Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Δημήτρης Κουτσούμπας: Τα αντιλαϊκό παράλληλο πρόγραμμα για την κυβέρνηση και ο δρόμος της πάλης για το λαό (VIDEO)

«ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»
Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ψήφισε αποφάσεις της ΕΕ που οδηγούν σε μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων στην Ελλάδα
Σάββατο 20/02/2016 - 14:36
Σε μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα οδηγούν οι αποφάσεις της ΕΕ που ψήφισε η κυβέρνηση ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ κάλεσε το λαό σε επαγρύπνηση και πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, ενάντια στο ΝΑΤΟ και οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής και αναφερόμενος στο «παράλληλο πρόγραμμα» έκανε λόγο για επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να παραπλανήσει η κυβέρνηση το λαό ενώ προωθεί το Ασφαλιστικό και το φορολογικό. Σημείωσε ότι η αγάπη της κυβέρνησης για το λαό τέλειωσε, εκεί που άρχισε η αγάπη της για το κεφάλαιο και πρόσθεσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα κλιμακωθεί με 48ωρη απεργία όταν το Ασφαλιστικό έρθει στη Βουλή. Αναφερόμενος στους αγρότες σημείωσε ότι η κυβέρνηση τους καλεί σε διαλόγους-απάτη, την ίδια στιγμή που δε λέει κουβέντα για τα αιτήματα τους.
Ολόκληρη η ομιλία
«Κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης,
Κάθε φορά που θέλετε να περάσετε ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών πολιτικών, εμφανίζετε και ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να παραπλανήσετε το λαό. 
Αυτό το διάστημα έχετε κάμποσες αντιλαϊκές επιλογές στα σκαριά: Ασφαλιστικό, Φορολογικό, αντιμετώπιση εργατικών, αγροτικών και λοιπών κινητοποιήσεων, και μαζί με αυτά, ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, Προσφυγικό και Μεταναστευτικό.
Αυτή τη φορά το πυροτέχνημα λέγεται "παράλληλο πρόγραμμα", το οποίο αξιοποιείτε για να περάσετε την εντύπωση στο λαό ότι δήθεν μέσα στο δύσκολο και ασφυκτικό πλαίσιο των δικών σας επιλογών, μπορείτε και παίρνετε και κάποια φιλολαϊκά μέτρα.
Όμως "άνθρακες ο θησαυρός", για ακόμη μια φορά.
Αυτά τα μέτρα είναι διάφορες διευθετήσεις και ρυθμίσεις, οι περισσότερες γραφειοκρατικού τύπου, όπως και οι υπουργοί σας ομολογούν σε συνεντεύξεις τους οι βουλευτές σας κ.λ.π.
Πολύ περισσότερο, δεν είναι καν φιλολαϊκές, αλλά φιλο-επιχειρηματικές που οδηγούν στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας.
Η λειτουργία για παράδειγμα του Νοσοκομείου της Σαντορίνης, με τέτοια κριτήρια, το αποδεικνύει.
Και όλα αυτά σε περίοδο μάλιστα που η πολιτική σας έχει επιδεινώσει όλη τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.
Χρειάζεται αρκετό θράσος για να μιλάτε για ανακούφιση, όταν έχετε συμφωνήσει, ότι τουλάχιστον μέχρι το 2018, στις ήδη πετσοκομμένες κρατικές δαπάνες για την Υγεία, δε θα βρεθεί ούτε πεντάρα παραπάνω.
Το ίδιο και για τα φάρμακα, ενώ στην Πρόνοια έπεσε μαχαίρι, κόβοντας τη χρηματοδότηση στο 50%.
Για τους ανασφάλιστους βαφτίζετε "το κρέας - ψάρι".
Τους "δίνεται το δικαίωμα" να πληρώνουν συμμετοχή, όπως και οι ασφαλισμένοι.
Εδώ και αυτοί που δουλεύουν, δεν μπορούν να πληρώνουν για την υγεία τους, για τις εξετάσεις και τους και τα φάρμακα τους, που κόβονται από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ταμεία. 
Πώς θα πληρώνουν οι άνεργοι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι που φυτοζωούν; 
Όταν επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το 22% του πληθυσμού δεν μπορεί να πάει ούτε στις δημόσιες Μονάδες Υγείας λόγω κόστους.
