Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκία: Κατηγορεί τους Κούρδους για την επίθεση με τους 28 νεκρούς και τους 61 τραυματίες, απειλεί με αντίποινα ‒ ΚΚΕ: Aξιοποίηση της επίθεσης για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας - Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Τουρκίας

Από την έκρηξη στην Άγκυρα (Φωτο ΑΡ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Τους Κούρδους της Συρίας κατηγορεί για την επίθεση στην Άγκυρα ο Νταβούτογλου
Πέμπτη 18/02/2016 - 11:45
Μέλος των Κουρδικών Δυνάμεων Πολιτοφυλακής (YPG) της Συρίας πραγματοποίησε την επίθεση με τους 28 νεκρούς (βλέπε επόμενη ενότητα) στην Άγκυρα χθες, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Κατά τον ίδιο η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το YPG σε συνεργασία με αντάρτες του PKK στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, έχουν αναγνωριστεί οι δράστες και έχουν συλληφθεί εννέα άτομα.
ΚΚΕ


Ανακοίνωση για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα
Πέμπτη 18/02/2016 - 13:12
Σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Άγκυρα, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Η χθεσινή ενέργεια αξιοποιείται από την ηγεσία της Τουρκίας για την ενίσχυση της στρατιωτικής της δράσης στη Συρία, όπου οξύνονται οι μεγάλοι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η κλιμάκωση του πολέμου.
Οι εξελίξεις επιβάλλουν την ανάγκη να δυναμώσει η ετοιμότητα, η αλληλεγγύη και η κοινή δράση των λαών της περιοχής ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη, το λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων».
Νωρίτερα δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak», ισχυριζόταν ότι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης ήταν ένας Σύρος.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η ταυτοποίηση του Σύρου έγινε με βάση αποτυπώματά του που βρέθηκαν, αλλά δεν αναφέρει την πηγή της είδησης. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.
Ως βομβιστής φέρεται ο Σάλιχ Νέκαρ, που το δημοσίευμα αναφέρει ότι εισήλθε στην Τουρκία μαζί με πρόσφυγες από τη Συρία. Η συλλογή των αποτυπωμάτων του, έγινε κατά την είσοδό του στην Τουρκία κι έτσι έγινε δυνατός ο εντοπισμός της ταυτότητάς του από την αστυνομία, υποστηρίζει η «Yeni Safak» στη διαδικτυακή της σελίδα.

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Με αντίποινα «εντός και εκτός συνόρων» απειλεί ο Ερντογάν
Πέμπτη 18/02/2016 - 10:31
Φωτό αρχείου ΑΡ
«Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας», η οποία «δεν θα διστάσει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περίπτωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην πολύνεκρη έκρηξη το βράδυ της Τετάρτης στην Άγκυρα (βλέπε επόμενη ενότητα) και τονίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες τονώνουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για ανταπόδοση των εναντίον μας επιθέσεων, εντός και εκτός των συνόρων μας».
«Θα συνεχίσουμε καθημερινά με περισσότερη αποφασιστικότητα τη μάχη μας εναντίον των πιονιών που πραγματοποιούν τις δίχως ανθρώπινο και ηθικό όριο επιθέσεις αυτές και των δυνάμεων που βρίσκονται από πίσω». Αυτό αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν και προσθέτει: «Θα αντιληφθούν ότι γελιούνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απομακρύνουν τη χώρα μας και το έθνος μας από τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάθε νεκρός μας είναι ένα τεκμήριο για το ότι τα εδάφη αυτά θα είναι η αιώνια πατρίδα μας, η σημαία μας θα υψώνεται πάντα, το εζάνι μας δεν θα σιγήσει, η χώρα μας δεν θα διαμελιστεί και το κράτος μας δεν θα ανατραπεί».
Αναφέρεται, επίσης, ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στο αρχηγείο του στρατού, στο κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, είχε νοικιαστεί στη Σμύρνη, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.
Άσχετα από το ποιος πραγματικά βρίσκεται πίσω από την επίθεση, φαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να προωθήσει τους σχεδιασμούς της στην περιοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στοχοποίηση του YPG από τον Νταβούτογλου αλλά και οι απειλές του Ερντογάν για αντίποινα «εντός και εκτός συνόρων»...
ΑΓΚΥΡΑ
Η βομβιστική επίθεση
Πολύνεκρη έκρηξη έξω από το Γενικό Επιτελείο Στρατού
Τετάρτη 17/02/2016 - 22:36 - Ενημέρωση: Τετάρτη 17/02/2016 - 22:44
Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί και σε 61 οι τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφορίες για το ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.
Όπως τόνισε ο Κουρτουλμούς, ο οποίος ασκεί παράλληλα καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.
Το σημείο της επίθεσης (πηγή: ΑΡ)
Ο τόπος και ο χρόνος της επίθεσης, δημιουργεί σειρά ερωτηματικών δεδομένου ότι η περιοχή αυτή, αποτελεί  μια από τις πλέον φυλασσόμενες στην Άγκυρα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα, στο φόντο και της «αντι - τρομοκρατικής» δράσης που η κυβέρνηση δηλώνει ότι δυναμώνει αλλά και των πολύνεκρων επιθέσεων του περασμένου Οκτώβρη πάλι στην Άγκυρα (με σχεδόν 100 νεκρούς) αλλά και του περασμένου Γενάρη, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, με 11 νεκρούς Γερμανούς τουρίστες.
Ο πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες ανέβαλε το ταξίδι «για μια αβέβαιη ημερομηνία», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Ήδη σύμφωνα με τηλεγράφημα του «Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων», η συνάντηση που προβλεπόταν να λάβει χώρα αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 11 χωρών μελών της ΕΕ οι οποίες δηλώνουν ότι θα υποδεχθούν «εθελοντικά» περισσότερους πρόσφυγες από την Τουρκία ακυρώθηκε.  
Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Τ. Ερντογάν, ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ και οι δύο θα συμμετάσχουν σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σε ανακοίνωσή του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία στα οποία επέβαινε προσωπικό του στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.