Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κατρούγκαλος και CIA (Όλγα): Ευαίσθητοι ληστές ‒ ΚΚΕ: Αναγκαστική αφαίμαξη των φτωχών αγροτών για ενίσχυση του κεφαλαίου

Κατρούγκαλος και CIA Όλγα μετά των ισαποστόλων
(Φωτό από την συνέντευξη τύπου)

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Φαρμάκι αλλά με... «ευαισθησία» και «κοινωνική δικαιοσύνη» το νέο ασφαλιστικό για τους αγρότες
Παρασκευή 22/01/2016 - 19:27 - Ενημέρωση: Παρασκευή 22/01/2016 - 19:27
Με αόριστες υποσχέσεις για δήθεν «διορθώσεις», επικλήσεις στα μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και συγκαλυμμένες απειλές, τέσσερις υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιστρατεύτηκαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων και ιδιαίτερα του αγώνα της αγροτιάς.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την κοινή υπουργική συνέντευξη Τύπου
Παρασκευή 22/01/2016 - 19:30
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την κοινή υπουργική συνέντευξη Τύπου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Η σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου του κυβερνητικού ''κουαρτέτου'' παραπλάνησης, επιβεβαίωσε την επιμονή της συγκυβέρνησης στην υλοποίηση με κάθε μέσο της αντιλαϊκής πολιτικής στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, που επιταχύνει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας, στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών.
Για άλλη μια φορά με σκόρπια, παραπλανητικά ακόμη και ψεύτικα στοιχεία έκρυψε ότι φορολογεί τους φτωχούς αγρότες με το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα, που σημαίνει φορολογία εισοδήματος για τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ενώ έτσι ωφελούνται οι μεγαλοαγρότες με πολύ μεγαλύτερο πραγματικό εισόδημα.
Το ίδιο έκανε και για τις ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη και υγεία, που επιβάλλονται όχι στο πραγματικό, άλλα στο κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα, τριπλασιάζοντας τις εισφορές που αντιστοιχούν στις σημερινές -πρώτη και δεύτερη- ασφαλιστικές κατηγορίες, χαρατσώνοντας πάλι τους φτωχούς αγρότες με πραγματικό καθαρό εισόδημα έως 11.000 ευρώ. Τη στιγμή που πάνω από το 50% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι, στην πλειοψηφία τους αγρότισσες.
Είναι σταθερός ο στόχος της κυβέρνησης, η -μέσω τεκμηρίων- αναγκαστική αφαίμαξη των φτωχών αγροτών, για να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και να εξασφαλίσει την ενίσχυση του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του, που έχει συμφωνήσει με τους συνεταίρους της, ΕΕ, ΔΝΤ και τα άλλα αστικά κόμματα, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
Στην ίδια κατεύθυνση χρησιμοποιεί και την υπαρκτή διαστρωμάτωση της αγροτιάς με το επιχείρημα του ''κατά κύριο επάγγελμα αγρότη'', όχι, όπως ψεύτικα επικαλείται, για να ελαφρύνει, αλλά για να εξοντώσει τους φτωχομεσαίους αγρότες με τα παραπάνω μέτρα μέχρι το 2019.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τους αγώνες και τα αιτήματα της μαχόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς στα μπλόκα της επιβίωσης, για να αποσυρθεί και να καταψηφιστεί αν φτάσει στη βουλή η πρόταση τερατούργημα, για να καταργηθούν τα τεκμήρια και η φοροληστεία από το πρώτο ευρώ.
Βαδίζοντας στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας, της ρήξης και της ανατροπής, για την κοινωνία που ο μόχθος του αγροτοπαραγωγού δεν θα συνθλίβεται από τα μονοπώλια και το κράτος τους».

