Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Εργαζόμενοι - Συμμαχία: Διαδηλώνουμε για τη ζωή μας ‒ Άρης Πολυγένης: Υποχωρήσεις δεν κάνουμε. Είναι αγώνας επιβίωσης ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Εργατιά - αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Διαδήλωσαν στην Αθήνα για την επιβίωσή τους
Εργαζόμενοι / Συμμαχία
Εργάτες - αγρότες μαζί έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης τον αγώνα
(ΦΩΤΟ)
Σάββατο 13/02/2016 - 14:36 - Ενημέρωση: Σάββατο 13/02/2016 - 14:39

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 μ.μ. το συλλαλητήριο εργαζομένων και αγροτιάς που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και Λαϊκές Επιτροπές, που συναντήθηκαν με την αγροτιά που για δεύτερη μέρα διαδήλωνε στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης που αποφάσισαν δεκάδες μπλόκα της Πανελλαδικής Επιτροπής.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο της Αθήνας
Σάββατο 13/02/2016 - 11:45 - Ενημέρωση: Σάββατο 13/02/2016 - 15:00
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα από εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καθώς και από Λαϊκές Επιτροπές του λεκανοπεδίου και έκανε την εξής δήλωση:
«Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά - αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα, ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους - λαιμητόμους, όπως είναι το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν το λαό μας. Λαϊκή Συμμαχία και αντεπίθεση τώρα».
Χιλιάδες εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τους αγρότες από τα μπλόκα και έστειλαν δυνατό μήνυμα κλιμάκωσης και κοινού αγώνα εργατών και αγροτών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αντιασφαλιστικό όλεθρο που σχεδιάζει η κυβέρνηση. 
Βασίλης Σταμούλης
Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Βαγγέλης Μπούτας μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, ο Βασίλης Σταμούλης πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ, ενώ χαιρετισμούς έκαναν εκπρόσωποι δεκάδων συνδικάτων, φορέων, Αγροτικών Συλλόγων και μπλόκων.

Βαγγέλης Μπούτας

Άρης Πολυγένης: Υποχωρήσεις οι αγρότες δε θα κάνουν - Είναι αγώνας επιβίωσης
Σάββατο 13/02/2016 - 11:11
«Παλεύουμε για την επιβίωσή μας, η πολιτική αυτή καταδικάζει τη βιωσιμότητά μας και μας ξεκληρίζει», τόνισε ο Άρης Πολυγένης από το μπλόκο της Νίκαιας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 13 Φλεβάρη στο «Mega».
Ο Άρης Πολυγένης
Η φωνή των αγροτών και του λαού λέει «Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός θα συγκρουστεί με αυτή την πολιτική γιατί ήρθε η ώρα να γίνει κυρίαρχος ο ίδιος».
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάλεσε τους αγρότες σε διάλογο ισχυριζόμενος ότι «όλα είναι ανοιχτά», ωστόσο δεν απάντησε σε κανένα από τα αιτήματα των αγροτών είτε για το αφορολόγητο, είτε για τα τεκμήρια διαβίωσης, είτε για την απόσυρση του νομοσχεδίου.
«Διάλογος για τη σφαγή μας δε θα επιτρέψουμε να γίνει» απάντησε ο Άρης Πολυγένης, σημειώνοντας ότι «τα τρακτέρ που πάτησαν την άσφαλτο της Αθήνας είναι από το συνεπές αγροτικό κίνημα και αντιπροσωπεύει τη μικρομεσαία αγροτιά. Υποχωρήσεις οι αγρότες δε θα κάνουν, είναι αγώνας επιβίωσης». 
Οι αγρότες δίνουν εκ νέου ραντεβού στα μπλόκα τους για να εκτιμήσουν την πανελλαδική κινητοποίηση και να συζητήσουν για την κλιμάκωση του αγώνα τους, απορρίπτοντας το διάλογο - απάτη της κυβέρνησης.
Από την οδό Β. Γεωργίου


Την κλιμάκωση των αγώνων τους προετοιμάζουν και τα εργατικά συνδικάτα, με ένταση των πρωτοβουλιών τους μπροστά και στην προετοιμασία 48ωρης απεργίας αν η κυβέρνηση φέρει το νόμο στη Βουλή.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.