Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Το κεφάλαιο "Σταθάκης": Μοιράζει χρήμα (στο κεφάλαιο)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
Γ. Σταθάκης: «Συζητάμε διάφορα φορολογικά μέτρα» με το κουαρτέτο
Πέμπτη 18/02/2016 - 10:48
«Συζητάμε διάφορα φορολογικά μέτρα» ήταν η φράση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με την οποία επιβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση κυβέρνησης - κουαρτέτου είναι η ένταση της φοροεπιδρομής και με τη μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς και την αύξηση του ανώτατου συντελεστή για τον υπολογισμό της στο 10%.
Μιλώντας στο «MEGA» και σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα έκτακτης εισφοράς με συντελεστή 10% και σκέψεις για αναδρομικά, ο υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά «το "αναδρομικά" δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Το θέμα το οποίο καλούμαστε να επιλύσουμε, και αυτό είναι υπαρκτό, και συζητάμε όλα τα δυνατά μέσα, είναι ότι το 2018 πρέπει να υπάρξει αύξηση του πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ. Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος» και πρόσθεσε «συζητάμε διάφορα φορολογικά μέτρα που εν δυνάμει...» βοηθούν τους στόχους του μνημονίου.
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο σημείωσε ότι τα ανοιχτά θέματα είναι τέσσερα: το Ασφαλιστικό, τα Δημόσια Οικονομικά μέχρι το 2018, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και τα «κόκκινα δάνεια» πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Λέγοντας πως «και τα τέσσερα είναι δύσκολα θέματα, άρα η τελική διαπραγμάτευση, η οποία πρέπει και να κλείσει και τα τέσσερα θέματα, νομίζω ότι τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο το ενδιάμεσο, με τις συζητήσεις που πρέπει να γίνουν και νομίζω ότι με την επιστροφή, σε δύο εβδομάδες, θα υπάρξει», ενώ για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ανέφερε ως χρονικό ορίζοντα το Πάσχα των καθολικών.
Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως «υπάρχει σύγκλιση όσον αφορά τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία δουλεύουμε» και πως «υπάρχουν διαφορές ακόμα».
Για το Ασφαλιστικό επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά επιβεβαίωσε ότι στη διαπραγμάτευση έχει τεθεί θέμα μείωσης των υψηλών συντάξεων, λέγοντας «η οριζόντια μείωση συντάξεων δεν τέθηκε στο τραπέζι, τέθηκε θέμα για περικοπή υψηλών συντάξεων» και πρόσθεσε «εντάξει είναι γνωστή η θέση ορισμένων από τους θεσμούς» συνεπώς το αν θα μειωθούν και πόσο οι συντάξεις θα κριθεί από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
Τις προθέσεις της κυβέρνησης εξέφρασε και για το θέμα των «κόκκινων δανείων» καθώς δεν ήταν σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο μη εξυπηρετούμενο δάνειο πρώτης κατοικίας ή ενός μικρομεσαίου δεν θα πουληθεί από τις τράπεζες στα Funds. Ανέφερε ότι «δεν θέλουμε τα στεγαστικά δάνεια να αποτελέσουν αντικείμενο αγοραπωλησίας, αυτό προσπαθούμε».
Για την άρση των capital contrοls στις τράπεζες, δήλωσε πως «δεν υπάρχει πρόβλεψη» και ότι αυτό θα συμβεί όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες. Όπως είπε τα εμπόδια παραμένουν μόνο για τους ιδιώτες καθώς «τα εμπόδια έχουν αρθεί για τις επιχειρήσεις».
Για το θέμα που προέκυψε με τη δήλωση του υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη περί παραπλάνησης των ψηφοφόρων από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπως έπραξαν και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εκλέχτηκε το Σεπτέμβρη με γνωστή τη συμφωνία του Ιούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.