Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Κεφάλαιο: Το παράλληλο ψέμα πάει περίπατο με κοντά ποδάρια ‒ ΚΚΕ: Η απάτη με το αντίβαρο

Thu, 17/12/2015 - 17:24 - Ενημέρωση: Thu, 17/12/2015 - 18:02
Αναβάλλεται για μετά τις γιορτές η ψήφιση του «παράλληλου προγράμματος». Την απόφαση της μετάθεσης πήρε τυπικά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, «μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Βουλής.
Σχόλιο του ΚΚΕ για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης
Σε σχόλιο που εξέδωσε για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Η διαφημιστική απάτη της κυβέρνησης, με τίτλο ''παράλληλο πρόγραμμα'', όχι μόνο δεν αποτελεί αντίβαρο στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων, ανακυκλώνοντας τα περσινά προγράμματα διαχείρισης ακραίας φτώχειας, την οποία οξύνει η ίδια η κυβερνητική πολιτική, αλλά αντίθετα ενσωματώνει και νέες επικίνδυνες διατάξεις, όπως η ιδιωτικοποίηση δημόσιων δομών Υγείας».
Η κυβέρνηση επικαλέστηκε τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν από τη συζήτηση στην Επιτροπή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο διατύπωσε ενστάσεις για την κατάθεση του νομοσχεδίου και έτσι θα γίνουν διαβουλεύσεις με τους θεσμούς. 
Μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης δήλωσε ότι «τόσο η συζήτηση όσο και η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου θα διεξαχθούν μετά τις 7 Ιανουαρίου». Πρόσθεσε ότι αυτό έγινε για «να υπάρχει άνεση στη διαβούλευση και τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου».

Δήλωση του Θανάση Παφίλη

Αμέσως μετά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσε:
«Η διαφημιστική απάτη που επιχείρησε η κυβέρνηση με το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, τελείωσε άδοξα. Ο λαός να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα και να μην ελπίζει στα παραμύθια των παράλληλων προγραμμάτων, που αποδεικνύονται κοροϊδία».
«Συναινετικός τρόπος»...

Επικαλούμενο πηγές από την ΕΕ και την Ελλάδα, το Reuters μεταδίδει ότι το νομοσχέδιο αποσύρθηκε καθώς υπήρξε «απειλή» για καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Επίσης αναφέρει ότι μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα συναντηθούν για να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντας της ευρωζώνης δήλωσε ότι κάποια κράτη - μέλη εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη συντονισμού με τους «θεσμούς» και τελικά το θέμα με το «παράλληλο πρόγραμμα» λύθηκε με «συναινετικό τρόπο».

Νωρίτερα συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup και αποφάσισε ότι μέχρι αύριο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων, έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) τη Δευτέρα το πρωί.Aυτό που απομένει είναι να δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση για τα μέτρα που αφορούν τον τομέα της υγείας. 

Με το «παράλληλο πρόγραμμα» η κυβέρνηση επιδιώκει να εξωραΐσει τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της, παρέχοντας κάποια ψίχουλα για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας, αλλά παράλληλα θέλει να ανοίξει το δρόμο για νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.