Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΕΔΥΕ - ΟΓΕ - ΕΕΔΔΑ - ΜΑΣ - ΠΑΜΕ: Δυναμική διαμαρτυρία στο υπουργείο Άμυνας ‒ Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο (Φωτό)

ΕΕΔΥΕ
Δυναμική διαμαρτυρία στο υπουργείο Άμυνας ενάντια στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Πέμπτη 25/02/2016 - 19:44
Με συμβολικό αποκλεισμό της πύλης του υπουργείου Άμυνας και υπό το σύνθημα «ΕΕ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο, κλείστε τώρα τις βάσεις του θανάτου» ολοκληρώθηκε η μαζική κινητοποίηση που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Φλεβάρη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενάντια στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενώ στο κάλεσμα συμμετοχής που απηύθυναν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ, η ΟΒΣΑ και το ΜΑΣ, ανταποκρίθηκαν πλήθος φορέων του λαϊκού κινήματος, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέοι και γυναίκες.



Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Γιώργο Μαρίνο και Λουίζα Ράζου. 
Ανάλογη κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο πραγματοποιήθηκε σήμερα παγκρήτια διαμαρτυρία στο Πεδίο Βολής Κρήτης. 
Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στην εφαρμογή πολύ επικίνδυνης πολιτικής που ασκείται για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλίων και ενσωματώνει βαθύτερα τη χώρα μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». 
Όπως σημείωσε, «πίσω από τη λεγόμενη “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική” και την επιδίωξη της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στηρίζει και προωθεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, υπηρετεί τις επιδιώξεις των ευρωατλαντικών ενώσεων».
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε πως «ο λαός μας επιβάλλεται να βρίσκεται σε επιφυλακή, να δυναμώσουμε την πάλη μας , να ενταθεί η ετοιμότητα γιατί είναι φανερό ότι ο πόλεμος στην περιοχή μας, η πολιτική καταστολής της ΕΕ κατά των προσφύγων, η στρατηγική της αστικής τάξης της Τουρκίας και το κλείσιμο των συνόρων από εθνικιστικές πολιτικές δυνάμεις στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, δημιουργούν ένα πολύ εκρηκτικό μίγμα.»
Αναφερόμενος στο προσφυγικό υπογράμμισε ότι το πρόβλημα χρησιμοποιείται για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο των γενικότερων ανταγωνισμών, της κατάστασης που διαμορφώνει ο πόλεμος στη Συρία αλλά και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Λιβύη (Ολόκληρη η ομιλία του Σταύρου Τάσσου Προέδρου της ΕΕΔΥΕ).
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Νίκος Παπαναστάσης,  αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μπλέκει το λαό στο θανατερό κουβάρι των ιμπεριαλιστικών γεωπολιτικών ανταγωνισμών. Πρόκειται τόνισε, για μια πολιτική «που αντί να διασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τον εντάσσουν επιχειρησιακά, στις ληστρικές σιδερόφρακτες αγέλες τους, που σκορπούν το θάνατο, υποδουλώνουν λαούς, κλέβουν τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, καταστρέφουν απόλυτα ακόμη και τις στοιχειώδεις υποδομές διαβίωσής τους, τους διώχνουν απ' το τόπο τους.»
Όπως είπε, «η απόδειξη της ΝΑΤΟικής και κυβερνητικής υποκρισίας ήρθε σήμερα, με την απόφαση της ΝΑΤΟικής Στρατιωτικής Επιτροπής, που έθεσε εκτός συμφωνίας ελέγχου ροής των προσφύγων - μεταναστών (όπως αναφέρουν) το Καστελόριζο, καθώς δεν θεωρείται ότι ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο. Συνεπώς εάν οι πρόσφυγες στραφούν προς τα εκεί, δεν θα υπάρξει παρέμβαση των ΝΑΤΟικών πλοίων.»
Κάλεσε επίσης το λαό σε επαγρύπνηση, σε πάλη ενάντια σε αυτά τα σχέδια στην περιοχή και ενάντια στο ΝΑΤΟ και οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας σε επεμβάσεις και πολέμους (Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Νίκου Παπαναστάση Αντισυνταγματάρχη ε.α., Μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ).
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης
Το ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και επιδόθηκε στους επιτελείς του υπουργείου αναφέρει:
«Εμείς, οι συμμετέχοντες - σήμερα Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016 - στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ και άλλων μαζικών φορέων στο Υπουργείο Άμυνας, με θέμα: “Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικούς πολέμους” απευθύνουμε στο Υπ. Άμυνας - στην κυβέρνηση συνολικά, στα πολιτικά κόμματα της Βουλής, στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ακόλουθο ψήφισμα:

Καταδικάζουμε αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Η “πολυδιάστατη εξωτερική” πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα επικίνδυνα για το λαό χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των Ελληνοτουρκικών Συνόρων από τους πρόσφυγες!!!
Η απόφαση της ΕΕ - με δεδομένη τη στήριξη της ίδιας και του ΝΑΤΟ στο “γκριζάρισμα” του Αιγαίου - οδηγεί στη «συνδιαχείριση» σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Το ΝΑΤΟ είναι μακελάρης των λαών, είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός. Δεν έχει καμία θέση στο Αιγαίο, είναι κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και για τους πρόσφυγες - μετανάστες που ξεριζώνει μαζί με την ΕΕ από τις χώρες τους.
Απαιτούμε:
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
  • Να κλείσουν τώρα οι Ευρωατλαντικές Βάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.