Το 25% μειώνει τις δαπάνες για ρεύμα, για φαγητό για να πληρώσει το αυξημένο κόστος των φαρμάκων.
Ενώ, για παράδειγμα, οι καρδιοπαθείς που αναγκάστηκαν να κόψουν τα φάρμακά τους αυξήθηκαν από 13% που ήταν το 2014 στο 16,5% το 2015.
Αλήθεια, είναι αριστερή - φιλολαϊκή πολιτική, να βάζετε τους Δήμους και τις Περιφέρειες με λεφτά των δημοτών, με επιπλέον δηλαδή τέλη και φόρους, να πληρώνουν για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, να σιτίσουν και να στεγάσουν τους αγροτικούς γιατρούς;
Να ανοίγετε το Νοσοκομείο - επιχείρηση της Σαντορίνης, ή σε άλλα νησιά και περιοχές αύριο, που θα χρηματοδοτείται και από νέα τέλη και φόρους του Δήμου;
Αντί να προσλάβετε ειδικευμένους διασώστες για τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, βάζετε υπαλλήλους των ΟΤΑ να τα λειτουργούν, λες και δε θα μεταφέρουν ασθενείς αλλά κάποιο, οποιοδήποτε προϊόν!
Είναι τόσο "αριστερή" η πολιτική σας που οδηγήσατε τη Νέα Δημοκρατία σε διαμαρτυρία με τη "Μαύρη Βίβλο" που εξέδωσε, γιατί της "κλέψατε" το δικό της πρόγραμμα και γιατί δεν υλοποιείτε τις προηγούμενες διακηρύξεις σας.
Κύριοι της κυβέρνησης, "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά".
Η πολιτική σας αποτελεί συνέχεια της μαύρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Είσαστε άξιοι διαχειριστές των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό, όλοι αυτοί που "τα μιλήσατε και τα συμφωνήσατε" και υπογράψατε το 3ο μνημόνιο, σας κάνουν κριτική να επιταχύνετε την αντιλαϊκή περπατησιά σας.
Αν πραγματικά θέλατε να ασκήσετε μια πολιτική έξω από τις κατευθύνσεις της ΕΕ των μνημονίων, που θα ανακούφιζε πραγματικά τα λαϊκά στρώματα, θα ψηφίζατε την τροπολογία του ΚΚΕ για τους ανασφάλιστους, που λέει ότι, τουλάχιστον αυτοί να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική νοσηλευτική περίθαλψη, δωρεάν, χωρίς καμία συμμετοχή και πληρωμή. 
Θα ψηφίζατε τις τροπολογίες για παροχή δωρεάν γεύματος σε όλους τους μαθητές, για δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας για την κατάργηση του ΕΦΚ, του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση.
Αρκετά πληρώνει ο λαός σε άμεσους και έμμεσους φόρους, εισφορές και άλλα.
Δεν το κάνετε όμως γιατί η αγάπη σας για το λαό τέλειωσε, εκεί που άρχισε η αγάπη σας για το μεγάλο κεφάλαιο.
Και δείχνουν τα περιορισμένα περιθώρια που έχει και η σημερινή κυβέρνηση να ελιχθεί και απέναντι στο λαό, στην προσπάθειά της να υπηρετήσει τις επείγουσες και αδιαπραγμάτευτες για κάθε κυβέρνηση ανάγκες του κεφαλαίου, και σε συνθήκες μάλιστα που η οικονομία δυσκολεύεται πολύ να ανακάμψει.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική "καρότο και μαστίγιο", για να περάσει την πολιτική της και τα μέτρα αξιολόγησης.
Από τη μια μεριά λόγια ευαισθησίας στο λαό, μέτρα δήθεν ανακούφισης, προσκλήσεις σε προσχηματικούς διαλόγους και από την άλλη αυταρχισμός, απαγορεύσεις, συκοφαντίες, όπως αυτές που έχετε εκτοξεύσει το τελευταίο διάστημα σωρηδόν σε βάρος των αγροτών στα μπλόκα και σε άλλα τμήματα του λαού μας που κινητοποιούνται, που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται, είναι στο δρόμο, εξαιτίας της πολιτικής σας.
