Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΚΝΕ: Για την ανατροπή του καπιταλισμού ‒ Για το σοσιαλιστικό αύριο χωρίς κρίσεις, πολέµους, προσφυγιά!

ΚΝΕ
Ο καπιταλισµός γεννά κρίσεις, πολέµους, προσφυγιά! Παλεύουμε για την ανατροπή του!
Τρίτη 08/03/2016 - 08:43 - Ενημέρωση: Τρίτη 08/03/2016 - 08:45
Με ένα ειδικό τετρασέλιδο που κυκλοφόρησε, η ΚΝΕ αναφέρεται στο δράµα που ζουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και µετανάστες, που διωγµένοι από τις πατρίδες τους ψάχνουν µία καλύτερη ζωή.
Όπως τονίζει «οι δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισµένοι πρόσφυγες στη χώρα µας είναι αποτέλεσµα της πολιτικής και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Παράλληλα, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία «στα λόγια είναι αλληλέγγυα µε το δράµα των προσφύγων, στην πράξη όµως συµµετέχει σε κάθε βήµα που οξύνει το πρόβληµα».
Αναφορικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η ΚΝΕ σημειώνει ότι «οι πόλεµοι που οργάνωσαν ΝΑΤΟ - ΕΕ αύξησαν τις προσφυγικές ροές. Δεν µπορούν να λύσουν το πρόβληµα που δηµιούργησαν».
Επίσης, η Κομμουνιστική Νεολαία καλεί τη νεολαία να μην επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή «να ξεµυτίσει, να ρίξει το ρατσιστικό και φασιστικό της δηλητήριο» και τονίζει ότι «η πατριωτική στάση για κάθε Έλληνα νέο, εργαζόµενο, µαθητή, σπουδαστή είναι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ο αγώνας για να απεµπλακεί η Ελλάδα από τους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς».
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:
«Ο καπιταλισµός γεννά κρίσεις, πολέµους, προσφυγιά!
Παλεύουµε για την ανατροπή του!
Τους τελευταίους µήνες παρακολουθούµε το δράµα χιλιάδων προσφύγων και µεταναστών, που διωγµένοι από τις πατρίδες τους ψάχνουν µία καλύτερη ζωή.
ΕΕ - ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις που διαχρονικά τους στηρίζουν:
  • Ξερίζωσαν τους λαούς από τις πατρίδες τους µε πολέµους.
  • Τώρα µε τις αποφάσεις τους τούς εγκλωβίζουν στη χώρα µας παρότι οι ίδιοι θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες.
Πόλεµος, καταστολή, κέρδη για τους λίγους:
αυτές ήταν πάντα οι αξίες της ΕΕ!
Οι δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισµένοι πρόσφυγες στη χώρα µας είναι αποτέλεσµα της πολιτικής και των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στα "λόγια" η κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα µε το δράµα των προσφύγων, στην πράξη όµως συµµετέχει σε κάθε βήµα που οξύνει το πρόβληµα: Συµµετέχει, όπως και οι προηγούµενοι, στις ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις, υπογράφει και εφαρµόζει τις αποφάσεις της ΕΕ που εντείνουν το πρόβληµα και για τους ξεριζωµένους και για τους Έλληνες.
  • Η ΕΕ δεν ήταν ποτέ ένωση της "αλληλεγγύης", της "οικονοµικής και κοινωνικής ευηµερίας", όπως µας λένε στα σχολεία, στις σχολές. Όπως λέει η κυβέρνηση, η ΝΔ και όλα τα κόµµατα που υπερασπίζονται την ΕΕ. Όλα τα προηγούµενα χρόνια η ΕΕ µαζί µε το ΝΑΤΟ οργάνωσαν δεκάδες πολέµους, σφαγές λαών για τα κέρδη των λίγων. Στο Αφγανιστάν (2001), στο Ιράκ (2003),στη Λιβύη (2011) και στη Συρία (2011), σε χώρες της Αφρικής. Έτσι δηµιουργήθηκαν οι τεράστιες προσφυγικές ροές. Τώρα µάλιστα προετοιµάζουν νέο πόλεµο στη Λιβύη! Γι’ αυτά τα εγκλήµατα δεν είχαν ακούσει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ; Ήξεραν. Όταν γινόντουσαν αυτά τα εγκλήµατα, "κοίµιζαν" το λαό, ότι τάχα µπορεί να βγει ωφεληµένος από τους πολέµους. ΕΕ σηµαίνει ευηµερία για τους λίγους, φτώχεια, πόλεµοι και ξεριζωµός για τους πολλούς.
