Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Softex: Η εταιρεία στη βουλγαρία, οι 200 εργαζόμενοι στο δρόμο... που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ‒ Αλληλεγγύη συνδικάτων στον αγώνα των εργαζομένων ‒ Η (συν)παράσταση του Σκουρλέτη στα ...χαρτιά (VIDEO)

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της Softex για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου. Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο τον Ιούλη, η εργοδοσία αρνιόταν επίμονα να το επισκευάσει, παρόλο που απ ότι φαίνεται, ήδη έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες για την επισκευή. Αντιθέτως, η ιδιοκτήτρια της Softex, η πολυεθνική «Bolton Group», σχεδιάζει την μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας στην Βουλγαρία. 

Από την Πορεία στο Υπ. Εργασίας στις 18 Γενάρη
Υπενθυμίζουμε ότι η πυρκαγιά είχε συμβεί εν μέσω σοβαρών ελλείψεων στην πυρασφάλεια του εργοστασίου, όπως είχε καταγγείλει και το Σωματείο των εργαζομένων.
Του αγίου ανήμερα
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι οι εταιρείες νοιάζονται μόνο για το κέρδος και αδιαφορούν για τις 130 οικογένειες που πετιούνται στο δρόμο. Τα εργοστάσια τα κλείνουν τα κέρδη των βιομηχάνων και όχι οι αγώνες των εργατών. Το πρόσωπο της εργοδοσίας έχει φανεί άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν από τις εκατοντάδες απολύσεις και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, όλα στο βωμό του κέρδους.
Πορεία στο Υπ. Εργασίας στις 18 Γενάρη
Καταγγέλουμε την απόφαση της εργοδοσίας, αλλά και την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αδιαφορεί για το πρόβλημα των εργαζομένων. Άλλωστε η κυβέρνηση αυτή όπως και οι προηγούμενες αφήνουν την όποια μεγαλοεργοδοσία να δρα ασύστολα σε βάρος των εργαζομένων.
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην Softex και το Σωματείο τους στον αγώνα τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και το δικαίωμά τους στην δουλειά.

