Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: Ληστεία αλά αριστερά ‒ Επικουρικές: Επί κουρείου ‒ Γεροβασίλη: Η CIA και η Όλγα ξέρουν ‒ ΚΚΕ: Αιτία πολέμου ‒ ΠΑΜΕ με δύναμη πάλι και πάλη

Να πιούμε και μια φραπεδιά τώρα, να στανιάρουμε. Τα δώσαμε ΟΛΑ!
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Δίνει τη «χαριστική βολή» σε ό,τι απέμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση
Δευτέρα 04/01/2016 - 23:23 - Ενημέρωση: Τρίτη 05/01/2016 - 10:09
Τη «χαριστική βολή» σε ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το νέο σχέδιο το οποίο παρουσίασε τη Δευτέρα 4 Γενάρη ο υπουργός Εργασίας στα κόμματα και αναμένεται να στείλει για έγκριση στο κουαρτέτο.
ΚΚΕ
Αιτία πολέμου για το σύνολο του λαού το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό
Τρίτη 05/01/2016 - 14:01
Σε σχόλιο για το σχέδιο της κυβέρνησης και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου για το Ασφαλιστικό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που διαλύει πλήρως τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και συνεχίζει το έγκλημα από εκεί που το άφησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί αιτία πολέμου για το σύνολο του λαού.
Κανείς δεν εξαιρείται από τη νέα σφαγή. Οι σημερινοί και αυριανοί συνταξιούχοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματίες, η νέα γενιά και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο για τη διαχρονική λεηλασία των Ταμείων απ’ το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος, καθώς και για την καπιταλιστική κερδοφορία, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση εκβιάζει ωμά και κυνικά, όταν καλεί το λαό να επιλέξει ανάμεσα στο δικό της σχέδιο και την πλήρη κατάρρευση του Ασφαλιστικού, αναπαράγοντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επίσης, κοροϊδεύει προκλητικά όταν βαφτίζει την πρότασή της "κοινωνικά δίκαιη". Η "δικαιοσύνη" της κυβέρνησης είναι το μοίρασμα της φτώχειας και η προς τα κάτω εξομοίωση μισθών, συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων στην ιδιωτική Υγεία και Ασφάλιση.
Για την εργατική τάξη και το λαό δύο δρόμοι υπάρχουν: Υποταγή στη σφαγή ή οργάνωση του αγώνα στο δρόμο της ριζικής ανατροπής».
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, ώρα 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας
Πρόκειται για πρόταση-σφαγείο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των ασφαλισμένων, όλων των Ταμείων και γενεών καθώς επιτίθεται με σφοδρότητα κυριολεκτικά όχι μόνο στους εν ενεργεία ασφαλισμένους αλλά και στους ήδη συνταξιούχους, ενώ παράλληλα καταδικάζει στη φτώχεια τις νέες γενιές που σήμερα εργάζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με μεροκάματα της πείνας.
Παρά τα όσα διατείνεται η κυβέρνηση, ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις ήδη υπάρχουσες συντάξεις, οι κύριες συντάξεις μέσω του επανυπολογισμού τους θα περικοπούν, ενώ οι επικουρικές σε μια πορεία θα εξαφανισθούν.

Η προσωρινή αναβολή στην επιβολή άμεσων περικοπών στις κύριες συντάξεις, μετά την αιμορραγία τους κατά 40% την τελευταία πενταετία, είναι ένας πολιτικός ελιγμός της κυβέρνησης για να κερδίσει χρόνο.

Όμως μετά το 2018 οι μειώσεις που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων θα επιβληθούν σε κάθε περίπτωση.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
CIA & COPANOI
Εμπαίζει και προκαλεί η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό
Τρίτη 05/01/2016 - 13:43
Και το έγκλημα στο Ασφαλιστικό, αλλά και τον εμπαιγμό του λαού συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ενώ μειώνει τις συντάξεις με την πρόταση που κατέθεσε στο κουαρτέτο, ισχυρίζεται ότι δεν το κάνει!
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της αναφέρει πως
«η κυβέρνηση με την πρόταση που κατέθεσε χθες για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις».