  • Η ΕΕ δεν "έχασε τον ίσιο δρόµο", όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Οι πράξεις της ΕΕ αποδεικνύουν ότι απ’ την αρχή της ίδρυσής της ήταν ενάντια στους λαούς. Η συµµετοχή της στους ιµπεριαλιστικούς πολέµους είναι η συνέχεια του διαρκούς "πολέµου" που έχει κηρύξει στα δικαιώµατα και τις ανάγκες των εργαζοµένων και της νεολαίας όλης της Ευρώπης. Καθηµερινά αποδεικνύεται αυτό που λέει το ΚΚΕ: Ότι η ΕΕ είναι φυλακή των λαών. Υπάρχει και δρα για να προστατεύει και να ενισχύει µε κάθε τρόπο την κερδοφορία των λίγων.
Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
Την ίδια στιγµή που φουντώνουν οι κόντρες µεταξύ ισχυρών οικονομικών συµφερόντων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή η ελληνική κυβέρνηση συµφώνησε για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Η κυβέρνηση έχει µεγάλες ευθύνες, αφού συµφωνεί και µας φλομώνει µε ατελείωτα ψέματα!
Είναι ψέµα ότι "το ΝΑΤΟ ήρθε για να ελέγξει τις προσφυγικές ροές" ή ότι "το ΝΑΤΟ θα χτυπήσει τους
 δουλεμπόρους". Οι πόλεµοι που οργάνωσαν ΝΑΤΟ - ΕΕ αύξησαν τις προσφυγικές ροές. Δεν µπορούν να λύσουν το πρόβληµα που δηµιούργησαν. Οι πόλεµοι δίνουν δουλειά στα κυκλώματα.
  • Είναι ψέµα ότι "το ΝΑΤΟ και η ΕΕ µπορούν να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια". Αυτοί είναι που ανάβουν τη φωτιά του πολέµου. Το ΝΑΤΟ στην πραγµατικότητα έρχεται στο Αιγαίο για να στηρίξει την Τουρκία στην αντιπαράθεση της µε τη Ρωσία και την κατάσταση στη Βόρεια Συρία µε τους Κούρδους. Αυξάνει µε την παρουσία του ο κίνδυνος νέας εµπλοκής της Ελλάδας, αµφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωµάτων, "γκριζαρίσµατος" νέων ζωνών στο Αιγαίο.
  • Μας κοροϊδεύουν µπροστά στα µάτια µας η κυβέρνηση, τα αστικά κόµµατα και τα ΜΜΕ όταν λένε ότι "το ΝΑΤΟ θα εµπλακεί µόνο στα τουρκικά χωρικά ύδατα". Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα µεταξύ των κρατών - µελών του, άρα ούτε κι αυτά µεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Γι’ αυτό άλλωστε το ΝΑΤΟ δεν βγάζει άχνα εδώ και χρόνια για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από την Τουρκία.
  • Είναι ψέµα ότι "η ΕΕ και το ΝΑΤΟ προστατεύουν την Ελλάδα". Δεν προστάτεψαν ποτέ κανένα λαό. Ο τσακωµός µεταξύ κρατών, οι κόντρες µεταξύ των καπιταλιστών της Ελλάδας και της Τουρκίας γίνονται για τη μοιρασιά των κερδών. Οι δύο λαοί δεν θα δουν κανένα όφελος. Οι Έλληνες καπιταλιστές και η κυβέρνησή τους δεν διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τα κυριαρχικά δικαιώµατα της χώρας µπλέκοντας το λαό µας σε νέους µπελάδες! Με ευθύνη και των ελληνικών κυβερνήσεων και τη συµφωνία ΕΕ - ΝΑΤΟ η συνδιαχείριση του Αιγαίου από Ελλάδα - Τουρκία δρομολογείται εδώ και χρόνια.