* * *
Αλληλεγγύη συνδικάτων στους εργαζόμενους της «ΣΟΦΤΕΞ»
Την εργοδοσία της επιχείρησης «ΣΟΦΤΕΞ» για την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο στο Βοτανικό, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία, τονίζοντας ότι τα ταξικά συνδικάτα θα βρίσκονται δίπλα τους. Όπως υπογραμμίζει «το κίνημα έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία και από την καινούρια κυβέρνηση (καινούρια και όμως τόσο παλιά...) μιας και στον ένα χρόνο διακυβέρνησης έχει δείξει με ποιου το μέρος είναι. Με αυτήν την κυβέρνηση χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ οι εργαζόμενοι στον "ΖΟΥΡΑ", στην "Ανακύκλωση", στην κινητοποίηση ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό. Αυτή είναι η κυβέρνηση που έφερε το τρίτο μνημόνιο, που έφερε την "ταφόπλακα" του Ασφαλιστικού. Είναι με τα αφεντικά της, τους μονοπωλιακούς ομίλους, είναι με την "BOLTON", την πολυεθνική που έχει τη "SOFTEX"».
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η άρνηση της επιχείρησης να επισκευάσει τη μονάδα που κάηκε τον περασμένο Ιούλη αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τυχαία, αποσκοπούσε στο κλείσιμο του εργοστασίου, πατώντας πάνω στην αντεργατική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αφήνει τη μεγαλοεργοδοσία να δρα ασύδοτα σε βάρος των εργαζομένων για να αυξάνει τα υπερκέρδη της. Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή της επιχείρησης "SOFTEX", αλλά και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που αδιαφορεί για το πρόβλημα». 
Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «SOFTEX» που αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στο Βοτανικό, απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση: «Αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη πολυεθνική, όπως και γενικότερα οι καπιταλιστές, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα κέρδη τους, ενώ αδιαφορούν για τις ζωές των εργατών και των οικογενειών τους». Καταγγέλλει, επίσης, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί και αυτή «όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αποδεικνύεται και με την περίπτωση της "SOFTEX", όπως και με πάμπολλες άλλες περιπτώσεις, ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν τα αφεντικά και όχι οι αγώνες των εργατών».
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας τονίζει, ανάμεσα σε άλλα, ότι «οι εργάτες δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα μας με ταξική κατεύθυνση και προσανατολισμό, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας, να βάλουμε μπροστά για το δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος της πολυεθνικής, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυγατίσουν περισσότερο τα κέρδη τους. Αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί και αυτή όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αποδεικνύεται, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των καπιταλιστών και όχι οι αγώνες των εργαζομένων».
Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής σημειώνει: «Για άλλη μια φορά γίνεται καθαρό ότι αυτοί που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες, που έχουν στα χέρια τους τα εργοστάσια, αποφασίζουν ανάλογα με τη μεγαλύτερη κερδοφορία το πώς θα οξύνουν την επιθετικότητα απέναντι σε ολόκληρη την εργατική τάξη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα όλων των εργαζομένων της "ΣΟΦΤΕΞ" για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους. Είναι υποχρέωση όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούμε στα ταξικά σωματεία και να βάλουμε πλώρη με οργανωμένους ταξικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της σαπίλας και να γίνουμε οι ίδιοι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε».
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο σημειώνει: «Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με τον πιο ωμό τρόπο ότι οι κεφαλαιοκράτες χρησιμοποιούν τα μέσα παραγωγής που έχουν στα χέρια τους, επενδύουν ή αποεπενδύουν, ανοίγουν ή κλείνουν επιχειρήσεις με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη τους και δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή των εργαζομένων και για το δικαίωμά τους στη δουλειά, ούτε δίνουν δεκάρα για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων, για τη χρησιμότητα του προϊόντος που παράγεται. Είναι φανερό ότι καμία καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού, ότι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των εργαζομένων είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα. Ξέρουμε πολύ καλά, και οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν, ότι η μόνη οριστική διέξοδος για τους εργαζόμενους, αλλά και για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, είναι να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι στον πλούτο που παράγουμε».    
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ αναφέρει: «Καταλαβαίνουμε ακριβώς τι περνάνε αφού και εμείς ζήσαμε παρόμοια κατάσταση το 2009 (...) έτσι λειτουργούν τα μονοπώλια, από τη μία λιώνουν τους εργάτες στη δουλειά και από την άλλη τους στέλνουν στον Καιάδα της ανεργίας αυτούς και τις οικογένειές τους». Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που «δεν διαφέρει από τις προηγούμενες, καθώς στηρίζει τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους με συνεχείς αντεργατικούς νόμους και ζεστό χρήμα μέσω επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών».
Η Διοίκηση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη στους συναδέλφους του εργοστασίου της «SOFTEX», σημειώνοντας ότι «για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι μπροστά στην κερδοφορία τους τα παράσιτα της κοινωνίας, οι βιομήχανοι, δεν διστάζουν να παίξουν με τις ζωές και τις αξιοπρέπειες των εργαζομένων, αλλά και των οικογενειών τους. Και μπορεί ψεύτικα και υποκριτικά η συγκυβέρνηση να τους χτυπά την πλάτη, αλλά ας μην ξεχνάμε τους όρκους πίστης που έδινε και δίνει στους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία τους».
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου της Σόφτεξ καλώντας όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα τους με κάθε πρόσφορο τρόπο. Οπως επισημαίνει «Η περιοχή μας γέμισε από κλειστά εργοστάσια με απολυμένους – άνεργους χωρίς καμία προστασία, με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία. Οι μάχες που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε ανάγκασαν κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα προστασίας των απολυμένων. Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υποκριτική, ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των βιομηχάνων και την ίδια στιγμή τσακίζει εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι ή τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων ή οι ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Οι εργάτες δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα μας για το χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας βάζοντας στόχο πάλης τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα σ’ όλους τους εργαζόμενους».
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει «την κυβέρνηση που ενώ στις «κορώνες» της καμώνεται πως είναι με τους εργαζόμενους, στην πράξη στέκεται στο πλευρό της πολυεθνικής. Με τους νόμους της απελευθερώνει τις απολύσεις, διαλύει το ασφαλιστικό, ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα, δίνει τη δυνατότητα lock out στους εργοδότες. Με λίγα λόγια τόσο αυτή όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζουν με συνέπεια τα αφεντικά τους, που δεν είναι άλλα από το μεγάλο κεφάλαιο. Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιούν τις αντεργατικές πολιτικές τους στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», κάνοντας την εργατική δύναμη ακόμη φθηνότερη, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερα κέρδη στην εργοδοσία. Αυτοί είναι οι νόμοι τους! Στα μέτρα των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων».
Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της χαρτοβιομηχανίας Softex. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Οι αγωνιζόμενοι στην Softex δεν είναι μόνοι τους. Είναι μαζί τους συνδικαλιστικοί φορείς και εργαζόμενοι. Είναι το ταξικό κίνημα της χώρας. Μαζί θα δώσουμε την καλύτερη απάντηση σε κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και τους πολιτικούς μηχανισμούς τους με την απεργία στις 4 Φλεβάρη και με τον καθημερινό αγώνα στην γειτονιά,στον χώρο δουλειάς, στον κλάδο, παντού για να τελειώνουμε μια και καλή με τους εκμεταλλευτές μας».
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας μεταξύ άλλων «απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος και εργαζόμενη της SOFTEX τη δουλειά τους, να εξασφαλιστούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά τους δικαιώματα».
Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της “SOFTEX”, που ενωμένοι και αποφασισμένοι παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά, έχοντας μαζί τους την αλληλεγγύη και τη στήριξη όλου του κλάδου, όλου του ταξικού κινήματος. «Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης “SOFTEX” για την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο στο Βοτανικό, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της, που ουσιαστικά σημαίνει στήριξη της επιλογής της εργοδοσίας. Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, να εξασφαλιστούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά τους δικαιώματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.