια τη ζωή του, σε σύγκρουση με το δρόμο ανάπτυξης για το καπιταλιστικό κέρδος που γεννά οικονομικές κρίσεις, φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
    902

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.