Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

H Αλεξάνδρα δεν χαρίζει κάστανα: Αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και 50% μειωμένη τιμή ρεύματος στους βιομήχανους μπορούνε... ‒ Της έφαγαν 3 ολόκληρα λεπτά ο Ανδρουλάκης κι ο Άδωνις με τη λερωμένη τους φωλιά ‒ Όταν μιλάει το ΚΚΕ, ηλεκτρικό ρεύμα σας χτυπάει; ‒ Και μόνο μαζί της δεν είχε χρόνο ο Παπαδάκης! ‒ (VIDEO) ‒ Άϊ σιχ...., ρεντίκολα!

Παρέμβαση της Αλ. Μπαλού στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1»
(VIDEO)
Δευτέρα 08/02/2016 - 11:38
Η πραγματική ελπίδα είναι στους δρόμους, επισήμανε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Δευτέρας 8 Φλεβάρη.
Ο λαός δοκίμασε να αλλάξει κυβερνήσεις, πρόσωπα ακόμα και τη λογική να περιμένει το μικρότερο κακό. 

Αυτό που πρέπει να δοκιμάσει τώρα είναι η οργάνωση της πάλης του, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του με βάση τις ανάγκες του και όσον αφορά το Ασφαλιστικό, να μην φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή.
Για το αγροτικό ζήτημα, υπογράμμισε ότι η μικρομεσαία αγροτιά έχει ξεκληριστεί και παραδοσιακές καλλιέργειες έχουν καταστραφεί, γιατί η ΚΑΠ έχει αυτήν την κατεύθυνση και πολιτική, την οποία εφάρμοσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ως συγκεκριμένα παραδείγματα, το αφορολόγητο πετρέλαιο που ισχύει για τους εφοπλιστές και τη μείωση της τιμής του ρεύματος στο 50% που ισχύει για τους βιομηχάνους, ρυθμίσεις που δεν ισχύουν όμως για τους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.