Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Εργάτες - Αγρότες - Φοιτητές: Τέρμα οι ψευτοθόδωροι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! ‒ ΠΑΜΕ συλλαλητήρια, στις 13 Φλεβάρη, Ομόνοια ‒ Κατασκηνώνουν οι αγρότες στο Σύνταγμα, στις 12 Φλεβάρη ‒ ΠΑΜΕ για τη ζωή μας! (2 VIDEO)

ΕΡΓΑΤΙΑ - ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 13 Φλεβάρη στην Ομόνοια
(SPOT)
Δευτέρα 08/02/2016 - 14:15 - Ενημέρωση: Δευτέρα 08/02/2016 - 16:52
Πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ με σύνθημα «Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».
Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό και να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας. Τονίζει ότι οι αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων που αποφάσισαν μέσα από το συντονιστικό τους όργανο να διαδηλώσουν στην Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, δεν θα είναι μόνοι τους.

Κλιμάκωση του αγώνα - Κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα και κατασκήνωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή
(Βλέπε και τέλος, επόμενη ενότητα)
Παράλληλα, το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το Ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής (Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ):
«Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο
Σάββατο 13 Φλεβάρη, 11 π.μ Ομόνοια
Να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό!
Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας!
Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
Να δυναμώσει σε κάθε χώρο η αλληλεγγύη!
“…με τρακτέρ απ' το χωριό
για την πόλη μια και δυο..”
Οι αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων σε όλη τη χώρα αποφάσισαν μέσα από τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες και το συντονιστικό όργανο τους να διαδηλώσουν στην Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό!
Δεν θα είναι μόνοι τους!
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας που έχει πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νέου Ασφαλιστικού, να συμπαραταχθεί με όλες τις δυνάμεις της δίπλα στους αγρότες και να βουλιάξουμε την Αθήνα!
ΠΑΜΕ Ασφαλιστικό, 4/2/2016
Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ!
Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι έχουμε καθήκον και ευθύνη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους αγρότες, με τους ελευθεροεπαγγελματίες, με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική που μας πτωχεύει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων.
Ενιαία, συντονισμένα, αγωνιστικά, ταξικά!
Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών! Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συμβολικές συντάξεις, με ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, επαγγελματικής προστασίας. Είναι η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, που έχει στην ανέχεια τους εργαζόμενους με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στέλνει στην ανεργία τους νέους, που βάζει λουκέτα στους ελευθεροεπαγγελματίες.
Ο αγώνας των αγροτών είναι μια σκληρή αναμέτρηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Ενάντια στη συνεχή φοροληστεία που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα.
Η κυβερνητική πρόταση δεν διορθώνεται!
Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δεν βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να στηρίξουν τον κοινό αγώνα των εργατών - αγροτών, να αχρηστεύσουμε από κοινού την κυβερνητική προπαγάνδα των κατασκευασμένων στοιχείων, των τρικ, των ψεύτικων ελπίδων, της συκοφάντησης των αγώνων και των μορφών πάλης που μέσα από τις συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες επιλέγουμε!
Να νιώθουν την ανάσα μας παντού!
Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.
Η πρόσφατη απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η επιτυχία της γενικής απεργίας έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Το ΠΑΜΕ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές!
Να προσπεράσουμε τις ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στη ΓΣΕΒΕΕ, στην ΠΑΣΕΓΕΣ, στη ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας, συκοφαντώντας την αξία συμμετοχής στα σωματεία και τους συλλόγους, της συλλογικής αγωνιστικής δράσης. Είναι φορείς ενσωμάτωσης στην προπαγάνδα της ΕΕ, συνεχές εμπόδιο στην οργάνωση, βάζουν φρένο στην ενημέρωση των εργαζομένων, των αγροτών!
Αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ματώσαμε!
Να πληρώσει τώρα το κεφάλαιο και το κράτος της!
