Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: Τέσσερεις εναντίον ενός Κατρούγκαλου

Ο πράκτωρ 0000
(Στα πόσα μηδενικά καίγεται ο άνθρωπος;)
Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό
Δευτέρα 04/01/2016 - 08:11 - Ενημέρωση: Δευτέρα 04/01/2016 - 08:11
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τον αντιασφαλιστικό όλεθρο, με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αναμασάει τις χιλιοειπωμένες διακηρύξεις περί «σκληρής» διαπραγμάτευσης, που καταλήγουν κάθε φορά στη λήψη πολύ σκληρών μέτρων.
Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, σήμερα Δευτέρα, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Επίσης, σήμερα ο Γ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.
Η πρόταση της κυβέρνησης είναι πιθανόν να αποσταλεί σήμερα στους θεσμούς. Η συνάντηση με το κουαρτέτο θα γίνει στις 8 Γενάρη.
«Οι δανειστές οφείλουν να γνωρίζουν ότι εμείς θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υποκύψουμε (εκτός αν μας πιέσουν πολύ) σε παράλογες και άδικες απαιτήσεις», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη στη «Realnews».
Πέρα από τις κούφιες διακηρύξεις, διαβεβαιώνει την αστική τάξη ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα. 
Έτσι, χαρακτηρίζει «ευφάνταστα» τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση και εκτιμά ότι ο αριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα είναι μεγαλύτερος από τους 153 (μπετόν) που διαθέτει η κυβέρνηση.
Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη του στο «Έθνος» αναφέρει ότι το νομοσχέδιο θα έρθει μέσα στο Γενάρη, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση. 
«Η διαπραγμάτευση προοιωνίζεται σκληρή (σιγά τα αίματα, παιδιά). Ορισμένοι από τους δανειστές (ξέρετε ποιους εννοώ) έχουν ιδιαίτερη εμμονή με τις μειώσεις», σημειώνει.
Μάλιστα, στρώνοντας το έδαφος για μεγάλες περικοπές στις συντάξεις μέσω της αλλαγής των ποσοστών αναπλήρωσης, αναφέρει ότι 
υπάρχουν «σημαντικές αποκλίσεις» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους «θεσμούς» για τα ποσοστά αναπλήρωσης (γεφυρώνονται όμως, τι μας πέρασες;).
Αντίστοιχα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, αναλαμβάνει να προετοιμάσει το λαό για τη λήψη επιπλέον φοροεισπρακτικών μέτρων, με το επιχείρημα της «σκληρότητας» των θέσεων που διατυπώνει το κουαρτέτο (τι σας έλεγα για την πίεση;). Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» δηλώνει ότι οι «θεσμοί» ζητάνε πρόσθετα  μέτρα (σώπααα!) για την τριετία 2016 - 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.