Ωστόσο, αυτό που πραγματικά κάνει η κυβέρνηση είναι να μεταθέσει για το 2018 τη μείωση των συντάξεων των νυν συνταξιούχων με το τρικ της προσωπικής διαφοράς και φυσικά μειώνει τις νέες συντάξεις με το νέο τρόπο υπολογισμού τους. Επιπλέον, αυξάνει τις εισφορές για τους αγρότες και για τους αυτοαπασχολούμενους. (Βλέπε στο τέλος)
Στόχος της κυβέρνησης είναι να στήσει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στην προσπάθειά της να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια αφ' ενός μεν στην αντιπαράθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για το Ασφαλιστικό, αφ' ετέρου δε στα περί «εθνικού αγώνα» με τους δανειστές.
ΚΚΕ: Μήνυμα για τη νέα χρόνια ‒ Με όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα
Γι' αυτό άλλωστε η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι
«η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1.480 ευρώ και όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την κυβερνητική εξουσία είχε φτάσει τα 863 ευρώ» και πρόσθεσε ότι «καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον εθνικό αγώνα και να μην παίρνουν διαρκώς το μέρος της τρόικας. Να σταματήσουν να δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές».
Πάντως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν καταργεί, αλλά υιοθετεί και επεκτείνει το νόμο του ΠΑΣΟΚ (3863/2010) που χωρίζει την κύρια σύνταξη σε «ανταποδοτική» και σε «εθνική», που θα είναι μόλις 384 ευρώ.
Επιπλέον, λόγω της δυσφορίας που προκαλούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό η Όλγα Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι
«για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται».
Η αλήθεια είναι ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης στην κυβερνητική πρόταση πέφτουν στο 38,68% από 70% που είναι σήμερα και θα υπολογίζεται το σύνολο του εργάσιμου βίου και όχι η τελευταία πενταετία.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση των εισφορών για την επικουρική σύνταξη των σημερινών εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, μέσω της οποίας θα αφαιμάξει τα ήδη πενιχρά λαϊκά εισοδήματα από εργασία κατά 500 εκατ. ευρώ ετησίως.
ΠΑΜΕ για τη ζωή που μας αξίζει ‒ Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα
Στυλοβάτης του κυβερνητικού σχεδίου είναι ο νόμος 3863/2010, ο οποίος όμως γίνεται ακόμα χειρότερος. Επαναδιατυπώνεται το «σπάσιμο» της κύριας σύνταξης σε δύο τμήματα, στη λεγόμενη ανταποδοτική σύνταξη που θα προέρχεται από τις εισφορές των εργαζομένων και στην εθνική σύνταξη που θα προέρχεται από την κρατική χρηματοδότηση. Όμως και το άθροισμα των δύο τμημάτων οδηγεί σε πολύ μικρότερες συντάξεις από αυτές που προέκυπταν με το παλιότερο σύστημα. Και αυτό γιατί τα ποσοστά αναπλήρωσης στην κυβερνητική πρόταση «κατακρημνίζονται», ενώ τα ποσοστά αυτά θα υπολογίζονται και σε πολύ μικρότερο συντάξιμο μισθό, αφού αυτός πλέον θα είναι ο μέσος μισθός ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας πενταετίας (π.χ. ΙΚΑ) που ίσχυε πριν.
Με το παλιό σύστημα, ένας μισθωτός που είχε 10.500 ημέρες Ασφάλισης (35ετία), με μισθό την τελευταία πενταετία γύρω στα 1.500 ευρώ, το ποσοστό αναπλήρωσης ήταν 70% και η αποδιδόμενη σύνταξη 1.040 ευρώ.
Με το νέο σύστημα, επειδή πλέον θα υπολογίζονται οι μισθοί όλου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας μόνο πενταετίας, ο συντάξιμος μισθός του εργαζόμενου θα είναι μόλις 1.026 ευρώ. Το ποσοστό αναπλήρωσης από το 70%, με βάση την κυβερνητική πρόταση θα είναι για τα 35 χρόνια Ασφάλισης, μόλις 38,68%!
Έτσι το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης θα είναι μόλις 396 ευρώ. Η προσθήκη σε αυτό το ποσό της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ, οδηγεί σε τελικό ποσό σύνταξης στα 780 ευρώ!
Με βάση το νόμο 3863/2010, για τον ίδιο εργαζόμενο, η ανταποδοτική σύνταξη θα ήταν 470 ευρώ (ποσοστό αναπλήρωσης 45,85%) και η εθνική είχε οριστεί στα 360 ευρώ, δηλαδή η συνολική σύνταξη -στην πλήρη ωρίμανση του συστήματος- θα ήταν μόλις 830 ευρώ. 
