Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

68 Μπλόκα: Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό (VIDEO - Φωτό)

Έγινε η συνάντηση των εκπροσώπων των 68 μπλόκων με την κυβέρνηση
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 25/02/2016 - 17:14 - Ενημέρωση: Πέμπτη 25/02/2016 - 17:25
Αποτέλεσμα του κοινού οργανωμένου αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών με τα λαϊκά στρώματα, χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μπούτας, το γεγονός ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση συζητάει το αφορολόγητο και καθυστερεί την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.
Εκ μέρους των εκπροσώπων των 68 μπλόκων που συμμετείχαν στη συνάντηση με την κυβέρνηση που έγινε την Πέμπτη, ο Βαγγέλης Μπούτας σε δηλώσεις του αμέσως μετά τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι

«ο αγώνας αφήνει παρακαταθήκη για τα αιτήματα μας αλλά και για το ίδιο το κίνημα γιατί δεν είναι αγώνας μια και έξω.

Είναι αγώνας που θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα και ήδη από αυτόν τον αγώνα μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν το αφορολόγητο, που μέχρι τώρα δεν το κουβέντιαζαν. Βεβαίως θα περιμένουμε να δούμε το νόμο, τι προβλέπει και παραμένουμε σε ετοιμότητα για την συνέχιση του αγώνα ανάλογα με το τι θα προβλέπει ο νόμος».
 
Επισημαίνοντας ότι οι κυβερνητικές προτάσεις μπορεί  να βρεθούν υπό την αίρεση των δανειστών κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα ενώ σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της συνάντησης είπε ότι αυτά θα συζητηθούν συλλογικά και θα παρθούν συλλογικές αποφάσεις ενώ ξεκαθάρισε ότι μέχρι τότε τα μπλόκα θα παραμείνουν.
Η αντιπροσωπεία έθεσε το θέμα των διώξεων των αγροτών με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου και ζήτησε να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» (Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την δήλωση).
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των μπλόκων κατέθεσαν υπόμνημα με το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων όπως αυτά αποφασίστηκαν στην Πανελλαδική σύσκεψη των 68 μπλόκων που έγινε στις 7 Φλεβάρη στη Νίκαια.

Συγκεκριμένα τα πέντε αιτήματα είναι:
1. Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Διεκδικούμε: Kαμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Να μην εφαρμοστεί η φορολογία στο τσίπουρο.
Στο υπόμνημα υπογραμμίζεται  ότι η ικανοποίηση των πέντε  αιτημάτων «εξασφαλίζει ανάσες επιβίωσης απέναντι στον ανελέητο ανταγωνισμό για την εξασφάλιση κέρδους που βιώνουμε, από τους προμηθευτές μέσων και εφοδίων, τους εμπόρους, τις εισαγωγές ομοειδών προϊόντων, τους εξαγωγείς, μεταποιητές, διακινητές των προϊόντων μας». (Διαβάστε Το υπόμνημα με τα αιτήματα που κατέθεσαν στον πρωθυπουργό).
Σε δηλώσεις του ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι «η πλειονότητα του αγροτικού κόσμου περνάει δύσκολα» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις σε μια «δύσκολη δημοσιονομική εξίσωση» όπως είπε, για την δημιουργία της οποίας όμως οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν καμία ευθύνη αφού είναι το αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της καπιταλιστικής κρίσης.
Πρόσθεσε ότι η μόνη λύση είναι η «αύξηση του εθνικού πλούτου», η προσπάθεια της κυβέρνησης με άλλα λόγια για να «ξαναπάρει μπρος» η καπιταλιστική ανάπτυξη με μειωμένο το εργατικό «κόστος».
Αναφερόμενος στην εισαγγελική παρέμβαση ενάντια στους αγρότες είπε ότι «δεν συμφωνεί με λογικές ποινικοποίησης», αλλά δεν δεσμεύθηκε να καταθέσει η κυβέρνηση σχετική τροπολογία για την κατάργηση των «αγροτοδικείων» σύμφωνα με την πρόταση των 68 μπλόκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.