Οι υπουργοί Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη, επί της ουσίας δεν είπαν τίποτα καινούργιο. Υπεραμύνθηκαν της κυβερνητικής πρότασης για το Ασφαλιστικό, με τον προκλητικό ισχυρισμό της «ισονομίας» και της «κοινωνικής δικαιοσύνης» που αποκαθίσταται με την εισαγωγή «ίδιων κανόνων», διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί στην γραμμή της για κατεδάφιση του συνολικά του Ασφαλιστικού αλλά και στο σκέλος που αφορά τους αγρότες. Μόνο που αυτοί οι «ίδιοι κανόνες» οδηγούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, όπως βέβαια και των μισθωτών, των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών και των επιστημόνων, από τη μια σε δραματική αύξηση των εισφορών τους, σε λεηλασία του εισοδήματός τους και από την άλλη σε συντριπτικές μειώσεις των συντάξεών τους.
Ο Γ. Κατρούγκαλος, αξιοποιώντας περίτεχνα την αντιασφαλιστική πραγματικότητα που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στον ΟΓΑ, ουσιαστικά ξεδίπλωσε την νέα ζοφερή κοινωνικοασφαλιστική βαρβαρότητα σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Επιχειρώντας να παρουσιάσει το «μαύρο - άσπρο» και αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα,  επιχείρησε να περάσει το μήνυμα ότι δήθεν οι αυξήσεις στις εισφορές των αγροτών δεν είναι μεγάλες και πως σε ορισμένες κατηγορίες θα γίνουν και μειώσεις.
Η πραγματικότητα είναι ότι ήδη οι αγρότες έχουν επιβαρυνθεί με αυξήσεις στις εισφορές στον ΟΓΑ. Στην 1η κλάση, από 753,12 ευρώ ετησίως το 2014, αυξήθηκε στα 928,40 ευρώ το 2016, ενώ στην 3η κλάση, που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι αγρότες, οι εισφορές αυξήθηκαν από τα 954,12 ευρώ το 2014 στα 1.215 ευρώ το 2016.
Από 1/1/2017 ο συντελεστής ανεβαίνει στο 14%, το 2018 στο 17% και το 2019 στο 20%. Επιπλέον, από το 2017 αυξάνεται η εισφορά για την Υγεία από 2,5% στο 6,95%, ενώ θα υπάρχει και εισφορά 0,5% για την αγροτική εστία. Έτσι, η συνολική επιβάρυνση του αγρότη / κτηνοτρόφου για την ασφάλισή του θα είναι 27,45% στο ασφαλιστικό εισόδημά του το 2019.
Από 1/1/2017 καταργούνται οι 7 κλίμακες των ασφαλιστικών εισφορών που ισχύουν για τους αγρότες και η ελάχιστη εισφορά θα υπολογίζεται στο 80% του κατωτέρου μισθού του άγαμου εργαζόμενου άνω των 25 ετών, ο οποίος σήμερα είναι 586 ευρώ και το 80% είναι 468,80 ευρώ το μήνα, δηλαδή 5.625,60 ευρώ το χρόνο. Ακόμα και στην περίπτωση που ένα αγρότης κληθεί να καταβάλλει την ελάχιστη εισφορά, το ποσό που θα καταβάλλει στον ΟΓΑ θα είναι 1.544 ευρώ και το διπλάσιο, όταν πρόκειται για αντρόγυνο, δηλαδή 3.088 ευρώ το χρόνο.  Δηλαδή οι εισφορές θα απορροφούν τουλάχιστον το 54,8% του ετήσιου εισοδήματός τους. Η επιβάρυνση θα αυξάνεται ανάλογα για κάθε άλλο ασφαλιζόμενο ενήλικο μέλος της ίδιας οικογένειας που δεν έχει άλλη ασφάλιση. Αν το πραγματικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 5.625,60 ευρώ, η εισφορά για τον επόμενο χρόνο θα είναι ανάλογη και προφανώς μεγαλύτερη. Το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα θα επιμερίζεται σε σύζυγο και ενήλικα ασφαλιζόμενα παιδιά και δεν μπορεί να είναι μικρότερο για τον καθένα από το κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα.
Στην περίπτωση που το εισόδημα ανέρχεται στα 10.000 ευρώ, η ετήσια εισφορά θα ανέρχεται στα 2.745 ευρώ και όταν πρόκειται για οικογενειακή εκμετάλλευση, το δεύτερο μέλος (π.χ. σύζυγος) θα επιβαρύνεται με την «ελάχιστη» ασφάλιση, το ποσό δηλαδή των 1.544 ευρώ. Έτσι, η συνολική επιβάρυνση θα είναι 4.289 ευρώ και σε ποσοστό το 42,89% του οικογενειακού εισοδήματος.
Σε κάθε περίπτωση, οι νέες εισφορές είναι υψηλότερες ακόμα και για το ποσό που προέβλεπε η ανώτερη κλάση του ΟΓΑ με το ισχύον καθεστώς και ανέρχεται σήμερα στα 2.139 ευρώ (7η κλάση). Κατά συνέπεια σε όλους τους αγρότες επιβάλλονται αυξήσεις στις εισφορές τους, που γίνονται ακόμα πιο μεγάλες σε αυτούς που έχουν υψηλότερα εισοδήματα. Για κάποιον αγρότη που έχει π.χ. 30.000 ευρώ αγροτικό εισόδημα, οι εισφορές στο νέο ταμείο θα είναι 8.235 ευρώ και μαζί με το δεύτερο μέλος της οικογένειας στα 9.779 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 32,6% του οικογενειακού εισοδήματος.
Έτσι ερμηνεύει η κυβέρνηση την προστασία των πιο «αδύναμων» για τους οποίους εκφράζει δήθεν τη... συμπάθειά της . Η αναφορά του υπουργού Εργασίας ότι «είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε για το ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε», φαντάζει ως κακόγουστο ανέκδοτο, ενώ η φράση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Τρ. Αλεξιάδη, πως είναι «άλλο η ευαισθησία και άλλο η συμφωνία», εννοώντας το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την τρόικα, αποδίδει πέρα για πέρα την κυβερνητική πολιτική:  Το νέο ασφαλιστικό για τους αγρότες είναι φαρμάκι, σερβιρισμένο με... συμπάθεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.