Να σημειωθεί ότι με το νέο σύστημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η σύνταξη (για το συγκεκριμένο παράδειγμα) είναι μειωμένη κατά 25% σε σχέση με το σημερινό σύστημα (ν. 2863/2010), το οποίο με τη σειρά του είχε οδηγήσει σε μείωση 20% σε σχέση με το παλιότερο σύστημα.

Ασφαλιστικό: Κατρουγκάλειο σχέδιο - πιλότος για την κατεδάφισή του
Στα πόσα μηδενικά καίγεται ο άνθρωπος;
Και φυσικά αυτά τα επίπεδα συντάξεων προκύπτουν σε εργαζόμενους με 35 χρόνια ασφάλισης. Η εικόνα γίνεται ακόμα χειρότερη σε εργαζόμενους που δεν θα μπορούν να εξασφαλίζουν αυτά τα ένσημα. Ειδικά για τις νέες γενιές, που εργάζονται σε συνθήκες «ευελιξίας» το τμήμα της «ανταποδοτικής σύνταξης» θα είναι μηδαμινό. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περίπτωση 15ετίας, το ποσοστό αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης θα είναι μόλις 12% και σε έναν συντάξιμο μισθό των 1.000 ευρώ, το ανταποδοτικό τμήμα θα ανέρχεται μόλις στα 120 ευρώ!
Οι κατασκευαστές του νέου αντιλαϊκού συστήματος ισχυρίζονται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις των εξευτελιστικών ανταποδοτικών συντάξεων θα «σώζει» την κατάσταση η προσθήκη της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ.
Όμως η λεγόμενη εθνική σύνταξη και στα δύο συστήματα δινόταν και θα δίνεται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Με βάση την πρόταση της κυβέρνησης, η εθνική σύνταξη θα είναι μειωμένη στην περίπτωση αναπηρίας, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας του δικαιούχου, θα μειώνεται στην περίπτωση των «πρόωρων» συνταξιοδοτήσεων, όπως και στις περιπτώσεις δικαιώματος λόγω θανάτου, αλλά και διπλής σύνταξης και δεν θα δίνεται ολόκληρη αν ο δικαιούχος δεν έχει τουλάχιστον 40 χρόνια παραμονής στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι στις περιπτώσεις αναπηρίας -που μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε- ο ασφαλισμένος που χάνει την ικανότητα προς εργασία θα μένει «επί ξύλου κρεμάμενος». Σε τέτοιες οδυνηρές καταστάσεις θα βρεθούν οι ασφαλισμένοι με δεδομένο ότι το νέο σύστημα δεν προβλέπει ούτε κατώτερα όρια συντάξεων.
Όμως η πρόταση της σημερινής κυβέρνησης οδηγεί όχι μόνο σε μικρότερες συντάξεις, ακόμα και από το ν. 3863, αλλά εφαρμόζεται άμεσα για όλους τους ασφαλισμένους. Ενώ δηλαδή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης ο χρόνος εργασίας και ασφάλισης που είχε διανυθεί μέχρι το 2010 υπολογιζόταν με τα παλιά ποσοστά (π.χ. 2% ετησίως), με την πρόταση της κυβέρνησης, όλος ο χρόνος ασφάλισης υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης. Κατά συνέπεια, η επιδείνωση στον υπολογισμό των συντάξεων είναι ακαριαία.
Στα πόσα μηδενικά είπαμε ότι καίγεται ο άνθρωπος;
Γι' αυτό η κυβερνητική πρόταση αντιγράφει σε ακόμα χειρότερη εκδοχή το νόμο 3863. Μάλιστα, ο νέος αιματηρός τρόπος υπολογισμού που εκμηδενίζει τις συντάξεις επεκτείνεται και στις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μονιμοποιεί, αλλά και νομιμοποιεί όλες τις μέχρι τώρα αυθαίρετες περικοπές που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γίνεται συνεπής εκτελεστής της αντιασφαλιστικής διαθήκης τους και ο πιο καλός ο μαθητής όταν πρόκειται να χτυπήσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης που σμπαραλιάζει έτσι και αλλιώς ό,τι έχει απομείνει από ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν σημαίνει ότι θα είναι και αυτό που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Και αυτό γιατί μεσολαβεί η συζήτηση με τους «θεσμούς»-δανειστές, με κρίσιμες παραμέτρους να είναι ανοιχτές, καθώς δεν αποκλείεται η εθνική σύνταξη να δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της αύξησης των αναγκαίων ημερών ασφάλισης από τις 4.500 ημέρες ασφάλισης στις 6.000 ημέρες ασφάλισης.
