Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγικό: Η Ελλάδα φυλακή, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε ρόλο δεσμοφύλακα ‒ Λιάνα Κανέλλη: Ευρωπαϊκή βαρβαρότητα ‒ Καταστολή με χημικά στην Ειδομένη ‒ ΚΚΕ: Πάλη για να φύγει το ΝΑΤΟ. Πάλη ενάντια σε πολέμους και επεμβάσεις (VIDEO - Φωτό)

Όλα βαίνουν καλώς μες στην τρελή χαρά μας!
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στόχος ο εγκλωβισμός των προσφύγων με «δεσμοφύλακα» την Ελλάδα
Δευτέρα 29/02/2016 - 11:50
Ο εγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα και η μετατροπή της σε «δεσμοφύλακα» των ξεριζωμένων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, αποτελεί δεδηλωμένο πλέον στόχο των περισσοτέρων «εταίρων» μας στην ΕΕ, σχέδια που ευνοούνται από τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στις ευρωενωσιακές αποφάσεις για το θέμα, αλλά και στις συνθήκες, όπως η Σένγκεν, το Δουβλίνο κ.λπ.

ΚΚΕ
Οι αποφάσεις της ΕΕ εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στη χώρα
Δευτέρα 29/02/2016 - 14:37 - Ενημέρωση: Δευτέρα 29/02/2016 - 15:09
Σε σχόλιο για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τόσο η απαράδεκτη στάση χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους, ξεχνώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες των ιδίων, τις προηγούμενες δεκαετίες, όσο και η επίκληση της συναίνεσης, από τη μεριά της κυβέρνησης, δεν μπορούν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες της, απ’ τη στιγμή που έχει βάλει την υπογραφή της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι οποίες δημιουργούν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας και οξύνουν αντί να λύνουν το πρόβλημα.
Η εργατική τάξη, ο λαός μας χρειάζεται να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, διεκδικώντας ταυτόχρονα ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, την απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής και τα νησιά στα κράτη τελικού προορισμού τους.
Να απαιτήσει την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την περιοχή και να δυναμώσει συνολικά την πάλη του ενάντια σε πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους, που ξεριζώνουν τους λαούς».
902

Κύριος εκπρόσωπος της σκληρής στάσης απέναντι στην Ελλάδα παραμένει η Αυστρία, που συνεχίζει την αυστηρή ρητορική κατά της χώρας μας.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Βαρβαρότητα η πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες
Δευτέρα 29/02/2016 - 14:48
Βαρβαρότητα χαρακτήρισε την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», λέγοντας ότι η λύση είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία για τον οποίο ευθύνονται ΕΕ και ΝΑΤΟ.
Αναφέρθηκε στις εμπειρίες της από τα εκατομμύρια των προσφύγων και το θάνατο χιλιάδων στη Ρουάντα, τα Βαλκάνια και το Ιράν και ανέφερε πως ήδη η Ελλάδα έχει γίνει ένα μεγάλο hot spot της Ευρώπης και έκανε λόγο για ένα υπέροχο λαό που δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες.
902

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ», κατηγόρησε την Ελλάδα ότι σε «αμέτρητες συνεδριάσεις και διασκέψεις» ποτέ δεν ήταν πρόθυμη να συζητήσει «μια μείωση της προσφυγικής ροής», αλλά ήθελε μόνον να συζητήσει το «πώς οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν το ταχύτερο δυνατό προς την Κεντρική Ευρώπη». Ο ίδιος σημειώνει πως, κατά την άποψή του, η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη επί τόπου, αλλά επίσης και πίεση για να τερματίσει αυτή την πολιτική της παραπέρα μεταφοράς.
Στο ερώτημα, εάν απειλείται με μία ανθρωπιστική καταστροφή η Ελλάδα, όπου δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες περιφέρονται στη χώρα, ο Αυστριακός υπουργός πρότεινε βοήθεια προς «την Ελλάδα όπως και την Τουρκία, για να βελτιώσουν την κατάσταση των προσφύγων», διότι θα ήταν «τελείως ανεύθυνο» η Αυστρία να υποδεχθεί ακόμη περισσότερους πρόσφυγες.
Υποκριτική «συμπάθεια» από Μέρκελ

Ίδιος είναι ο στόχος και των ηγετικών χωρών της ΕΕ, όπως της Γερμανίας, αν και η ρητορική της Μέρκελ είναι σαφώς ηπιότερη και διανθισμένη σε αρκετά «λόγια συμπάθειας».
«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα την Ελλάδα», τόνισε κατ' επανάληψη η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της χθες στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
Φωτό ΑΡ
Αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, τόνισε ότι δεν αποτελεί ευρωπαϊκή συμπεριφορά να κλείνει κάποιος τα σύνορά του και κάποιος άλλος να υποφέρει, ενώ καταλόγισε ευθύνες στην Αυστρία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.
Παράλληλα επισήμανε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο, όπως υπενθύμισε, θα συναντηθεί στις 7 Μάρτη για να συζητήσουν το θέμα.
Να σημειωθεί πάντως ότι την ίδια ώρα που το Βερολίνο καταδικάζει στα λόγια την πρακτική των «κλειστών συνόρων», στη γερμανική Βουλή (Μπούντεσταγκ) ψηφίζονται νόμοι που αλλάζουν προς το χειρότερο την πολιτική «χορήγησης του ασύλου», συμπίπτοντας έτσι (τουλάχιστον στο επίπεδο των πρακτικών χειρισμών) με την Αυστρία...
ΕΙΔΟΜΕΝΗ
Αντιμέτωποι με χημικά βρέθηκαν εκατοντάδες πρόσφυγες
Δευτέρα 29/02/2016 - 14:33
Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα αντιμετώπισαν εκατοντάδες πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, στην Ειδομένη την Δευτέρα το μεσημέρι κατασταλτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ.


Οι πρόσφυγες όταν έμαθαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα κινήθηκαν προς τον φράχτη που έχουν υψώσει οι αρχές της ΠΓΔΜ ζητώντας να τους επιτραπεί η διέλευση. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τους απώθησαν ενώ λόγω της έντασης τα σύνορα έκλεισαν.
Οι πρόσφυγες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στις σιδηροδρομικές γραμμές μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, αφού πρώτα έριξαν τη συρματένια περίφραξη των γραμμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.