Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αλεξάνδρα Μπαλού: Η μύγα του Μαντά, και η απλή και ξύλινη αιτία του κακού που λέγεται καπιταλισμός ‒ Όλοι στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη (VIDEO)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1
Αν δεν έχει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας, δεν μπορεί να τη σχεδιάσει προς όφελός του

(Για τη μύγα του Μαντά από το 6:15)

Παρασκευή 29/01/2016 - 09:52
«Οι συμφωνίες και τα μεγάλα λόγια για ανάπτυξη, κυρίως αφορούν συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων σε αυτές τις περιοχές, εκφράζουν και τους τσακωμούς που γίνονται ανάμεσα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις μεγάλες χώρες», επισήμανε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1 την Παρασκευή 29 Γενάρη, αναφερόμενη στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ. 
«Η όποια συμφωνία στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς θα έχει τις απαιτήσεις για την κατάρριψη του Ασφαλιστικού, για μισθούς πείνας και ελαστικές μορφές εργασίας», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ακόμη κι αν προχωρήσουν οι συμφωνίες, σε επίπεδο ανάπτυξης οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. 
Για το Παλαιστινιακό κάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τα «λόγια αγάπης που ακούμε για τον παλαιστινιακό λαό», να εκφράσει άμεσα την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που σφάζουν τους λαούς δεν μπορούν να προασπίσουν την ειρήνη.
Για το Προσφυγικό, κατήγγειλε την υποκρισία των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και της ΕΕ, που τώρα δείχνουν πως ενδιαφέρονται για τους πρόσφυγες, ενώ ήταν οι ίδιοι που συμμετείχαν και στήριζαν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γέννησαν τους πολέμους και την προσφυγιά.
Όσον αφορά τους αγρότες, η Αλ. Μπαλού υπογράμμισε ότι η φτωχομεσαία αγροτιά έχει εμπειρία από τα τελευταία χρόνια και ξέρει πως όσοι διάλογοι έχουν γίνει μέχρι σήμερα στόχο είχαν να σπάσουν την οργανωμένη αντίσταση του λαού και απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανεργατική, πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.