Ταυτόχρονα μαζί με τον επανυπολογισμό των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων η κυβέρνηση προχωρά και στη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019, οπότε δεν θα καταβάλλεται σε κανέναν συνταξιούχο και συνολικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν περίπου 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Όσον αφορά την οργανωτική δομή, η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία ενός υπερ-ταμείου όπου υπάγονται όλα τα Ταμεία κύριων συντάξεων, μαζί με τα Ταμεία Πρόνοιας που απέδιδαν τα εφάπαξ τα οποία και αυτά θα μειωθούν. Ταυτόχρονα, στο ίδιο Ταμείο υπάγονται και τα Ταμεία και οι κλάδοι που δίνουν παροχές σε χρήμα λόγω ασθένειας ή άλλα βοηθήματα. Εννοείται ότι μέσω αυτής της τεχνητής μαμούθ ενοποίησης, πέραν των προβλημάτων λειτουργικότητας, το κύριο είναι ότι θα επιδιωχθεί η αποψίλωση όλων των παροχών προς τους ασφαλισμένους που έδιναν μέχρι τώρα τα Ταμεία, με τη δημιουργία νέων κανονισμών παροχών.
ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ
Στο 20% η αύξηση εισφορών για τους αγρότες, στο 20% η εισφορά των επαγγελματιών
Τρίτη 05/01/2016 - 10:08

Βαρύ πλήγμα θα δεχθεί εκ νέου το εισόδημα των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων λόγω της μεγάλης αύξησης των εισφορών που σκοπεύει να επιβάλει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό. Προβλέπει αύξηση εισφορών και στις επικουρικές συντάξεις.
Στο 20% το 2019, από το 7% που είναι σήμερα, αυξάνονται σταδιακά από το 2017 οι ασφαλιστικές εισφορές για τους αγρότες. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα για τους αγρότες ορίζεται στα 468,8 ευρώ το μήνα και συνεπώς η μηνιαία κατώτατη εισφορά του αγρότη είναι 93 ευρώ.
Ασφαλιστική εισφορά στο 20% του μηνιαίου εισοδήματος θα καταβάλλουν από 1/1/2017 οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλισμένοι σε ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ. Η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από το 20% του κατώτερου μισθού, συνεπώς με βάση τα σημερινά δεδομένα η κατώτατη μηνιαία εισφορά είναι 117 ευρώ. Το νομοσχέδιο καταργεί επίσης από 1/1/2017 την καταβολή μειωμένων εισφορών κατά την πρώτη πενταετία υπαγωγής στην Ασφάλιση.
Επιβάλλεται αύξηση των εισφορών στον κλάδο της επικουρικής σύνταξης κατά 1,5 μονάδα. Έτσι, από 1/1/2016 και μέχρι τις 31/12/2018, το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όλων των μισθωτών ασφαλισμένων καθορίζεται σε ποσοστό 3,5% για τον ασφαλισμένο και σε ποσοστό 4% για τον εργοδότη, από 3% και 3% σήμερα.
Το σχέδιο της κυβέρνησης διατηρεί όλες τις αντιλαϊκές διατάξεις προηγούμενων νόμων, όπως η διαμόρφωση του ύψους της σύνταξης με βάση τα δημογραφικά δεδομένα. Το ποσοστό αναπλήρωσης καθορίζεται σε 0,45% για κάθε χρόνο ασφάλισης. Δηλαδή, για να πιάσει κάποιος το προηγούμενο ποσοστό αναπλήρωσης που ήταν 20%, θα πρέπει να δουλεύει 44,5 χρόνια!
Επίσης, το 20% υπολογιζόταν επί του τελευταίου συντάξιμου μισθού, αν δούλευε στο Δημόσιο ή επί του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών της καλύτερης 5ετίας των τελευταίων 10 χρόνων στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα θα υπολογίζεται επί του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.