Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Τα κόκκινα δάνεια, οι γύπες της αριστεράς και τα αρπακτικά της Ενέργειας ‒ ΚΚΕ: Μονοπωλιακοί όμιλοι σε βάρος του λαού

Ποια είναι τα ξένα funds που παίρνουν τα κόκκινα δάνεια

11 Δεκ. 15 (16:01) | upd: 11 Δεκ. 15 (16:16)

Όλα τα «μεγάλα σπίτια» των distress funds ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην διαδικασία. Τα ραντεβού με τις τράπεζες και οι τιμές που αγοράζουν. Ολα τα ονόματα.
Το κυπριακό μοντέλο διαχείρισης των κόκκινων δανείων είναι η βάση πάνω στην οποία γίνονται αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις Ετσι, οι εταιρείες διαχείρισης, θα αδειοδοτούνται από την ΤτΕ και θα λειτουργούν με βάση την ελληνική νομοθεσία.
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ
ΚΚΕ: Στόχος η ολοκλήρωση της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
Παρ, 11/12/2015 - 14:51
Σε σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις για τον ΑΔΜΗΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η σημερινή διαπραγμάτευση κυβέρνησης - τρόικας αφορά το βαθμό ανεξαρτησίας του ΑΔΜΗΕ απ’ τη ΔΕΗ, με στόχο την ολοκλήρωση της "απελευθέρωσης" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στρατηγική την οποία η κυβέρνηση υιοθετεί πλήρως.
Ο «κόκκινος»ΤσακαΛΟΤΤΟς των δανείων: «Στρατηγικοί αγιογδύτες» και ενέργεια ‒ Σορευμένα «κεφάλαια της δυστυχίας» παζαρεύουν στο 5% της αξίας
Όποια κι αν είναι η κατάληξη των σχετικών διαπραγματεύσεων για τον ΑΔΜΗΕ, το σίγουρο είναι ότι η διαχείριση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος του συγκεκριμένου φορέα και τη σχετική ρύθμιση των ανταγωνιστικών συμφερόντων των ενεργειακών μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος της λαϊκής κατανάλωσης και των εργαζομένων του κλάδου.
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να βαδίσει σε ρήξη με τη συγκεκριμένη στρατηγική της ΕΕ και της εγχώριας άρχουσας τάξης, για την κοινωνική ιδιοκτησία στον τομέα της Ενέργειας και στο σύνολο της οικονομίας».
Όπως προβλέπει το Μνημόνιο, οι Αρχές μέσω του ρυθμιστικού πλαισίου που θα δημιουργηθεί, θα εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες που αγοράζουν χαρτοφυλάκια δανείων θα πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις προκειμένου να μπορούν να τα διαχειριστούν οι ίδιες ή μέσω τρίτων. (!!!)
Σε αυτό το σημείο είναι που μπαίνουν στην εξίσωση τα distress funds και σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα «μεγάλα σπίτια» αυτών των funds ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην διαδικασία.
Οι βασιλιάδες των γυπών
Η επέλαση των «γυπών» στην Ευρώπη ξεκίνησε το 2010, με τα μεγαλύτερα θύματά τους να είναι η Ισπανία και η Ιρλανδία.
Από τους «μεγάλους» ξεχωρίζουν οι Deutsche Bank, Apollo, Lone Star – στο κομμάτι των ακινήτων - καθώς και οι Cerberus Capital Management, Oaktree Capital, Blackstone, Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) και Fortress (στο κομμάτι των επιχειρηματικών χαρτοφυλακίων).
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων είναι αυτή που πρωτίστως ενδιαφέρει τα funds, και ειδικότερα σε τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, οι οποίοι υπόσχονται μεγάλο περιθώριο κερδών.
Ποια αρπακτικά θα αγοράσουν τα ελληνικά κόκκινα δάνεια
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι distress funds βρίσκονται on και off από τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, αναζητώντας γραφεία προς ενοικίαση και σχεδιάζοντας επαφές με τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, περιμένοντας σαν... αρπαχτικά το «πράσινο φως» από την ελληνική κυβέρνηση, ότι δηλαδή ξεκινά η πώληση μεγάλου μέρους των κόκκινων δανείων.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Oaktree Capital που διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους 80 δισ. δολαρίων, το York Capital Management, που συνεργάζεται με τα funds Greylock Capital Management και Eaglevale Partners και είναι γνωστό από τις θέσεις του σε ελληνικά ομόλογα , το Paulson Fund με έδρα τη Νέα Υόρκη και με πλούσιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε τραπεζικές μετοχές, το Valde Capital Investment, το αμερικανικό Marathon Asset Management, το Fortress Investment Group που είχε ενδιαφερθεί για την αγορά των στεγαστικών δανείων της Citibank, το Dromeus Capital, το κολοσσιαίο Apollo Global Management με κεφάλαια άνω των 164 δισ. δολαρίων, καθώς και η Fortress, η Baubost και η Strategic.
Οι τιμές που αγοράζουν
Η Deloitte διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα σχετικά με τις τιμές που προσφέρουν οι γύπες. Αν και τα στοιχεία αφορούν τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, είναι ωστόσο ενδεικτικά:
  • Στη Ρουμανία πουλήθηκαν στο 6% έως 10% της ονομαστικής αξίας τους.
  • Στην Ουγγαρία τα «κόκκινα» καταναλωτικά που πουλήθηκαν στο 12%-15% της αξίας τους.
  • Στην Τσεχία και τη Σλοβακία πουλήθηκαν έναντι 19%-21%.
  • Στην Πολωνία, τα καταναλωτικά δάνεια πουλήθηκαν μεταξύ 11% και 14% της ονομαστικής και τα επιχειρηματικά δάνεια έναντι 6% με 10% της ονομαστικής αξίας τους.
Για τα στεγαστικά η Deloitte δίνει τιμές μόνον για την ουγγρική αγορά και αυτές ήταν κατά μέσον όρο στο 53,5% της αξίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.