Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ με χιλιάδες λαού στην μεγάλη απεργία της 4 Φλεβάρη ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας (2 VIDEO - ΦΩΤΟ)



ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
Χιλιάδες λαού στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 04/02/2016 - 12:58 - Ενημέρωση: Πέμπτη 04/02/2016 - 12:58
Την πλατεία Συντάγματος πλημμυρίζουν ασφυκτικά τα απεργιακά μπλοκ που συμμετέχουν στη μαζική, μαχητική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που έφτασε με πορεία από την Ομόνοια. Η τεράστια πορεία, με τα πυκνά μπλοκ και τους χιλιάδες απεργούς που διαδηλώνουν, συντεταγμένα και περιφρουρημένα κινήθηκε από την οδό Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη
(VIDEO)
Πέμπτη 04/02/2016 - 11:06 - Ενημέρωση: Πέμπτη 04/02/2016 - 11:33
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο.
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι. Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν. Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατρακυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους και όλες».

Ο όγκος της διαδήλωσης δεν έχει ακόμα φτάσει στην πλατεία Συντάγματος, με τα πρώτα μπλοκ να εκτείνονται στη λεωφόρο Αμαλίας μέχρι το ύψος των Στύλων Ολυμπίου Διός, προκειμένου να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος και οι υπόλοιποι διαδηλωτές με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ακόμα βρίσκονται στην Ομόνοια.  
Στο βήμα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, βρίσκεται Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.
Νωρίτερα, ο Χρήστος Πάσουλας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Επιτροπής του Μπλόκου της Ανθήλης, χαιρέτησε από την μεριά των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς τις σημερινές μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας.
Όπως σημείωσε ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι δίκαιος και αγώνας επιβίωσης. Σε αυτό τον αγώνα, συνέχισε, ανταμώνουμε με τους εργάτες. Μπορούμε και πρέπει να τον δυναμώσουμε. Να ταιριάξουμε τα κοινά μας αιτήματα. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Τον πλούτο που όλοι εμείς παράγουμε. Επίσης ο ομιλητής κατήγγειλλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που προσπαθεί από την μια να συκοφαντήσει τους αγρότες αποκαλώντας τους φοροφυγάδες και από την άλλη να σπείρει την σύγχιση προκαλώντας διχόνοια με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ενώνουμε την φωνή μας με την δική σας και διαμηνύουμε στην κυβέρνηση και προς πάσα κατεύθυνση να μην τολμήσουν να φέρουν τα μέτρα αυτά για ψήφιση στην Βουλή, κατέληξε.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε ο Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Αδέλφια μας εργάτες και αγρότες σε ολόκληρη την Ελλάδα, είμαστε μαζί σας, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους εσάς, τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, μαζί με όλους τους φτωχούς αγρότες και ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας. Στηρίζουμε τα αιτήματά σας για την Κοινωνική Ασφάλιση, στηρίζουμε τα αιτήματά σας για να σταματήσει η βαριά φορολογία σε βάρος των απλών ανθρώπων. Καταδικάζουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης που μαζί με την τρόικα, μαζί με το ΔΝΤ και με την ΕΕ διαλύουν τις κατακτήσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και για τους εργαζόμενους και για τους φτωχούς αγρότες».
Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι: «Κάτω τα χέρια απ την ασφάλιση. Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Κανένας εργάτης να μην λυγίσει. Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση».
Στην κεφαλή της συγκέντρωσης είναι το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ, ενώ ακολουθούν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Ακολουθεί το πανό της Ομοσπονδίας τύπου - χάρτου, άλλων ομοσπονδιών και σωματείων, ΕΒΕ, λαϊκών επιτροπών, μαθητών, φοιτητικών συλλόγων και γυναικείων οργανώσεων. Στην συγκέντρωση παραβρίσκονται και μαθητές από σχολεία της Αθήνας συμμετέχοντας στο μπλόκ του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας(ΣΑΣΑ). Η «είσοδος» των μαθητών και των φοιτητών καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους.
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.