Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Οι θέσεις του ΚΚΕ στις εξελίξεις ‒ Συγκρούσεις, Αιγαίο, ΕΕ-καπιταλιστική κρίση, Κύπρος, Ασφαλιστικό ‒ Το μεγάλο κεφάλαιο δεν έχει κινδύνους (VIDEO)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (VIDEO)
Δευτέρα 04/01/2016 - 16:26 - Ενημέρωση: Δευτέρα 04/01/2016 - 17:01
Παυλόπουλο, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Γενάρη στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ανέφερε: 
«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο σε ζητήματα που αφορούν εσωτερικές εξελίξεις όσο και γενικότερες διεθνείς εξελίξεις. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Αιγαίο και τους κινδύνους μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στις συγκρούσεις στη Συρία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Ιδιαίτερα επισημάναμε την ανησυχία που δημιουργεί η τουρκική επεκτατική πολιτική στο Αιγαίο με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με αφορμή την ΝΟΤΑΜ της προηγούμενης εβδομάδας για ουσιαστικά περιορισμό της κυριαρχίας σε όλο το Αιγαίο από το Βορρά μέχρι το Νότο για ένα χρόνο, πράγμα που εξάλλου το έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες της όξυνσης των προβλημάτων και των ανταγωνισμών στην περιοχή δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους. 

Το Κυπριακό, φυσικά, είναι στην επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά γενικότερα και άλλων μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή με την προσπάθεια δημιουργίας ενός ουσιαστικά νέου "σχεδίου Ανάν", σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση - εκφράζουμε και γι' αυτό την ανησυχία μας. 

Βεβαίως, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη, τα προβλήματα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που συνεχίζονται, τόσο στην Ευρώπη, στη χώρα μας και διεθνώς, με μεγάλες οικονομίες να μπαίνουν στη διαδικασία της επιβράδυνσης και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τους λαούς, κυρίως για το λαό της Ελλάδας.
Και, φυσικά, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μπροστά στη νέα χρονιά, μεγάλα ζητήματα που είναι ανοιχτά και μπροστά μας, όπως το Ασφαλιστικό, για το οποίο έκανα και πριν δήλωση και αναφέρθηκα σε αυτό, μετά τη συνάντηση που είχα με τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλο και βεβαίως για όλα τα υπόλοιπα μέτρα, ως προαπαιτούμενα του Μνημονίου, που θα πλήξουν τον ελληνικό λαό, τους μισθωτούς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, γιατί το μεγάλο κεφάλαιο δεν έχει κινδύνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.