Η εργατική και αγροτική οικογένεια, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει πληρώσει ακριβά ως σήμερα για τη διάσωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας!
Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, στις σωματειακές και απεργιακές επιτροπές, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό κουρελόχαρτο!
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε εκατοστό πίσω από το σύνθημα "να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος", να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση.
Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τοίχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δεν θα αναχαιτιστεί! Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία! Να νεκρώσει όλη η χώρα!».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Κόμβος Νίκαιας
Κλιμάκωση του αγώνα - Κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα και κατασκήνωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή
(ΦΩΤΟ - VIDEO)
Κυριακή 07/02/2016 - 15:10 - Ενημέρωση: Δευτέρα 08/02/2016 - 07:56
Κλιμάκωση του αγώνα στα μπλόκα με όλες τις μορφές, κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φλεβάρη και κατασκήνωση στην πλατεία Συντάγματος, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι από 63 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας το μεσημέρι της Κυριακής. Τρία ακόμα μπλόκα έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα και δηλώνουν ότι συντάσσονται με τις αποφάσεις της σύσκεψης.
Η σύσκεψη έγινε με πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και ύστερα από πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας.
Τους αντιπροσώπους από τα μπλόκα καλωσόρισε από το βήμα της σύσκεψης ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι των μπλόκων και μέσα σε αγωνιστικό κλίμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη βάση των δίκαιων αιτημάτων που τους έβγαλαν στα μπλόκα.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
  • Απορρίπτεται η πρόσκληση της κυβέρνησης να συμμετέχουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.
  • Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή συνεχίζονται και εντείνονται τα κλεισίματα των δρόμων και οι αποκλεισμοί.
  • Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα θα συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για περισσότερες από μια μέρες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους. Για την οργάνωση και την περιφρούρηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες επιτροπή από τους αγρότες των μπλόκων.
Με βάση αυτό το πρόγραμμα δράσης τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι επαφές με φορείς σε όλη τη χώρα για να ενισχυθεί το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους.
Επίσης, η σύσκεψη κατέληξε στο εξής πλαίσιο αιτημάτων:
  • Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
  • Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
  • Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Τα μπλόκα από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαμε στην Πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φλεβάρη 2016 και συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρωτοβουλία του Μπλόκου Νίκαιας εκφράζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Μετά από  διεξοδική  συζήτηση,  συμφωνήσαμε να προβάλουμε και διεκδικούμε:
1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ  που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
 Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας - κι ενώ τα  μπλόκα  θα παραμένουν, θα ενισχύονται και θα στήνονται κι άλλα όπου χρειαστεί -  η σύσκεψη αποφάσισε:
 1. Να προχωρήσουμε, από Δευτέρα, σε παραπέρα κλιμάκωση του συντονισμένου πανελλαδικά κλεισίματος δρόμων, τελωνείων, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ
2. Να μην συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος μπλόκου στην σύσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία καλεί για την Τρίτη 9 Φλεβάρη, η κυβέρνηση, με στόχο να μας βάλει σ’ ένας «διάλογο - απάτη» που δεν θα οδηγεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
3. Να πραγματοποιηθεί μεγάλο πανελλαδικό – παναγροτικό συλλαλητήριο με κάθοδο στην Αθήνα κατασκήνωση και τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη. Να παραμείνουμε στο Σύνταγμα για δυο τουλάχιστον μερόνυχτα, επιδιώκοντας τη μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων εκείνων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική για να συμπαρασταθεί στον αγώνα για την επιβίωση μας και να στηρίξει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας σε κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπάλληλους αυτοαπασχολούμενους. Και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
 Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου θα συγκροτηθεί Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία τη Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, θα επισκεφτεί μαζικούς φορείς της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει να καλέσουν τον κόσμο να πάρει μέρος στην αγροτική κινητοποίηση στο Σύνταγμα.
Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν  τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.
 Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει  η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Νίκαια 7 Φλεβάρη 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.