Καλείτε σε διαλόγους-απάτη, την ίδια στιγμή που δε λέτε κουβέντα για τα αιτήματα που σας έχουν θέσει οι αγρότες, όπως το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, για να έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως οι εφοπλιστές, ή για να έχουν φτηνό ρεύμα αύριο, όπως οι βιομήχανοι κ.λπ. που είναι τα στοιχειώδη, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να επιβιώσουν και να μην αφανιστούν.
Το γεγονός ότι δε λέτε απολύτως τίποτα πάνω σε όλα αυτά, ότι δεν αποσύρετε την αντιασφαλιστική σας πρόταση-έκτρωμα, το γεγονός ότι έχετε κάνει σημαία το ζήτημα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, που είναι το εργαλείο για να πεταχτούν εκτός των άλλων, εκτός παραγωγής οι μικρομεσαίοι αγρότες και να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγες μεγάλες, καπιταλιστικές επιχειρήσεις, δείχνει τι και ποιους υπηρετείτε.
Μιλάτε για βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και ουσιαστικά το μόνο που αλλάζετε είναι η μεταβατικότητα των μέτρων, δηλαδή το αν αυτά θα υλοποιηθούν σε 1,2 ή 3 χρόνια.
Σας το ξαναλέμε για μια ακόμη φορά, όπως το φωνάζει όλος ο κόσμος, και οι εργάτες και οι υπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μισθωτοί και άλλοι επιστήμονες, οι αγρότες που είναι στο δρόμο.
Το αντιασφαλιστικό σχέδιο-λαιμητόμος πρέπει να αποσυρθεί. Οι αγώνες που έγιναν είναι μόνο η αρχή. 
Και οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους και με 48ωρη πανελλαδική απεργία, αν έρθει στη Βουλή και, αν χρειαστεί, και με άλλες μορφές πάλης, για να το διεκδικήσουν.
Ο λαός μας έχει πλέον πλούσια και πολύτιμη πείρα και μπορεί να καταλάβει ότι αυτά που του λέτε, ότι δήθεν "η αξιολόγηση είναι ο τελευταίος κάβος και μετά υπάρχει φως στον ορίζοντα", ακριβώς δηλαδή ό,τι του έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι μόνο αέρας κοπανιστός.
Κάθε αξιολόγηση θα συνοδεύεται και με νέα σκληρότερα μέτρα, μέτρα μόνιμα όχι προσωρινά, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τα μέτρα που χρειάζονται την αμέσως επόμενη περίοδο. 
Εργασιακά, δημοσιονομικά μέτρα, για να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 και πάει λέγοντας.
Την ίδια στιγμή, προχωράτε σε ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Προχτές ήμουν στη ΛΑΡΚΟ, μία από τις ναυαρχίδες του ορυκτού πλούτου μας.
Σας προειδοποιούμε: Μην τολμήσετε να πειράξετε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με απειλές για μειώσεις προσωπικού, ξεκινώντας δήθεν από τους εργολαβικούς πρώτα, τη στιγμή που πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις, μην τολμήσετε να πειράξετε δικαιώματα και εισοδήματα κατακτημένα με ποταμούς αίματος και θυσιών, πολύχρονων αγώνων.
Δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από αναφορές ότι η παγκόσμια οικονομία αγκομαχά, ότι οι εκτιμήσεις μιλάνε για την πιθανότητα νέας, πιθανόν πιο βαθιάς και συγχρονισμένης κρίσης, σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες οξύνονται επικίνδυνα.
Όλα τα παραπάνω, που ισχύουν βεβαίως, επιβεβαιώνουν την ανάγκη, ο αγώνας του λαού να στρέψει τα πυρά του στο βασικό αντίπαλο, που είναι η ίδια η οικονομία και εξουσία του κεφαλαίου, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν αυτό το δρόμο, ο οποίος εν έτει 2016 όχι μόνο δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά στέλνει τους εργαζόμενους στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, για ένα επίδομα των 384 ευρώ.
Κύριες και κύριοι βουλευτές,
Κανένας επικοινωνιακός αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος του λαού σε όλα τα μέτωπα.
Και στο μέτωπο της εσωτερικής πολιτικής. Και στο μέτωπο της ονομαζόμενης εξωτερικής πολιτικής.
Συνεχίζει την πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα.
Και είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο λαός μας ότι αποτελεί ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο και η εσωτερική και η εξωτερική πολιτική. Το ένα αποτελεί συνέχεια του άλλου.