  • Το ΝΑΤΟ είναι στρατιωτική συµµαχία των εκµεταλλευτών, εχθρός των λαών, όπως και η ΕΕ. Ο ελληνικός λαός ξέρει τι θα πει ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ στήριξε το αντιλαϊκό αυταρχικό καθεστώς της χούντας (1967 - 1974). Στήριξε στην πράξη την εισβολή και την κατοχή µέρους της Κύπρου από την Τουρκία. Η Ελλάδα συµµετέχει στο ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια, παραχωρώντας εδάφη, βάσεις και άλλες διευκολύνσεις σε αυτήν τη φονική µηχανή για τους πολέµους. Ο λαός µας δεν έχει κερδίσει τίποτα από τη συµµετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Η παρουσία του ΝΑΤΟ σηµατοδοτεί την παραπέρα συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάµεων σε µία "εύφλεκτη" περιοχή, όπως το Αιγαίο. Είναι πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς και ιδιαίτερα τους νέους. Ετοιμάζουν νέα σφαγή στην περιοχή µας. Στη θέση των σημερινών προσφύγων και μεταναστών μπορεί να βρεθεί κάθε λαός.
Οι παππούδες µας πρόσφυγες,
οι γονείς µας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;
Έχουμε µνήµη! Ξέρουμε καλά από τους παππούδες µας, τους γονείς µας και τις ιστορίες τους τι θα πει προσφυγιά.
  • Σκηνές σαν αυτές που σήµερα φιλοξενούν πρόσφυγες, τα παλιότερα χρόνια φιλοξενούσαν Έλληνες της Σµύρνης.
  • Παλιότερα Ελληνίδες µάνες µε τα µωρά τους αγκαλιά έτρεχαν να γλιτώσουν, όπως σήµερα τα προσφυγόπουλα µε τις µανάδες τους.
  • Καράβια και τρένα πληµµύριζαν µε Έλληνες για τις ΗΠΑ, τη Γερµανία, το Βέλγιο, όπως σήµερα τα φουσκωτά και τα σαπιοκάραβα των δουλεµπόρων γεµίζουν µε ξεριζωµένους.
Ξέρουµε καλά από τους φίλους µας σήµερα τι θα πει µετανάστης. Ξέρουµε καλά ότι οι µετανάστες και οι πρόσφυγες τραβούν τα ίδια και χειρότερα µε τις δικές µας οικογένειες. Έχουµε κοινές αγωνίες, πολλά κοινά προβλήµατα, κοινό εχθρό.
Αυτές οι εικόνες και οι µνήµες αξιοποιούνται υποκριτικά από την κυβέρνηση, που έχει τεράστιες ευθύνες για τον εγκλωβισµό των χιλιάδων ξεριζωµένων στη χώρα µας.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!
Σκέψου:
Με τους κυνηγηµένους είµαστε από την ίδια πλευρά: Την πλευρά των καταπιεσµένων. 
Έχουµε κοινό συµφέρον να παλέψουµε ενάντια στον αντίπαλό µας, που στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στη Συρία, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια είναι ίδιος: Το καπιταλιστικό σύστηµα που έχει σαπίσει και γεννάει µόνο πολέµους, φτώχεια, προσφυγιά. Αυτός είναι ο δρόµος για να ζήσει κάθε λαός µε σύγχρονα δικαιώματα στη χώρα του.
Ποιος βγαίνει κερδισμένος από το µίσος ανάµεσα στους Έλληνες και στους ξένους φτωχούς, από το ρατσισµό και την ξενοφοβία; Ποιοι είναι αυτοί που δεν µας θέλουν ενωµένους αν και έχουµε κοινά προβλήµατα; Είναι οι λίγοι, οι εκµεταλλευτές. Σπέρνουν το ρατσισµό για να στρέφουν τον έναν λαό ενάντια στον άλλο, και να µη στρέφουµε όλοι µαζί τον αγώνα µας ενάντια στους εκµεταλλευτές. Ο ρατσισµός και η ξενοφοβία είναι όπλο των εκµεταλλευτών!
Αποµονώνουµε τη Χρυσή Αυγή!
Δεν θα επιτρέψουµε στη Χρυσή Αυγή να ξεμυτίσει, να ρίξει το ρατσιστικό και φασιστικό της δηλητήριο. Η ναζιστική - εγκληµατική ΧΑ δείχνει για εχθρό τον ξεριζωµένο, κρύβοντας τον πραγματικό αντίπαλο Ελλήνων και µεταναστών: Τους εκµεταλλευτές και την εξουσία τους!
Δεν θα επιτρέψουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις που αντιµετωπίζουν οι Έλληνες µετανάστες σε άλλες χώρες, να τις κάνουν στη χώρα µας Έλληνες ενάντια σε κυνηγηµένους!
Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!
Ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στους εκµεταλλευτές, δυναμώνοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη οι λαοί µπορούν να κερδίσουν τη ζωή που σήµερα τους στερεί το εκµεταλλευτικό σύστηµα. Όσο συνεχίζονται οι ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις και ισχύουν οι αποφάσεις των ΕΕ - ΝΑΤΟ δεν µπορεί να υπάρχει λύση του προβλήµατος. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριµένες προτάσεις για την ανακούφιση των συνεπειών, που απαιτούν ρήξη µε την ΕΕ και τους ιµπεριαλιστικούς οργανισµούς, µε το ίδιο το εκµεταλλευτικό σύστηµα. Η πατριωτική στάση για κάθε Έλληνα νέο, εργαζόµενο, µαθητή, σπουδαστή είναι η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, ο αγώνας για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τους ιµπεριαλιστικούς σχεδιασµούς.
Να διεκδικήσουµε:
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας µεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα, όσων έχουν εγκλωβιστεί, στις χώρες τελικού προορισμού τους και δικής τους επιλογής µε ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.
  • Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Πλήρης σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες. Να δίνεται άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέµου, κατοχής ή εμφυλίου.
  • Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού διάσωσης, υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής µε αποκλειστική ευθύνη του κράτους και µε τη συµβολή της αλληλεγγύης του οργανωµένου εργατικού - λαϊκού κινήματος.
  • Να δηµιουργηθούν ανθρώπινοι κι αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δηµόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας µεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργούν µε ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. 
  • Όχι στα hot spots, γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για µετεγκατάσταση ελάχιστων προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών - µελών της ΕΕ που θα τους επιλέξουν και µαζικού εγκλωβισµού για τους υπόλοιπους.
  • Κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών µηχανισµών της ΕΕ. Έξω η Frontex από τη φύλαξη των συνόρων.
  • Όχι στα νέα μέτρα καταστολής µε τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής".
  • Καμία συμμετοχή ή εµπλοκή της Ελλάδας, καμία διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέµους και επεμβάσεις. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις.
Παλεύουμε για µία κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέµους, προσφυγιά!
Σήμερα για τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές, μαζί µε τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους, τσακίζουν τα δικαιώµατά µας στη µόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, µας καταδικάζουν στην ανεργία, στην εργασιακή περιπλάνηση.
Αύριο πάλι για τα συµφέροντά τους θα θελήσουν να µας κάνουν κρέας για τα κανόνια στους πολέµους τους.
Οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών σηκώνουµε τη δική µας σηµαία, τη σηµαία του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώµατά µας. Τη σηµαία του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των µονοπωλίων, για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Για την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών.
Για το σοσιαλιστικό αύριο χωρίς κρίσεις, πολέµους, προσφυγιά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.