Μια κυβέρνηση, η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα, τα κέρδη του κεφαλαίου, που παίρνει μέτρα σε βάρος του δικού της λαού, θυσιάζοντας τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, είναι απόλυτα λογικό κι επόμενο να συμμετέχει και σε επεμβάσεις και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε τυχοδιωκτισμούς, με όποιο πρόσχημα και αν εξαπολύονται, σε βάρος άλλων λαών.
Το λέμε αυτό, γιατί με πρόσχημα το Προσφυγικό, ετοιμάζεται ο νέος γύρος επεμβάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Και η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που αποδέχτηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Γιατί αυτή η εμπλοκή όχι μόνο δε λύνει το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά αντίθετα το οξύνει.
Η ανάμειξη του ΝΑΤΟ ενισχύει τη στρατιωτική δράση και τις ενέργειες της Τουρκίας και στη βόρεια Συρία. Οδηγεί στην κλιμάκωση του πολέμου και άρα σε περισσότερους ξεριζωμένους και περισσότερους πρόσφυγες. Είναι τόσο απλό!
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, που εκδηλώνονται και με τη συγκέντρωση πολεμικών μέσων στην περιοχή και φυσικά μεγαλώνει τους κινδύνους από μια τέτοια αντιπαράθεση.
Και οπωσδήποτε, αποθρασύνει και ενισχύει την επιθετικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αφού ως γνωστόν το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την εξέλιξη αυτού του προβλήματος. Παρ' όλα τα λόγια συμπάθειας προς τους πρόσφυγες, συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς αυτούς για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό της ΕΕ, ψήφισε και πανηγύρισε για αποφάσεις που οδηγούν σε μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα και στο ανοιγοκλείσιμο της κάνουλας, σύμφωνα με τις ανάγκες μόνο του μεγάλου κεφαλαίου σε φτηνά εργατικά χέρια.
Αυτές τις ανάγκες εξυπηρετεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία σε άλλα κράτη-μέλη και τα hot-spots διαλογής των συγκεκριμένων προσφύγων.
Οι αντιθέσεις μεταξύ κρατών-μελών και για τη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, που έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα με κλείσιμο συνόρων, Σένγκεν κλπ, οφείλονται στο διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης και διάρθρωσης της οικονομίας μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. 
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, ενάντια στο ΝΑΤΟ και οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας σε επεμβάσεις και πολέμους.
- Ενάντια στην ΕΕ και τους μηχανισμούς της είτε λέγονται Σένγκεν, Frontex, Κανονισμός Δουβλίνου κ.λπ.
- Για απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής και τα νησιά στα κράτη τελικού προορισμού τους, σε αντίθεση με hot-spots ή κέντρα μετεγκατάστασης διαλογής και στην ουσία εγκλωβισμού τους εδώ.
- Για ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και χωρίς την παρουσία ΜΚΟ. 
Και μιας και η κουβέντα είναι για τους πρόσφυγες, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους Έλληνες πρόσφυγες, μέσα στην ίδια τους τη χώρα.
Με πόνο ψυχής μου έλεγαν οι κάτοικοι της Ποντοκώμης του Νομού Κοζάνης, όπως και άλλων κοινοτήτων, της Μαυροπηγής, του Κομάνου, άλλων χωριών εκεί που οδηγούνται σε υποχρεωτική μετεγκατάσταση, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί και τα στοιχειώδη σε υποδομές, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα χωριά τους.
Ποντιακής καταγωγής στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι, ρίζωσαν μετά την προσφυγιά της δεκαετίας του '20 εκεί, σε αυτά τα μέρη και τώρα πάλι ξεσπιτώνονται, χωρίς να εξασφαλίζονται τουλάχιστον οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη ζωή των χωριών τους, που έφτιαξαν με πολύ πόνο και ιδρώτα.
Πρέπει να παρθούν, και γι' αυτό και για άλλα προβλήματα, συγκεκριμένα μέτρα που θα σας καταθέσουμε και με ξεχωριστές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας.
Έτσι και αλλιώς, στο δρόμο της πάλης για ανατροπή του συστήματος που προκαλεί πολέμους, φτώχεια, πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκεται η λύση, για το λαό και τη χώρα».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.